Flere saker om Italia:
Nyhetsside, Italia 
Arkiv, alle saker om Italia 
Italia
Politikk
Italias 109 provinser skal vingeklippes

Kureren - Italias ny statsminister Matteo Renzi har vunnet en tillitserklæring i Senatet om et forslag om å redusere makten til de provinsielle myndighetene i landet. Dette er en del av Renzis løfte om å kutte kostnadene i det politiske apparatet. Italia er delt inn i hele 109 provinser.
Italia
Politikk
Venezia: 89 prosent ønsker løsrivelse fra Italia

Kureren - Venezia og Veneto-regionen i Nord-Italia har avholdt en svært vellykket folkeavstemning om løsrivelse fra resten av landet. Resultatet var uomtvistelig: Godt over halvparten av befolkningen har stemt, og 89 prosent av disse ønsker en løsrivelse fra Italia.
Italia
Politikk
Venezia: Stor deltakelse i folkeavstemning om løsrivelse fra Italia

Kureren - Mens hele verden har fulgt folkeavstemningen på Krim, stemmer også Venezia og Veneto-regionen i Nord-Italia om en løsrivelse fra resten av landet. Folkeavstemningen startet online på søndag og skal vare fem dager. Og på tirsdag kveld har allerede en million innbyggere stemt.
Italia
Politikk
Renzis første suksess: Italia får ny valglov og skattelette

Kureren - Italias nye statsminister Matteo Renzi kan markere sin første suksess. Parlamentet har med stort flertall vedtatt den nye valgloven som skal gjøre det "enklere" å regjere Italia. Renzi hadde på forhånd gjort avtale om den nye loven med omstridte Silvio Berlusconi.
Italia
Politikk
Italia: Opposisjonsleder Beppe Grillo dømt til fengsel

Kureren - Beppe Grillo, tidligere komiker og grunnleggeren av den italienske Femstjernersbevegelsen, er blitt dømt til en fire måneders fengselsstraff. Opposisjonslederen var anklaget for å delta i en ulovlig protest mot den kontroversielle høyhastighetsbanen Torino-Lyon for over tre år siden.

» Roma kun fem timer fra konkurs
» Folkeflertallet er mot Italias nye statsminister Renzi
» Matteo Renzi "kupper" seg til statsminister i Italia
» Italia: "Renzusconi" truer Lettas regjering
» Italia sender inn hæren mot "søppelmafiaen"


Kurerens magasin
Reportasjer om Italia
Italia | Hellas
- Eurokrisen - Økonomi | Kultur
Krisen truer kulturarven i Hellas og Italia

Kureren - Den økonomiske krisen i Europa truer kunstskattene på det gamle kontinentet. Budsjettet for vedlikehold og vakthold av kulturminner krymper farlig raskt, og mange sentrale verk har forverret sin tilstand. Situasjonen er spesielt akutt i Italia og Hellas.

Les mer

Vatikanet | Italia
Kultur | Reise
Hvordan redde Det sixtinske kapell?

Kureren - Skal du til Vatikanet, må du ha tålmodighet. Vatikanet har bestemt at turister skal avstøves og avkjøles før de går inn i Michelangelos 500 år gamle kapell. Målet med hygienetiltaket er å beskytte maleriene, som er truet av over fem millioner besøkende hvert år, gjennomsnittlig 20.000 per dag.

Les mer


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no