See also:
» 27.03.2014 - Italias 109 provinser skal vingeklippes
» 21.03.2014 - Venezia: 89 prosent ønsker løsrivelse fra Italia
» 18.03.2014 - Venezia: Stor deltakelse i folkeavstemning om løsrivelse fra Italia
» 12.03.2014 - Renzis første suksess: Italia får ny valglov og skattelette
» 04.03.2014 - Italia: Opposisjonsleder Beppe Grillo dømt til fengsel
» 28.02.2014 - Roma kun fem timer fra konkurs
» 21.02.2014 - Folkeflertallet er mot Italias nye statsminister Renzi
» 17.02.2014 - Matteo Renzi "kupper" seg til statsminister i ItaliaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Skaper nytt politisk kaos: Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi
© Rådet for Den Europeiske Union/Kureren
Politikk - Italia

Berlusconi lager ny regjeringskrise i Italia

Italias statsminister Enrico Letta, da han presenterte sin samlingsregjering i slutten av april

© Palazzochigi/Kureren
Kureren, 28. september 2013
- Italia synker igjen ned i politisk kaos. Alle ministrene fra Silvio Berlusconis parti har i dag trukket seg fra samlingsregjeringen i protest mot at partilederen ser ut til å miste sin senatorpost på grunn av en rettskraftig fengselsdom. Dermed faller regjeringen.

Italias sosialdemokratiske statsminister Enrico Letta mistet i dag sitt regjeringsflertall. Berlusconis populistiske parti Frihetens folk (PdL) trekker de fem ministrene sine ut av regjeringen, ifølge en partitalsmann, og dermed har Lettas regjering ikke lenger flertall i det italienske senatet.

Ifølge den italienske avisen Corriere della Sera, er det Berlusconi selv som har gitt de fem ministrene sine marsjordre. Koalisjonsbruddet kommer etter at delegatene fra Lettas sosialdemokratiske parti PD har gjort det klart at de ikke vil redde Berlusconi fra en lovpålagt utelukkelse fra politikken.

Det er det italienske senatet som i flere omganger stemmer over Berlusconis fremtid i politikken. Den tidligere statsministeren har fått en rettskraftig fengselsdom fra høyesterett i Roma på grunn av omfattende skattesvindel. Det italienske lovverket pålegger dermed senatet å utelukke den straffedømte politikeren fra alle parlamentariske verv, men partiet hans, PdL, har forsøkt å presse sosialdemokratene til å ikke stemme for at Berlusconi skal utelukkes fra senatet. PdL har flere ganger truet med å forlate regjeringen dersom Berlusconi tvinges til å forlate senatet.

Dagens beslutning om å la samlingsregjeringen sprekke kom likevel overraskende, da det fortsatt trengtes to runder med avstemninger i senatet for at Berlusconi ville utelukkes for godt. Men statsminister Lettas parti har i løpet av uken klargjort at det ikke vil støtte Berlusconis kamp for urettmessig å beholde sin senatorpost.

Statsminister Letta annonserte derimot på fredag at han i neste uke ville be om et tillitsvotum i parlamentet og senatet for å bekrefte samlingsregjeringens fortsatte eksistens etter at spenningene mellom PD og PdL har økt de siste ukene. Berlusconis PdL reagerte på utspillet fra Letta med å kalle det et "ikke-akseptabelt ultimatum", og kort tid etter bestemte de seg altså for å trekke seg ut av regjeringen.

Letta reagerte i dag med knappe kommentarer på at hans samlingsregjering nå står foran en oppløsning. Statsministeren gjentok at det var parlamentet som burde bestemme over regjeringens fremtid, og ikke Berlusconi, som ikke engang sitter i regjering. Letta indikerte at han ville gå videre med planene om et tillitsvotum til uken, ifølge den italienske avisen La Repubblica. Der gis han imidlertid lite håp.

Veien videre for den italienske regjeringen er nå usikker, og enda et nyvalg om kort tid kan ikke utelukkes.

Lettas sosialdemokrater har rent flertall i det italienske parlamentet, men de mangler flertall i overhuset, senatet i Roma. Der må PD enten samarbeide med Berlusconis høyrepopulister, eller de må klare å få i land en koalisjon med partiet Femstjernersbevegelsen ledet av den tidligere komikeren Beppe Grillo. Men Grillos antipolitiske parti har nektet ethvert samarbeid med de etablerte partiene, og han håper aller mest på kaos og nyvalg, som vil kunne styrke partiet hans ytterligere.

Men dersom det må holdes nyvalg i løpet av de neste månedene, er det tvilsomt om italienske velgere vil skjenke landet et regjeringsdyktig parlament, slik det ser ut på meningsmålingene. Etter at koalisjonen mellom Lettas PD og Berlusconis PdL nå har brutt sammen, er det ingen av landets tre største politiske grupperinger som vil samarbeide med hverandre.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no