Mer samfunn:
Nyhetsside 
Arkiv, samfunn
 

Ukraina | Russland
- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Russlands verste propagandablundere i Ukraina

Kureren - På tross av at russerne investerer mye arbeid i pr-kampen om Ukraina, ser Moskva ut til å tape dette slaget. Blunderne har rett og slett vært for store og propagandagrepene er for gjennomsiktige. Kreml-kontrollerte medier har prøvd alt, fra feiloversettelser til bruk av skuespillere.
Vatikanet | Verden
Vatikanet | Verden
Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken

Kureren - Den katolske kirken ber om tilgivelse. Det var pave Frans som i dag for første gang ba om unnskyldning for de "mange prestene" som har misbrukt barn seksuelt. Det er den klareste beklagelsen som har kommet fra den katolske kirken i denne svært betente saken.
Liberia | Guinea
Liberia | Guinea
Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika

Kureren - Ebolasituasjonen i Vest-Afrika forverrer seg. Nå har helsemyndighetene bekreftet 111 personer døde i Guinea og Liberia, mens 178 tilfeller er innrapportert. Det er også mistanke om at viruset har spredt seg til Sierra Leone og Mali, hvor man forsøker å få tilfellene bekreftet.
Latvia | Litauen
- Konflikten på Krim - Latvia | Litauen
Latvia og Litauen forbyr russisk tv

Kureren - De to baltiske EU-landene Latvia og Litauen har lagt ned forbud mot kringkasting av russisk statsfjernsyn på nasjonale nettverk etter "oppfordringer til vold mot fredelige mennesker i Ukraina." Begge landene har også en betydelig russisk minoritet.
Sverige
Sverige
Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI

Kureren - Det verdensberømte Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) trues med nedleggelse etter svært grove brudd på arbeidsmiljøloven. Ansatte ved SIPRI sier de lider av mobbing, angst og selvmordstanker, ifølge to svenske fagforeninger.
Innenriks | Verden
Innenriks | Verden
Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd

Kureren - Norsk bistand var i 2013 større enn noen gang, og den har aldri vært mindre fokusert. Norge ga 32,8 milliarder kroner i bistand i 2013, noe som er en økning på 5,2 milliarder fra 2012. Men bistanden er nå spredd over hele 116 land, og under en femtedel gikk til de minst utviklede landene.
Portugal
- Eurokrisen - Portugal
Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen

Kureren - Det er allerede kjent at Portugal er blitt et utflyttingsland, men nå viser ny tall at perspektivene er verre enn antatt. Antall innbyggere i Portugal kan bli redusert fra 10,5 til 6,3 millioner fram til 2060, melder landets statistiske institutt.
Russland
- Konflikten på Krim - Russland
3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krig

Kureren - Meningsmålinger i Russland viser en eufori i forhold til Vladimir Putins djerve anneksjon av den ukrainske Krimhalvøya, og til Putin som president. Selv tre av fire russere ville støttet Putins handlinger dersom det kommer til krig med Ukraina, viser målingene.
Innenriks
Innenriks
KrF krever gratis prevensjon til alle under 25

Kureren - KrF la i dag frem en plan som partiet mener vil redusere aborttallene i Norge med en tredel på ti år. Partiet foreslår å utvide grensen for gratis prevensjon, som i dag er på 19 år, til å gjelde alle under 25. Utspillet kan føre til en ny hestehandel om reservasjonsretten.
Antarktis | Japan
Antarktis | Japan
Japan stanser hvalfangsten etter dom i FN-domstol

Kureren - Japanske myndigheter kunngjorde i dag at landet stanser den såkalte forskningsfangsten av hval utenfor Antarktis. Dette skjer kun én dag etter at FNs internasjonale domstol i Haag fastslo at Japans hvalfangst ikke har vitenskapelige formål og motsatte seg å gi nye fangsttillatelser.
Guinea
Guinea
Ebola når Guineas hovedstad: "En epidemi uten sidestykke"

Kureren - Det er tegn til panikk i Guineas hovedstad Conakry. Den mest dødelige varianten av viruset ebola har nå spredd seg til hele landet, inkludert til millionbyen. Minst 122 personer er blitt smittet og 78 dødsfall er registrert i Guinea. Epidemien kan også ha spredd seg til nabolandene Sierra Leone og Liberia.
Arktis | Canada
Arktis | Canada
Canadas inuitter jevnlig utsatt for sult

