Mer om Italia i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Italia
» Krisen truer kulturarven i Hellas og Italia
» Hvordan redde Det sixtinske kapell?

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Italia, toppsaker
» Italias 109 provinser skal vingeklippes
» Venezia: 89 prosent ønsker løsrivelse fra Italia
» Venezia: Stor deltakelse i folkeavstemning om løsrivelse fra Italia
» Renzis første suksess: Italia får ny valglov og skattelette
» Italia: Opposisjonsleder Beppe Grillo dømt til fengsel
» Roma kun fem timer fra konkurs
» Folkeflertallet er mot Italias nye statsminister Renzi
» Matteo Renzi "kupper" seg til statsminister i Italia
» Italia: "Renzusconi" truer Lettas regjering
» Italia sender inn hæren mot "søppelmafiaen"
» Fattigdommen i Italia er doblet i løpet av fem år
» Ny "høyreekstrem" bevegelse inntar gatene i Italia


Politikk
Italias 109 provinser skal vingeklippes

Kureren, 27. mars 2014 - Italias ny statsminister Matteo Renzi har vunnet en tillitserklæring i Senatet om et forslag om å redusere makten til de provinsielle myndighetene i landet. Dette er en del av Renzis løfte om å kutte kostnadene i det politiske apparatet. Italia er delt inn i hele 109 provinser.
Politikk
Venezia: 89 prosent ønsker løsrivelse fra Italia

Kureren, 21. mars 2014 - Venezia og Veneto-regionen i Nord-Italia har avholdt en svært vellykket folkeavstemning om løsrivelse fra resten av landet. Resultatet var uomtvistelig: Godt over halvparten av befolkningen har stemt, og 89 prosent av disse ønsker en løsrivelse fra Italia.
Politikk
Venezia: Stor deltakelse i folkeavstemning om løsrivelse fra Italia

Kureren, 18. mars 2014 - Mens hele verden har fulgt folkeavstemningen på Krim, stemmer også Venezia og Veneto-regionen i Nord-Italia om en løsrivelse fra resten av landet. Folkeavstemningen startet online på søndag og skal vare fem dager. Og på tirsdag kveld har allerede en million innbyggere stemt.
Politikk
Renzis første suksess: Italia får ny valglov og skattelette

Kureren, 12. mars 2014 - Italias nye statsminister Matteo Renzi kan markere sin første suksess. Parlamentet har med stort flertall vedtatt den nye valgloven som skal gjøre det "enklere" å regjere Italia. Renzi hadde på forhånd gjort avtale om den nye loven med omstridte Silvio Berlusconi.
Politikk
Italia: Opposisjonsleder Beppe Grillo dømt til fengsel

Kureren, 4. mars 2014 - Beppe Grillo, tidligere komiker og grunnleggeren av den italienske Femstjernersbevegelsen, er blitt dømt til en fire måneders fengselsstraff. Opposisjonslederen var anklaget for å delta i en ulovlig protest mot den kontroversielle høyhastighetsbanen Torino-Lyon for over tre år siden.
Politikk | Økonomi
Roma kun fem timer fra konkurs

Kureren, 28. februar 2014 - Kun fem timer før februar ble til mars, reddet Italias parlament hovedstaden Roma fra konkurs og kaos med en stor ekstrabevilgning. I løpet av helgen ville offentlig trafikk og flere kommunale tjenester ha blitt lagt ned. Men storbyen står fortsatt på konkursens rand.
Politikk
Folkeflertallet er mot Italias nye statsminister Renzi

Kureren, 21. februar 2014 - Allerede før Italias påtroppende statsminister Matteo Renzi presenterte sin regjering, var det klart hva folk i gata mener om ham. 65 prosent av befolkningen likte ikke hvordan Renzi "kuppet" seg til makten. Hele 78 prosent mener at Renzi ikke vil lyktes som stasminister.
Politikk
Matteo Renzi "kupper" seg til statsminister i Italia

