See also:
» 27.03.2014 - Italias 109 provinser skal vingeklippes
» 21.03.2014 - Venezia: 89 prosent ønsker løsrivelse fra Italia
» 18.03.2014 - Venezia: Stor deltakelse i folkeavstemning om løsrivelse fra Italia
» 12.03.2014 - Renzis første suksess: Italia får ny valglov og skattelette
» 04.03.2014 - Italia: Opposisjonsleder Beppe Grillo dømt til fengsel
» 28.02.2014 - Roma kun fem timer fra konkurs
» 21.02.2014 - Folkeflertallet er mot Italias nye statsminister Renzi
» 17.02.2014 - Matteo Renzi "kupper" seg til statsminister i ItaliaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Statsministerkandidat for Partito Democratico (PD) Enrico Letta
© PD/Kureren
Politikk - Italia

Letta nær ved å danne regjering i Italia

Italias president Giorgio Napolitano på onsdag, da han annonserte at Enrico Letta fikk i oppdrag å danne en regjering

© Quirinale/Kureren
Kureren, 26. april 2013
- Enrico Letta skal være nær ved å oppnå det som inntil nylig så umulig ut, å danne en ny flertallsregjering i Italia. Ifølge italienske medier, vil avtroppende statsminister Mario Monti få en regjeringspost, mens Silvio Berlusconi takker nei.

Det er en storkoalisjon som nå forsøkes stablet på beina av den nye lederen i Det demokratiske partiet (PD), 46-åringen Enrico Letta. PD, en samling av ekskommunister og sentrumspolitikere, vant valget i februar, og har et bredt flertall i underhuset. Men partiet mangler flertall i senatet, og må dermed søke seg en eller flere koalisjonspartnere.

Nå ser det ut til at PDs nye leder har svelget den bitre pillen og akseptert å ta med Berlusconis høyrepopulistiske Frihetens folk (PdL) i regjeringen. Letta har klart å overtale Berlusconi selv fra å avstå fra en ministerpost. Også statsminister Montis sentrum-høyre-parti blir angivelig med i koalisjonen.

Italienske medier referer i ettermiddag til samtaler den designerte statsministeren har hatt med Italias president Giorgio Napolitano, der han blant annet skal ha hatt med seg et utkast til fordeling av statsrådspostene. Informasjon fra disse samtalene skal ha lekket ut fra presidentpalasset i Roma.

Eksstatsminister Berlusconi har vist seg fra sin mest samarbeidsvillige side siden presidenten påla Letta å danne en ny samlingsregjering. Til tv-kanalen 'Canale 5' sa Berlusconi at "forhandlingene går på skinner. Letta forholder seg svært positivt og det finnes ingen reelle problemer."

Berlusconi kunne videre bekrefte at han personlig ikke vil ta del i regjeringen. President "Napolitano vil at det skal gis fortrinn til en yngre generasjon og flere kvinner," sa Berlusconi til 'Canale 5'. "Det utelukker meg, men det er også greit. Jeg har ikke noe lyst til å gå inn i regjeringen."

Ifølge italienske aviser, er det minst tre av ministrene i Montis "ekspertregjering" som blir på postene sine i Lettas nye samlingsregjering. Monti selv, vurderes angivelig som utenriksminister. Berlusconis PdL skal ha forlangt justis- og industridepartementene.

Selv om Berlusconi og Letta toner ned forskjellene, skal det fortsatt være komplikasjoner rundt Berlusconis valgløfter i koalisjonsforhandlingene. Berlusconi hadde lovet å kutte ut, og til og med tilbakebetale, den nye eiendomsskatten som regjeringen Monti innførte. PD og Letta skal være sterkt imot dette.

Og selv om Letta, Berlusconi og Monti blir enige om et regjeringsprogram og fordeling av ministerpostene, vil det fortsatt være mange skjær i sjøen. En ny regjering må først vinne et tillitsvotum i underhuset og senatet før den kan innsettes. Og partipisken har lenge sluttet å virke i de italienske partiene.

Det er særlig i det splittede PD til statsministerkandidaten at man kan forvente seg mange motstemmer fra den sterkt venstreorienterte majoriteten. For svært mange av PD-medlemmene er det bedre å være i opposisjon enn å samarbeide med "djevelen" selv, Berlusconi. Klarer ikke Letta å forankre koalisjonsplanene i partiet, kan han til å med risikere en splittelse av PD.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no