Kureren - Nye kanadiske studier viser at inuittene ("eskimoene") er den folkegruppen som er mest utsatt for matmangel i hele den utviklede verden. Tre av fem inuittbarn går jevnlig sultne, og syv av ti inuittfamilier har for lite å spise i deler av året. Årsakene er komplekse.
Rwanda
Rwanda
I Rwanda får 70 prosent av folket nå sin første konto

Kureren - Det heter "finansiell inkludering", og det er et kjernebegrep i rwandisk politikk. Målet er at 90 prosent av befolkningen innen 2020 skal ha en bankkonto og bruke den aktivt. Og på kun fire år har den finansielle inkluderingen blitt doblet i Rwanda.
Sør-Sudan
Sør-Sudan
FN advarer: "Sør-Sudan er i ferd med å implodere"

Kureren / afrol News - FNs humanitære byråer advarer i dag om en økende sultkatastrofe i Sør-Sudan, som ifølge FN skal stå foran et komplett "sammenbrudd" som land. Nå ber hjelpeorganisasjonene om raske tiltak fra donorer for å unngå de verste følgene av konflikt og sult i landet.
Spania
- Eurokrisen - Spania
En av fire unge i Spania har ikke råd til mat

Kureren - En av fire unge spanjoler mellom 18 og 29 år har sjelden eller aldri råd til å spise kjøtt eller fisk, viser en ny europeisk undersøkelse. Spansk ungdom er gruppen som sterkest har fått merke krisen i Europa. Men også annen europeisk ungdom har fått det verre.
Etiopia
Etiopia
Etiopia neste til å stramme inn homolovene

Kureren - Det er allerede forbudt å være homofil i Etiopia, men parlamentet planlegger å stramme inn ytterligere slik at straffene også følges opp. Straffedømte homofile skal ikke lenger kunne benådes, og aktivister frykter at dette kun er en forsmak på enda strengere tiltak.
Ukraina | Russland
- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Tortur og undertrykking på "russiske" Krim

Kureren - Parallelt med den russiske militære kontrollen over den ukrainske Krimhalvøya, har også de grove bruddene på menneskerettene skutt i været. Menneskerettsgrupper rapporterer om tortur, bortføringer, fengslinger av dissidenter og sterk sensur av ikke-konforme medier.
Guinea
Guinea
Frykt i Vest-Afrika etter ebolautbrudd i Guinea

Kureren - Hele Vest-Afrika er i frykt etter at Guineas helsedepartement bekreftet det første utbruddet av ebola i denne delen av Afrika. Ifølge de siste offisielle tallene er det minst 86 smittede og 59 dødsfall som følge av den svært smittsomme sykdommen.
Tyrkia
Tyrkia
Tyrkia: Erdogan forbyr Twitter

Kureren - Sosiale medier er blitt flittig brukt for å avsløre skandalene rundt Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan. Nå har Erdogan slått tilbake, og Twitter er blitt forbudt og sperret i hele Tyrkia. Men forbudet lar seg ikke håndheve effektivt, og selv presidenten protesterer mot det.
Nederland
Nederland
Narkoturisme: Amsterdam stenger coffeeshoppene

Kureren - Myndighetene i Amsterdam ønsker å kvitte seg med imaget som et hasjparadis og et fristed for rusbrukere. Rundt halvparten av coffeeshoppene i Amsterdam sentrum blir nå tvunget til å stenge. Og det samme skjer også i resten av Nederland på grunn av den nye narkopolitikken.

» Ulikhetene i Storbritannia eksploderer
» Gambia vil avskaffe engelsk som offisielt språk
» Japan vil satse på atomkraft tre år etter Fukushima
» Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» Mest vold mot kvinner i Norden, minst i katolske land
» "Ikke nødvendig med homoekteskap," lover EU i Georgia
» Polakker frykter "det verste" fra Putin
» Stortinget i heftig debatt om reservasjonsretten
» Hellas legger ned helsevesenet
» Derfor nytter det å kutte bistanden til UgandaKurerens magasin
Reportasjer om samfunn
Ukraina
- Konflikten på Krim - Ukraina
Bandera: Folkehelt i Vest-Ukraina, nazikollaboratør i øst

Kureren - Intet splitter Ukraina mer enn personen Stefan Bandera. Vest i landet er det reist mange statuer av nasjonalistlederen. I øst er "banderist" et kraftfullt skjellsord, som til dels brukes synonymt med "nazist" men også nedlatende på alt som lukter av ukrainsk nasjonalisme.

