Mer om viten i Kureren:
» Forsiden, viten 
» Arkivsiden 

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Viten, toppsaker
» Ebola når Guineas hovedstad: "En epidemi uten sidestykke"
» Canadas inuitter jevnlig utsatt for sult
» Frykt i Vest-Afrika etter ebolautbrudd i Guinea
» Hva sier folkeretten om situasjonen på Krim?
» Norske elver blir stadig renere
» 2300 år gammel landsby oppdaget i Israel
» Verdens eldste: 4,4 mrd år gammelt mineral funnet i Australia
» Forskere finner 149 miljøgifter i norsk sjøfugl
» England (!): 800.000 gamle fotspor funnet
» Forskere frikjenner mennesket for mammutens utryddelse
» Stor studie: Vodkaen bak høy dødelighet i Russland
» Forskere: Europeernes lyse hud er arv fra neandertalerne
» 20 barn blir skutt på i USA, hver eneste dag
» Slik så europeere ut for 7.000 år siden
» Fiji: "Den første bygda flyttes på grunn av klimaendringer"

Guinea
Ebola når Guineas hovedstad: "En epidemi uten sidestykke"

Kureren, 1. april 2014 - Det er tegn til panikk i Guineas hovedstad Conakry. Den mest dødelige varianten av viruset ebola har nå spredd seg til hele landet, inkludert til millionbyen. Minst 122 personer er blitt smittet og 78 dødsfall er registrert i Guinea. Epidemien kan også ha spredd seg til nabolandene Sierra Leone og Liberia.
Arktis | Canada
Canadas inuitter jevnlig utsatt for sult

Kureren, 1. april 2014 - Nye kanadiske studier viser at inuittene ("eskimoene") er den folkegruppen som er mest utsatt for matmangel i hele den utviklede verden. Tre av fem inuittbarn går jevnlig sultne, og syv av ti inuittfamilier har for lite å spise i deler av året. Årsakene er komplekse.
Guinea
Frykt i Vest-Afrika etter ebolautbrudd i Guinea

Kureren, 25. mars 2014 - Hele Vest-Afrika er i frykt etter at Guineas helsedepartement bekreftet det første utbruddet av ebola i denne delen av Afrika. Ifølge de siste offisielle tallene er det minst 86 smittede og 59 dødsfall som følge av den svært smittsomme sykdommen.
- Konflikten på Krim - Ukraina
Hva sier folkeretten om situasjonen på Krim?

Debatt, Kureren, 12. mars 2014 - Professor Robert McCorquodale, direktør ved Det britiske instituttet for internasjonal og komparativ rett, oppsummerer hva folkeretten sier om situasjonen på Krimhalvøya. Har befolkningen på Krim rett til å erklære sin uavhengighet, og kan de overføre seg selv til Russland?
Innenriks
Norske elver blir stadig renere

Kureren, 1. mars 2014 - Mengden næringsstoffer og tungmetaller synker fortsatt i norske elver, bortsett fra i Finnmark hvor nitrogentilførselen til kysten øker, og i Glomma som frakter med seg mer sink. Det viser en ny rapport fra Miljødirektoratet.
Israel
2300 år gammel landsby oppdaget i Israel

Kureren, 25. februar 2014 - Da det statlige israelske gasselskapet designet en 35 kilometer lang gassrørledning utenfor Jerusalem, forventet man ikke å finne en arkeologisk hindring. Mens arbeidene pågikk ble det oppdaget en 2300 år gammel landsby som myndighetene nå vil gjøre om til en ny turistattraksjon.
Australia
Verdens eldste: 4,4 mrd år gammelt mineral funnet i Australia

Kureren, 24. februar 2014 - Eldre materialer er det knapt mulig å finne på jorden, som selv ble dannet for kun 4,65 milliarder år siden. Og zirkonmineralet fra Vest-Australia viser at det ikke tok lang tid før planeten vår ble skapt til den kjølnet av og ble egnet for liv.
Innenriks
Forskere finner 149 miljøgifter i norsk sjøfugl

Kureren, 17. februar 2014 - "Nye funn av miljøgifter bekymrer," ifølge Miljødirektoratet, som har funnet rester etter hele 149 giftstoffer i egg fra sjøfugl på de isolerte øyene Sklinna (Nord-Trøndelag) og Røst (Nordland). Direktoratet sier det er "overraskende" at også helt nye giftstoffer finner veien til disse øyene.
Storbritannia
England (!): 800.000 gamle fotspor funnet

Kureren, 7. februar 2014 - For rundt åtte istider siden vandret en menneskelig familie på fem langs det som nå er stranden i Happisburgh i Norfolk i England. Fotspor i stranden dokumenterer det som er det eldste tegnet til menneskelig aktivitet som noensinne er registrert i hele Europa.
Arktis
Forskere frikjenner mennesket for mammutens utryddelse

Kureren, 6. februar 2014 - Norske og danske forskere forteller om "et paradigmeskifte" i forståelsen av den siste masseutryddelsen verden sto overfor, for 12.000 år siden da siste istid var over. Ikke menneskenes jakt, men en brå endring i vegetasjonen førte til at mammuten døde ut.
Russland
Stor studie: Vodkaen bak høy dødelighet i Russland

Kureren, 31. januar 2014 - En stor folkehelseundersøkelse i tre russiske byer avslører at russiske menn som drikker store mengder vodka har en "usedvanlig" høy risiko for tidlig død. Vodka er den største årsaken for tidlig død i Russland - industrilandet med lavest forventet levealder.
Europa
Forskere: Europeernes lyse hud er arv fra neandertalerne