Kureren, 17. februar 2014 - Nok en gang fører intriger til en regjeringskrise i Italia. Etter at regjeringspartiets leder Matteo Renzi presset partikollega Enrico Letta til å gå av som statsminister i helgen, fikk han i dag i oppdrag å danne ny regjering. Skepsisen er stor rundt uerfarne og "maktsyke" Renzi.
Politikk
Italia: "Renzusconi" truer Lettas regjering

Kureren, 21. januar 2014 - Det politiske miljøet i Italia er overrasket etter at Matteo Renzi, den nye lederen for det regjerende Demokratiske partiet (PD), har alliert seg med Silvio Berlusconi for å endre landets dårlig fungerende valglov. Mange tror at dette er en plan for å velte regjeringen til Enrico Letta (PD).
Politikk | Samfunn
Italia sender inn hæren mot "søppelmafiaen"

Kureren, 15. januar 2014 - Den italienske regjeringen har utkommandert hæren for å bekjempe mafiagjengene som i årevis har begravd og brent tonnevis av problemavfall i nærheten av Napoli, et område som nå kalles "Dødens trekant".
Samfunn | Økonomi
Fattigdommen i Italia er doblet i løpet av fem år

Kureren, 7. januar 2014 - Fattigdommen har spredd seg raskt i Italia i løpet av den økonomiske krisen, ifølge en fersk, offisiell rapport. I løpet av de siste fem årene har antall fattige doblet seg til totalt fem millioner mennesker i Italia, som er eurosonens tredje største økonomi.
Politikk
Ny "høyreekstrem" bevegelse inntar gatene i Italia

Kureren, 11. desember 2013 - Den såkalte Forconi-bevegelsen, som inkluderer høyreekstremister, har tatt til gatene i flere italienske byer de tre siste dagene for å stanse trafikken og å protestere mot regjeringens innstrammingstiltak og euroen. I dag konsentrerte protestene seg i Roma.
Politikk
Matteo Renzi (38) blir Italias nye politiske stjerne

Kureren, 9. desember 2013 - Matteo Renzi ble i går valgt som leder for Italias mektigste politiske gruppering, Det demokratiske partiet, med overveldende 67,8 prosent av stemmene i partiets interne valg. Mange tror at Renzi kan revitalisere sentrum-venstrepolitikken i Italia.
Politikk
Bulgaria kan redde Berlusconis politiske fremtid

Kureren, 4. desember 2013 - Valget til EU-parlamentet kan gi Silvio Berlusconi en uventet redning fra problemene i Italia. Berlusconi er invitert til å stille som kandidat for et bulgarsk parlamentssete, og slik kan han også unngå den politiske utestengningen og rettsforfølgelsen i Italia.
Politikk
Nå er Berlusconi utestengt fra italiensk politikk

Kureren, 27. november 2013 - I dag er det slutt for Silvio Berlusconi (77) etter to tiår i fronten av politikken i Italia. Det italienske senatet har utestengt Berlusconi etter at han ble dømt til fengselsstraff. Men han får støtte av tusenvis av tilhengere som har samlet seg foran privatboligen hans.

» 18.11.2013 - Italia: Berlusconis parti splittes i to
» 29.10.2013 - Pave Frans er blitt en turistmagnet for Roma
» 04.10.2013 - Italias senat: "Ciao Berlusconi"
» 02.10.2013 - Berlusconi kapitulerer og støtter Lettas regjering
» 30.09.2013 - Berlusconis parti nærmer seg oppløsning
» 28.09.2013 - Berlusconi lager ny regjeringskrise i Italia
» 18.09.2013 - Berlusconi får 4,2 mrd i bot for å bestikke en dommer
» 04.09.2013 - "Berlusconi truer med å senke regjeringen i Italia"
» 14.08.2013 - "Berlusconi vil søke om benådning"
» 10.07.2013 - Italia nedgraderes igjen av ratingbyrå
» 25.06.2013 - Italia frykter nyvalg etter Berlusconis fengselsstraff
» 16.05.2013 - Berlusconis rettssaker ryster Italias nye regjering
» 30.04.2013 - Italia: Ny regjering med klare mål
» 26.04.2013 - Letta nær ved å danne regjering i Italia
» 20.04.2013 - 87-åring gjenvalgt som Italias president

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no