Flere saker om Sør-Afrika:
Nyhetsside, Sør-Afrika 
Arkiv, alle saker om Sør-Afrika 
Sør-Afrika
Politikk
Voldsom protestbølge sprer seg i Sør-Afrika

Kureren - Mens verdenspressen har fokus på protestene i Thailand og Ukraina, sprer voldelige protester seg raskt i Sør-Afrika. Tre måneder før valget protester de fattigste i landet mot mangelen på basistjenester som rent drikkevann, strøm og offentlig transport etter 20 år med demokrati.
Sør-Afrika
Politikk
Kjent aktivist utfordrer Zuma som president i Sør-Afrika

Kureren - Sør-Afrikas president Jacob Zuma og regjeringspartiet ANC vil møte en fremtredende konkurrent til parlaments- og presidentvalget i år. Anti-apartheidaktivisten Mamphela Ramphele, med karriere fra Verdensbanken, blir kandidaten til landets største opposisjonsparti.
Sør-Afrika
Samfunn
Mandela: Sør-Afrika mistet sitt moralske og sosiale lim

Kureren - Annonseringen av Nelson Mandelas (95) bortgang sent torsdag kveld skapte umiddelbar landesorg i Sør-Afrika. President Jacob Zuma annonserte dødsbudskapet i en direktesendt tv-tale og fastslo at nasjonen hadde mistet sin største sønn.
Verden | Sør-Afrika
Debatt | Samfunn
Mandela, en milepæl for Afrikas omdømme i verden

Kronikk, Kureren - Nelson Mandelas betydning for avskaffelsen av det rasistiske styresettet i Sør-Afrika er viden kjent. Men Mandela var også den første globalt anerkjente afrikanske helten, utover venstreradikale kretser, som med sitt vesen rev ned rasestereotyper verden over og revolusjonerte vårt bilde av Afrika.
Samfunn
Sør-Afrika går hardt ut mot barneekteskap

Kureren - Medieavsløringer om at en 13-årig jentunge måtte gifte seg med en 57-åring har skapt bølger i Sør-Afrika. Regjeringen uttaler at slik praksis er "ulovlig og uakseptabel" og appellerer til publikum om å melde fra til myndighetene.


Kurerens magasin
Reportasjer om Sør-Afrika
Sør-Afrika
Debatt | Samfunn
Mandela og farsrollen: "Jeg er ingen helgen"

Kureren / Gender Links - Med Nelson Mandela på sykeleiet, har det kommet frem et bilde av en dysfunksjonell familie rundt den sørafrikanske frigjøringshelten. Mandela erkjente selv til artikkelforfatteren, Colleen Lowe Morna, at han ikke var noen rollefigur hva angår familieforhold og kjønnsroller.

Les mer


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no