See also:
» 03.04.2014 - Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» 26.03.2014 - En av fire unge i Spania har ikke råd til mat
» 28.02.2014 - Roma kun fem timer fra konkurs
» 25.02.2014 - Hellas legger ned helsevesenet
» 07.01.2014 - Fattigdommen i Italia er doblet i løpet av fem år
» 07.01.2014 - Storbritannia varsler flere kutt i velferdsstaten
» 07.01.2014 - Nå gir Norge nødhjelp til Hellas
» 08.03.2013 - Italia nedgraderes på grunn av valgresultatetChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Nedgradert: Italias statsminister Enrico Letta
© Enrico Letta/Facebook/Kureren
Økonomi - Italia

Italia nedgraderes igjen av ratingbyrå

Standard & Poor's observerer effektene av finanskrisen

© Standard & Poor's/Kureren
Kureren, 10. juli 2013
- Ratingbyrået Standard & Poor's har igjen nedgradert kredittverdigheten til Italia, som nå plasseres kun to hakk over risikoinvesteringer. Og i og med den dype økonomiske krisen i landet og få utsikter til å snu trenden, forventer byrået en ytterligere nedgradering.

Standard & Poor's (S&P) senket i går kveld sin vurdering av kredittverdigheten til Italia fra BBB+ til BBB på sitt ratingsystem. Ratingbyrået har jevnt og trutt nedgradert Italia i de siste årene, og nå er det like før italienske statsobligasjoner må regnes som risikoinvesteringer.

Byrået merker nemlig italienske statsobligasjoner med en negativ utsikt, hvilket betyr at S&P regner med å måtte nedgradere landet igjen med det første.

S&P forklarer den nye nedgraderingen med at den italienske økonomien befinner seg i den lengste nedgangstiden på flere tiår og at arbeidsledigheten er steget til et rekordnivå. Og økonomien fortsetter å krympe, slik at den italienske staten fortsetter å miste inntekter og dermed kredittverdighet.

Ifølge ratingbyrået, er utsiktene for den italienske økonomien også dårlige, noe som forklarer forventningen om ytterligere nedgraderinger. Analysene fra S&P hadde hittil regnet med en negativ vekst i den italienske økonomien på 1,4 prosent i år. Men nå er forventningene skrudd ytterligere ned, til en antatt tilbakegang på hele 1,9 prosent for hele 2013.

I og med tilbakegangen i nasjonaløkonomien og statlige inntekter, forventer analytikerne fra S&P også at Italia sklir enda lenger ned i gjeldskrisen. I stedet for å redusere statsgjelden, antar S&P at den italienske gjelden vil ligge på hele 129 prosent av BNP ved utgangen av året, noe byrået anser som et farlig høyt nivå.

Ratingbyrået beklager også de høye rentene som italienske bedrifter må betale for lånene sine, og forventer at dette også vil gjøre det vanskeligere for Italia å komme seg ut av den aktuelle krisen. Av andre settes det høye rentenivået imidlertid nettopp i forbindelse med den lave ratingen Italia får fra byråer som S&P.

I forhold til Italia, er de tre store amerikanske ratingbyråene svært enige om den dårlige tilstanden. Byrået Moody's har også plassert italienske obligasjoner på Baa2, som tilsvarer BBB fra S&P. Ratingbyrået Fitch er noe mer positivt innstilt, og plasserer Italia på BBB+, ett nivå over det Moody's og S&P har lagt seg på.

Pengefondet ser flere muligheter
Også Pengefondet (IMF) la nylig frem sin analyse av situasjonen i Italia. IMF beskrev mange av de samme problemene som ratingbyrået S&P i sin rapport, men så lysere på fremtidsutsiktene.

Fondet regnet også med at den italienske økonomien ville krympe med 1,8 prosent i år. Men ny vekst ville trolig allerede slå inn ved slutten av inneværende år, spådde IMF, som forutser en vekst på beskjedne 0,7 prosent i 2014. Fondet skrøt av de mange reformene som den nye regjeringen til statsminister Enrico Letta har grepet fatt i, og regner med at de vil vise virkning allerede senere i år.

Men Pengefondet advarer også mot at selv små politiske feil, både fra Roma og fra Brussel, kan gi store utslag og bremse den italienske veksten ytterligere. Dette var fordi kredittmarkedet er svært nervøst overfor Italia, og et feil signal kan sende rentene for italienske statsobligasjoner og banker ytterligere opp. Da får staten og bedriftene større utgifter for å betjene gjelden og mindre midler til å investere i ny vekst.

Og selv små utslag kan true veksten som ellers forventes å sette inn mot slutten av året.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no