Les mer

Sør-Afrika
Sør-Afrika
Mandela og farsrollen: "Jeg er ingen helgen"

Kureren / Gender Links - Med Nelson Mandela på sykeleiet, har det kommet frem et bilde av en dysfunksjonell familie rundt den sørafrikanske frigjøringshelten. Mandela erkjente selv til artikkelforfatteren, Colleen Lowe Morna, at han ikke var noen rollefigur hva angår familieforhold og kjønnsroller.

Les mer

Eritrea
Eritrea
Eritrea: 20 års "frihet" bak murene

Kureren - I mai 2013 har det gått 20 år siden eritreerne euforisk feiret uavhengigheten fra Etiopia etter flere tiårs frihetskamp. Men mens regjeringen i Asmara kan melde om gledesfylte jubileumsfeiringer i hele landet, ønsker flertallet av eritreerne i realiteten å flykte fra det som er blitt Afrikas mest brutale diktatur.

Les mer

Brasil
Brasil
Rio de Janeiro: Det store hamskiftet

Kureren - Store internasjonale eventer, økonomisk vekst, oljeboom, boligpriser som stiger til himmels og for en gangs skyld har byen kontroll over kriminaliteten. Rio de Janeiro opplever et hamskifte. Men vil alt dette også vare etter de olympiske lekene i 2016?

Les mer

Frankrike | Qatar
Frankrike | Qatar
Qatarstrofe: "Petrodollar og Sarkozy skaffet Qatar fotball-VM"

Kureren - En fransk magasin hevder at landets tidligere president, Nicolas Sarkozy, lederen i det europeiske fotballforbundet (UEFA), Michel Platini, og statsministeren av Qatar, Hamad Al Thani, avtalte stemmekjøp før valget av vertsland for VM i 2022. Skandalen er allerede kjent som Qatargate.

Les mer

Turkmenistan
Turkmenistan
Turkmenernes "Gud" ned fra pidestallen

Kureren - Husker du Turkmenbasji, diktatoren som i 2002 endret navnet på årets måneder til minne om sine egne familiemedlemmer? Turkmenistans "gale" diktator døde i 2006 og blir offisielt fortsatt hedret som nasjonens store mann. Men i virkelighetens verden er ekspresidenten alt revet ned fra pidestallen.

Les merUrbanisme: Villdyrene slår tilbake

Kureren - Villsvinene streifer omkring i Berlin sentrum. En flokk dådyr beiter fredelig i en park i downtown London. I Chicagos forsteder jakter prærieulv på vaskebjørn. Det som høres ut som scener fra en spillefilm om livet etter en katastrofe er allerede realiteten i Europas og Nord-Amerikas grønne storbyer.

Les mer

Østerrike
Østerrike
Østerrike; krigsoffer eller medansvarlig?

Kureren - "Østerrike var det første offeret for Hitlers ekspansjonspolitikk," er et populært postulat. Ny forskning viser at denne "offermyten" i stor grad var plantet av britisk etterretningstjeneste med den hensikt å gjenskape et uavhengig og tyskfientlig Østerrike etter krigen.

Les mer

Tyskland | Østerrike
Tyskland | Østerrike
Anonyme fødsler og babybokser redder liv

Kureren - En kvinne i nød. Hun føder på et sykehus i Wien uten å oppgi navnet sitt og samtykker til at barnet adopteres bort. Anonymiteten er helt legal, men den er politisk omstridt. Nå viser en studie at denne legaliteten har mer enn halvert drap på spedbarn i Østerrike.

Les mer

Burundi
Burundi
Burundi nærmer seg full skoledekning

Kureren - Det sentralafrikanske landet Burundi, mest kjent for krig og katastrofer, har med stormskritt nærmet seg målet om full skoledekning for alle landets barn. Innføringen av gratis skolegang for alle har vært en stor suksess.

Les mer


» Studerer "irriterende oppførsel blant innvandrerelever"
» Sjelefrender
Prisen ved å være homo i Somalia


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no