Mer om samfunn i Kureren:
» Forsiden, samfunn 
» Arkivsiden 

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Samfunn, toppsaker
» Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd
» Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» 3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krig
» KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» Japan stanser hvalfangsten etter dom i FN-domstol
» Ebola når Guineas hovedstad: "En epidemi uten sidestykke"
» Canadas inuitter jevnlig utsatt for sult
» I Rwanda får 70 prosent av folket nå sin første konto
» FN advarer: "Sør-Sudan er i ferd med å implodere"
» En av fire unge i Spania har ikke råd til mat

- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Russlands verste propagandablundere i Ukraina

Kureren, 11. april 2014 - På tross av at russerne investerer mye arbeid i pr-kampen om Ukraina, ser Moskva ut til å tape dette slaget. Blunderne har rett og slett vært for store og propagandagrepene er for gjennomsiktige. Kreml-kontrollerte medier har prøvd alt, fra feiloversettelser til bruk av skuespillere.
Vatikanet | Verden
Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken

Kureren, 11. april 2014 - Den katolske kirken ber om tilgivelse. Det var pave Frans som i dag for første gang ba om unnskyldning for de "mange prestene" som har misbrukt barn seksuelt. Det er den klareste beklagelsen som har kommet fra den katolske kirken i denne svært betente saken.
Liberia | Guinea
Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika

Kureren, 10. april 2014 - Ebolasituasjonen i Vest-Afrika forverrer seg. Nå har helsemyndighetene bekreftet 111 personer døde i Guinea og Liberia, mens 178 tilfeller er innrapportert. Det er også mistanke om at viruset har spredt seg til Sierra Leone og Mali, hvor man forsøker å få tilfellene bekreftet.
- Konflikten på Krim - Latvia | Litauen
Latvia og Litauen forbyr russisk tv

Kureren, 9. april 2014 - De to baltiske EU-landene Latvia og Litauen har lagt ned forbud mot kringkasting av russisk statsfjernsyn på nasjonale nettverk etter "oppfordringer til vold mot fredelige mennesker i Ukraina." Begge landene har også en betydelig russisk minoritet.
Sverige
Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI

Kureren, 9. april 2014 - Det verdensberømte Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) trues med nedleggelse etter svært grove brudd på arbeidsmiljøloven. Ansatte ved SIPRI sier de lider av mobbing, angst og selvmordstanker, ifølge to svenske fagforeninger.
Innenriks | Verden
Norsk bistand: Rekordhøy og rekordspredd

Kureren, 3. april 2014 - Norsk bistand var i 2013 større enn noen gang, og den har aldri vært mindre fokusert. Norge ga 32,8 milliarder kroner i bistand i 2013, noe som er en økning på 5,2 milliarder fra 2012. Men bistanden er nå spredd over hele 116 land, og under en femtedel gikk til de minst utviklede landene.
- Eurokrisen - Portugal
Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen

Kureren, 3. april 2014 - Det er allerede kjent at Portugal er blitt et utflyttingsland, men nå viser ny tall at perspektivene er verre enn antatt. Antall innbyggere i Portugal kan bli redusert fra 10,5 til 6,3 millioner fram til 2060, melder landets statistiske institutt.
- Konflikten på Krim - Russland
3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krig

Kureren, 2. april 2014 - Meningsmålinger i Russland viser en eufori i forhold til Vladimir Putins djerve anneksjon av den ukrainske Krimhalvøya, og til Putin som president. Selv tre av fire russere ville støttet Putins handlinger dersom det kommer til krig med Ukraina, viser målingene.
Innenriks
KrF krever gratis prevensjon til alle under 25

Kureren, 2. april 2014 - KrF la i dag frem en plan som partiet mener vil redusere aborttallene i Norge med en tredel på ti år. Partiet foreslår å utvide grensen for gratis prevensjon, som i dag er på 19 år, til å gjelde alle under 25. Utspillet kan føre til en ny hestehandel om reservasjonsretten.
Antarktis | Japan
Japan stanser hvalfangsten etter dom i FN-domstol

