See also:
» 27.03.2014 - Italias 109 provinser skal vingeklippes
» 04.09.2013 - Bulgarias protester: Politikerne kupper folket
» 04.09.2013 - Storprotest skal blokkere parlamentet i Bulgaria
» 19.06.2013 - Protestene i Bulgaria tar ingen ende
» 13.05.2013 - Vanskelig å danne regjering etter valget i Bulgaria
» 10.05.2013 - Jevnt foran helgens valg i Bulgaria
» 20.02.2013 - Regjeringskrise i Bulgaria
» 12.02.2013 - Bulgarsk-britisk ordkrig om innvandringChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi
© Rådet for Den Europeiske Union/Kureren
Politikk - Bulgaria | Italia

Bulgaria kan redde Berlusconis politiske fremtid

Yane Yanev, leder av det konservative bulgarske partiet RZS

© RZS/Kureren
Kureren, 4. desember 2013
- Valget til EU-parlamentet kan gi Silvio Berlusconi en uventet redning fra problemene i Italia. Berlusconi er invitert til å stille som kandidat for et bulgarsk parlamentssete, og slik kan han også unngå den politiske utestengningen og rettsforfølgelsen i Italia.

Ved vårens valg til EU-parlamentet gjelder det spesielle lover, blant annet at EU-borgere fra alle land kan stille som kandidat for et hvilket som helst land. Og for medlemmer av EU-parlamentet gjelder også en rettslig immunitet i hele EU-området. Dette gir nye muligheter for Berlusconi (77).

Yane Yanev, leder av det konservative bulgarske partiet "Orden, lov og rettferdighet" (RZS), har nemlig allerede tilbudt den tidligere italienske statsministeren en plass på sitt partis liste over kandidater ved valget til EU-parlamentet.

"Han er veldig populær her i landet vårt. Han ville helt sikkert vinne," sa Yanev til den italienske avisen Libero. Og, la partilederen til, Berlusconi "ville være en utmerket talsmann for interessene til bulgarere i Brussel."

Dersom han blir valgt til EU-parlamentet for Bulgaria, ville Berlusconi også få tilbake immuniteten han mistet da han ble fratatt sin plass som senator i Italia for en uke siden. Dermed står han nå også i fare for å bli varetektsfengslet i løpet av et eller flere av de mange søksmålene mot ham.

Romania og Ungarn
Men den tidligere italienske statsministeren har mulighet til å bli kandidat for enda et annet europeisk land. Tilbudene har ikke bare kommet fra Bulgaria, men begynner også å komme fra Romania og Ungarn, ifølge italienske medier.

Senator Roberto Formigoni, en tidligere nær venn av Berlusconi, har tro på at dette vil kunne skje, ifølge den italienske avisen Articolo Tre. "At Berlusconi kan bli EU-kandidat for Ungarn eller Bulgaria, kan ikke utelukkes," sa den tidligere guvernøren i Lombardia.

Også den italienske nettavisen Affaritaliani.it skriver i dag om Berlusconis hypotetiske kandidatur fra Romania. Men avisen presiserer at det er mest sannsynlig at Ungarns oms

Fra inngangen til EU-parlamentet i Brussel

© EU/Kureren
tridte statsminister Viktor Orbán kan overbevise den tidligere italienske lederen til å velge å stille for Ungarn.

Det ville ikke være noe nytt dersom Berlusconi velger å stille som kandidat for et annet europeisk land. Blant annet har den tyske statsborgeren Daniel Cohn-Bendit, en fremtredende representant for Europas grønne partier, vekselvis representert både Tyskland og Frankrike i parlamentet i Brussel.

Italias senat: Ciao Berlusconi!
Den 27. november ble det foreløpig satt punktum for Berlusconi etter to tiår i fronten av politikken i Italia. Uten noen overraskelser tapte Berlusconi sin plass i Italias senat etter at han tidligere i år ble dømt til fire års fengsel og fem års utestengning fra politiske verv etter å ha blitt funnet skyldig i skatteunndragelse i den såkalte Mediaset-saken.

Les mer om saken i denne artikkelen: "Nå er Berlusconi utestengt fra italiensk politikk".

Allerede den 4. oktober stemte en senatskomité for å utestenge Berlusconi fra senatet på grunn av fengselsdommen mot ham, slik loven krever. Les mer om saken i denne artikkelen: "Italias senat: 'Ciao Berlusconi'".

Utestengingen fra senatet betyr også at han i seks år er utelukket fra å stille som kandidat ved alle valg i Italia, også vårens valg til EU-parlamentet, eller fra å jobbe i offentlige stillinger i Italia. Men utestengingen har ingen innflytelse på Berlusconis eventuelle politiske virke i utlandet.

Utestengingen er en konsekvens av den såkalte Severino-loven som ble vedtatt i fjor under Mario Montis regjering, og som foreskriver en utestengning av parlamentsmedlemmer som har blitt dømt til minst to år i fengsel. Også Berlusconis daværende parti PdL støttet denne loven.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no