See also:
» 27.03.2014 - Italias 109 provinser skal vingeklippes
» 21.03.2014 - Venezia: 89 prosent ønsker løsrivelse fra Italia
» 18.03.2014 - Venezia: Stor deltakelse i folkeavstemning om løsrivelse fra Italia
» 12.03.2014 - Renzis første suksess: Italia får ny valglov og skattelette
» 04.03.2014 - Italia: Opposisjonsleder Beppe Grillo dømt til fengsel
» 28.02.2014 - Roma kun fem timer fra konkurs
» 21.02.2014 - Folkeflertallet er mot Italias nye statsminister Renzi
» 17.02.2014 - Matteo Renzi "kupper" seg til statsminister i ItaliaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Silvio Berlusconi taler til medlemmene av Frihetens folk (PdL) den 16. november
© Giovanni Salamoni/Forza Italia/Kureren
Politikk - Italia

Italia: Berlusconis parti splittes i to

Angelino Alfano, Italias nylig avgåtte visestatsminister og nestleder i PdL

© Maurizio Lupi/Kureren
Kureren, 18. november 2013
- Silvio Berlusconi er tilbake i politikkens fremste linje med en relansering av Forza Italia, partiet han grunnla for tjue år siden. Men dette er bare fordi Angelino Alfano, som var ansett som Berlusconis politiske etterfølger, har brutt ut og dannet et nytt politisk parti.

Berlusconi bekreftet i et møte i Roma på lørdag, foran mer enn 800 medlemmer av partiet Frihetens folk (PdL), som han har ledet siden 2009, at han vil fortsette å lede partiet. Men kunngjøringen av dette comebacket var imidlertid ikke et tegn på styrke, da kronprinsen Alfano dagen før hadde annonsert sitt brudd med partiet.

Alfano sa på fredag at han ville etablere et nytt parti som skal hete "Nye sentrum-høyre" med utbrytere fra Berlusconis PdL, blant dem mer enn 50 parlamentsmedlemmer.

Nyheten kom kort tid etter at Berlusconi oppfordret alle som ikke var enig med prinsippene i PdL om å forlate partiet. Ifølge den italienske avisen La Repubblica var Alfano langt fra begeistret for ultimatumet Berlusconi hadde stilt: "Jeg er her for å ta en beslutning jeg aldri hadde trodd jeg skulle ta. Jeg blir ikke med over til Forza Italia."

Splittelsen var ingen større overraskelse. I begynnelsen av oktober støttet Alfano sammen med 23 andre senatorer en tillitserklæring til den sosialdemokratiske statsministeren, Enrico Letta, som styrer i en koalisjon sammen med blant annet Berlusconis PdL. Med dette torpederte Alfano Berlusconis planer om å velte regjeringen.

Les mer om den avvergede regjeringskrisen i Italia i denne artikkelen: "Berlusconis parti nærmer seg oppløsning".

Letta og Berlusconi er ikke på godfot. Konflikten har tilspisset seg fordi Lettas demokratiske partiet (PD) den 27. november vil gi sin endelige, bekreftende stemme for å kaste Berlusconi fra sitt sete som senator. Han mister senatorposten som følge av at han i august ble dømt til fire års fengsel for bedrageri.

Åpent for gjenforening
Berlusconi erkjente lørdag at han ikke har styrke til å presse gjennom avgangen til den nåværende regjeringen, og det var kanskje derfor at han unnlot å definere bruddet med Alfano som endelig. Berlusconi vil trenge støtte fra alle de konservative politiske partiene for å fortsette intrigene mot statsminister Letta.

I sin tale sa Berlusconi: "Jeg forventet ikke dette av Angelino. Jeg betraktet ham som en sønn." Og ifølge Berlusconi er dette bruddet "ikke på grunn av forskjeller i programmet eller verdier, men på grunn av forskjellige personligheter, som har skapt en usunn atmosfære."

Den italienske avisen Il Corriere della Sera rapporterte på lørdag at bruddet som førte til slutten på partiet PdL kommer etter mislykkede forsøk på å mekle mellom de såkalte "haukene", de mest trofaste støttespillerne til Berlusconi, og den mer moderate fløyen rundt Alfano.

Alfanos støttespillere hadde bedt om interne garantier og en erklæring om at partiet ville støtte Lettas regjering frem til 2015. Men de fikk verken det ene eller det andre på grunn av innbitt motstand fra haukene og fordi Berlusconi selv sa nei til dette.

Berlusconi, som er 77 år og er svekket av korrupsjonsskandalene som til slutt førte til en rettsgyldig fengselsdom, måtte behandles av lege etter at han sto på scenen og holdt en tale i over halvannen time. Slutten av Berlusconis epoke blir stadig tydeligere i italiensk politikk, men likevel nekter den tidligere italienske statsministeren å forsvinne fra den politiske scenen.

I sin tale på lørdag kritiserte han den vanskelige økonomiske situasjonen i Italia og angrep rettssystemet fordi "det er politisert og begrenser friheten."

Alfano, en 43 år gammel sicilianer og advokat som har gjort sin politiske karriere i skyggen av Berlusconi, er først og fremst uenig med sin mentor om partiet bør velte Lettas regjering eller ikke. Til tross for uenighetene i de siste månedene, understrekket han vennskapet som binder ham til Berlusconi. "Vi er med Berlusconi, og vi vil alltid støtte ham, i første rekke i kravet om et mer rettferdig rettsystem," konkluderte Alfano.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no