Kureren, 1. april 2014 - Japanske myndigheter kunngjorde i dag at landet stanser den såkalte forskningsfangsten av hval utenfor Antarktis. Dette skjer kun én dag etter at FNs internasjonale domstol i Haag fastslo at Japans hvalfangst ikke har vitenskapelige formål og motsatte seg å gi nye fangsttillatelser.
Guinea
Ebola når Guineas hovedstad: "En epidemi uten sidestykke"

Kureren, 1. april 2014 - Det er tegn til panikk i Guineas hovedstad Conakry. Den mest dødelige varianten av viruset ebola har nå spredd seg til hele landet, inkludert til millionbyen. Minst 122 personer er blitt smittet og 78 dødsfall er registrert i Guinea. Epidemien kan også ha spredd seg til nabolandene Sierra Leone og Liberia.
Arktis | Canada
Canadas inuitter jevnlig utsatt for sult

Kureren, 1. april 2014 - Nye kanadiske studier viser at inuittene ("eskimoene") er den folkegruppen som er mest utsatt for matmangel i hele den utviklede verden. Tre av fem inuittbarn går jevnlig sultne, og syv av ti inuittfamilier har for lite å spise i deler av året. Årsakene er komplekse.
Rwanda
I Rwanda får 70 prosent av folket nå sin første konto

Kureren, 27. mars 2014 - Det heter "finansiell inkludering", og det er et kjernebegrep i rwandisk politikk. Målet er at 90 prosent av befolkningen innen 2020 skal ha en bankkonto og bruke den aktivt. Og på kun fire år har den finansielle inkluderingen blitt doblet i Rwanda.
Sør-Sudan
FN advarer: "Sør-Sudan er i ferd med å implodere"

Kureren / afrol News, 26. mars 2014 - FNs humanitære byråer advarer i dag om en økende sultkatastrofe i Sør-Sudan, som ifølge FN skal stå foran et komplett "sammenbrudd" som land. Nå ber hjelpeorganisasjonene om raske tiltak fra donorer for å unngå de verste følgene av konflikt og sult i landet.
- Eurokrisen - Spania
En av fire unge i Spania har ikke råd til mat

Kureren, 26. mars 2014 - En av fire unge spanjoler mellom 18 og 29 år har sjelden eller aldri råd til å spise kjøtt eller fisk, viser en ny europeisk undersøkelse. Spansk ungdom er gruppen som sterkest har fått merke krisen i Europa. Men også annen europeisk ungdom har fått det verre.
Etiopia
Etiopia neste til å stramme inn homolovene

Kureren, 26. mars 2014 - Det er allerede forbudt å være homofil i Etiopia, men parlamentet planlegger å stramme inn ytterligere slik at straffene også følges opp. Straffedømte homofile skal ikke lenger kunne benådes, og aktivister frykter at dette kun er en forsmak på enda strengere tiltak.
- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Tortur og undertrykking på "russiske" Krim

Kureren, 25. mars 2014 - Parallelt med den russiske militære kontrollen over den ukrainske Krimhalvøya, har også de grove bruddene på menneskerettene skutt i været. Menneskerettsgrupper rapporterer om tortur, bortføringer, fengslinger av dissidenter og sterk sensur av ikke-konforme medier.
Guinea
Frykt i Vest-Afrika etter ebolautbrudd i Guinea

Kureren, 25. mars 2014 - Hele Vest-Afrika er i frykt etter at Guineas helsedepartement bekreftet det første utbruddet av ebola i denne delen av Afrika. Ifølge de siste offisielle tallene er det minst 86 smittede og 59 dødsfall som følge av den svært smittsomme sykdommen.
Tyrkia
Tyrkia: Erdogan forbyr Twitter

Kureren, 21. mars 2014 - Sosiale medier er blitt flittig brukt for å avsløre skandalene rundt Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan. Nå har Erdogan slått tilbake, og Twitter er blitt forbudt og sperret i hele Tyrkia. Men forbudet lar seg ikke håndheve effektivt, og selv presidenten protesterer mot det.
Nederland
Narkoturisme: Amsterdam stenger coffeeshoppene

