See also:
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 05.02.2014 - Vatikanet i ordkrig med FN om pedofile prester
» 15.01.2014 - Italia sender inn hæren mot "søppelmafiaen"
» 07.01.2014 - Fattigdommen i Italia er doblet i løpet av fem år
» 05.11.2013 - Paven med meningsmåling om homofile, skilsmisser og kondomer
» 18.09.2013 - Berlusconi får 4,2 mrd i bot for å bestikke en dommer
» 07.03.2013 - Berlusconi dømt til fengselstraff
» 30.01.2013 - Italias president krever hard linje mot fascismenChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Pave Frans hilser folket på Petersplassen i Vatikanet
© Opus Dei Information Office/Kureren
Reise | Samfunn - Italia | Vatikanet

Pave Frans er blitt en turistmagnet for Roma

Det er lange køer for å se museene i Vatikanet

© Maria Victoria Rodriguez/GNU/Kureren
Kureren, 29. oktober 2013
- Endelig gode nyheter fra kriserammende Italia, eller i hvert fall fra Roma: Siden pave Frans ble valgt til nytt overhode for 1,2 milliarder katolikker i mars, har Roma fått flere turister. Særlig antall turister fra Latin-Amerika har skutt i været.

De siste tallene fra turistmyndighetene i Roma-regionen gir et positiv bilde. Og det er særlig én nasjonalitet som overrasker på listene, nemlig argentinere. Disse er nå den største gruppen amerikanere som reiser til Roma, og antallet økte med over 66 prosent i årets første ni måneder. Pave Frans er fra Argentina.

Sammenlignet med samme periode i 2012, opplevde hoteller, pensjonater, feriehus og campingplasser i Roma en boom i ankomster fra Latin-Amerika generelt: En økning på hele 20 prosent. Også totalt har antall besøkende til Roma økt med over 6 prosent i de ni første månedene i 2013.

Tendensen begynte allerede i mars, da 115 kardinaler samlet seg i Det sixtinske kapell i Vatikanet for å velge en etterfølger for pave Benedikt XVI. Det var den 13. mars at Jorge Mario Bergoglio (76) fra Argentina ble utpekt som ny pave.

Les mer om valget av pave Frans i denne artikkelen: "Vatikanet velger sin første amerikanske pave".

Og allerede i slutten av mars meldte kilder fra turismemyndighetene i Roma at "valget av pave Frans har betydd mye for oss som katolikker. Når det gjelder strømmen av turister, ser vi en økning av ankomster fra Argentina og Brasil for å observere valget av en ny pave. Men for å få et klarere bilde, må vi vente på utviklingen i de kommende månedene."

Og etter syv måneder er tendensen klar. "Vi ser en betydelig økning i strømmen av turister til Roma, og spesielt fra latinamerikanske land," sier Romas byråd for turisme, Marta Leonori til den italienske avisen La Repubblica. Blant de viktigste grunnene Leonori peker på, er også "valget av pave Frans".

Ifølge a

Polulær: Pave Frans i Rio de Janeiro i juli 2013

© Agencia Brasil/Kureren
visen kan man særlig på onsdager merke økningen av turister og pilegrimer rund Petersplassen i Vatikanet. Da holder paven sin ukentlige audiens og trer frem for folket.

Men det er også store utfordringer med alle disse søramerikanske pilegrimene som vil se paven, legger avisen til. Dette fordi mange av disse turistene ikke vil overnatte i selve Roma og velger å bo i utkantene av byen for å spare penger. Men det er ikke lett for tusenvis av turister å komme seg frem til Vatikanet med bruk av offentlig transport hver dag og det "er nå et stort behov for å forbedre transporttilbudet," konkluderes det.

Pave Frans har rukket å gjøre seg umåtelig populær på svært kort tid, ikke kun blant latinamerikanere. Bare noen dager etter at han ble valgt, annonserte han at tiden var inne for "endringer og reformer" og ga en overraskende sterk kritikk av kirken under den forrige paven, Benedikt, som mange hadde kritisert for å være for opptatt av intellektuelt arbeid og for lite opptatt av de spørsmål som opptar folk flest i det enorme katolske trossamfunnet.

Les mer om reformene til paven Frans i denne artikkelen: "Pave Frans blottstiller stor reformiver".

I september ga Pave Frans sitt mest frittalende intervju så langt. Der kritiserte han en katolsk kirke "besatt av abort og homofilt ekteskap". Frans åpnet døren for homofile og ønsket at kvinner skulle få en større maktposisjon i kirken. Han beklaget til og med "mannssjåvinismen" i deler av kirken.

Les mer om intervjuet med paven Frans i denne artikkelen: "Pave Frans ønsker kvinner og homofile inn i kirken".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no