Kureren, 17. mars 2014 - Myndighetene i Amsterdam ønsker å kvitte seg med imaget som et hasjparadis og et fristed for rusbrukere. Rundt halvparten av coffeeshoppene i Amsterdam sentrum blir nå tvunget til å stenge. Og det samme skjer også i resten av Nederland på grunn av den nye narkopolitikken.
Storbritannia
Ulikhetene i Storbritannia eksploderer

Kureren, 17. mars 2014 - De fem rikeste familiene i Storbritannia eier mer enn hele den fattigste femtedelen av den britiske befolkningen, avslører en ny rapport i dag. Rapporten viser hvordan ulikhetene i Storbritannia har eksplodert i de siste 20 årene.
Gambia
Gambia vil avskaffe engelsk som offisielt språk

Kureren, 13. mars 2014 - Mens Gambia er et kjent turistparadis for mange nordmenn, slutter ikke landets diktator Yahya Jammeh å overraske verdenssannfunnet med sine utspill. Nå har han et nytt ønske: Gambia bør avskaffe engelsk som offisielt språk. Men ingen vet hva som skal erstatte engelsk.
Japan
Japan vil satse på atomkraft tre år etter Fukushima

Kureren, 11. mars 2014 - Tre år etter at tsunamien rammet atomkraftverket i Fukushima, varsler regjeringen at Japan nå vil satse på kjernekraften igjen. I 2012 kunngjorde den daværende regjeringen at man skrittvis ville avvikle atomkraftverkene etter Fukushima-katastrofen.
Innenriks
Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten

Kureren, 10. mars 2014 - Likestillings- og diskrimineringsombudet har i dag levert sin uttalelse etter at regjeringen sendte forslaget om fastlegers rett til å reservere seg mot abort ut på høring. Ombudet ser kvinners rett "til å bestemme over sin egen kropp" truet gjennom forslaget.
Europa
Mest vold mot kvinner i Norden, minst i katolske land

Kureren, 5. mars 2014 - For første gang forskere samlet sammenlignbare data om vold mot kvinner i hele EU. Svarene fra storundersøkelsen, der 42.000 kvinner har svart, viser store regionale forkjeller. Vold mot kvinner skjer hyppigst i Skandinavia, mens det er minst utbredt i de katolske landene.

» 05.03.2014 - "Ikke nødvendig med homoekteskap," lover EU i Georgia
» 05.03.2014 - Polakker frykter "det verste" fra Putin
» 27.02.2014 - Stortinget i heftig debatt om reservasjonsretten
» 25.02.2014 - Hellas legger ned helsevesenet
» 25.02.2014 - Derfor nytter det å kutte bistanden til Uganda
» 24.02.2014 - Uganda fengsler likevel homofile etter "svensk rapport"
» 17.02.2014 - "30.000 afrikanere venter på å storme spansk grense"
» 17.02.2014 - Ny rapport: Regjeringskvartalet skal bygges nytt
» 17.02.2014 - Forskere finner 149 miljøgifter i norsk sjøfugl
» 11.02.2014 - Imageproblem: Kasakhstan vil sløyfe -stan fra navnet
» 10.02.2014 - Ny arvelov: Mer til ektefeller, mindre til barna
» 05.02.2014 - Vatikanet i ordkrig med FN om pedofile prester
» 05.02.2014 - Parlamentet i Skottland har godkjent homoekteskapet
» 04.02.2014 - SSB: Flyktninger kommer i jobb, etter hvert
» 04.02.2014 - New Zealand vil fjerne "Union Jack" fra flagget
» 04.02.2014 - Norge er versting i Europa på transpersoners rettigheter
» 31.01.2014 - Sp sier likevel (nesten) nei til reservasjonsretten
» 31.01.2014 - Stor studie: Vodkaen bak høy dødelighet i Russland
» 29.01.2014 - Norsk kvinnebevegelse slår seg sammen i ny lobby
» 28.01.2014 - 20 barn blir skutt på i USA, hver eneste dag

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no