Kureren, 29. januar 2014 - Neandertalernes DNA er godt kartlagt. DNA-et til de forskjellige folkegruppene av dagens mennesker er godt kartlagt. Og nå foreligger sammenligningen. Den viser at det er vi europeere som bærer med oss mest DNA fra neandertalerne, som trolig har gitt oss lys hud.
USA
20 barn blir skutt på i USA, hver eneste dag

Kureren, 28. januar 2014 - Hver eneste dag blir 20 barn i USA såret av skuddvåpen og må behandles på sykehus, ifølge ny en ny rapport. I løpet av 2009 var det 7.391 sykehusinnleggelser med skuddskader der ofrene var under 20 år, og seks prosent av disse pasientene døde av skuddskadene.
Europa
Slik så europeere ut for 7.000 år siden

Kureren, 27. januar 2014 - DNA-analyser av levningene etter en 7000 år gammel jeger, som ble oppdaget i 2006 i Nord-Spania, viser at han hadde både blå øyne, som mange av dagens europeere, men også en overraskende mørk hud. Jegeren tilhører "ureuropeerne" fra tiden før "indoeuropeerne" vandret inn.
Fiji
Fiji: "Den første bygda flyttes på grunn av klimaendringer"

Kureren, 22. januar 2014 - Myndighetene på Fiji har bekjentgjort at man nå for første gang har måttet flytte en hel bygd "på grunn av det stigende havnivået," og at flyttingen finansieres av landets klimaendringsprogram. Men det reises tvil om det virkelig står klimaendringer bak havinntrengningen.
Europa | Innenriks
Ny forskning: "EØS-avtalen truer demokratiet"

Kureren, 17. januar 2014 - EU-systemet i seg selv er en ny "måte å få demokrati og rettigheter i samklang igjen." Men Norges tilknytning til EU, gjennom EØS-avtalen, er både grunnlovsstridig og undergraver demokratiet, ifølge Europa-forskere fra Universitetet i Oslo (UiO).
USA
USA: Republikanerne blir et kreasjonistisk parti

Kureren, 4. januar 2014 - Den første langtidsstudien om utbredelsen av kreasjonismen - troen på at Gud skapte verden og at evolusjonen ikke har forekommet - bekrefter at denne er på fremmarsj i USA. Samtidig viser den at USA blir stadig mer polarisert og at kreasjonistene samler seg i det republikanske partiet.
Innenriks
Norsk befolkningsvekst har nådd toppen

Kureren, 19. desember 2013 - Befolkningen har nærmest eksplodert i Norge de siste syv årene, i hvert fall i europeisk målestokk. Men nå er både innvandringen og fødselstallene på vei ned, og befolkningsveksten synes å ha nådd toppen. Likevel går det fortsatt raskt, og vi vil være 5,1 millioner ved årsskiftet.
Innenriks
Fiskevann og -elver trues av stadig nye arter

Kureren, 17. desember 2013 - Over 380 nye forekomster av fremmede fiskearter er påvist i norske vassdrag utenfor sine naturlige leveområder de siste tre årene, viser ny kartlegging. Spredningen og utsetningen har store konsekvenser for økosystemene og for det naturlige fisket i fjell og skog i Norge.
Europa | Innenriks
Studie: "Midlertidige stillinger gir færre ansatte"

Kureren, 12. desember 2013 - En ny norsk doktorgradsavhandling viser at det ikke blir flere arbeidsplasser av å gi bedriftene enklere tilgang til midlertidige stillinger. Derimot viser erfaringer fra kontinentet at en slik liberalisering heller gir et todelt arbeidsmarked.
Innenriks
Fortsatt kritisk for fjellreven i Norge

Kureren, 11. desember 2013 - Kun 24 valpekull med fjellrev ble registrert i Norge i år, viser resultater fra det nasjonale overvåkningsprogrammet for fjellrev. Men dette er en stor fremgang fra i fjor, da det kun var ett valpekull. Likevel er fjellreven fortsatt kritisk truet.
USA
70 prosent av Hollywoods stumfilmer er tapt

Kureren, 6. desember 2013 - Perioden fra 1912 til 1929 var da Hollywood for alvor begynte å bli verdens ledende filmindustri, og hele 11.000 helaftens stumfilmer ble produsert i perioden. Men nå viser en ny studie at 70 prosent av disse trolig er gått tapt.
Innenriks
Stor tilbakegang av fugl på fjellet

Kureren, 4. desember 2013 - Ni av 14 fuglearter har gått betydelig tilbake i de skandinaviske fjellene i løpet av 2000-tallet. Det viser omfattende overvåking av fugl som hekker i fjellregionen i Norge, Sverige og Finland. Den største nedgangen i bestander er registrert i Norge.
Tyskland
Tyskland: Når hvite barnehagebarn ikke vil leke med brune

Kureren, 26. november 2013 - Hva skjer når høyreekstreme får barn og sender avkommet i barnehagen med ordre om ikke å leke med innvandrerbarn? I noen tyske landsdeler er problemet så utbredt at det arrangeres kurs for førskolelærere om hvordan de skal omgås barn av høyreekstreme.
Israel
3700 år gammel vinkjeller funnet

Kureren, 23. november 2013 - For 3700 år siden var det hungersnød i Kanaan og jødene så seg nødt til å utvandre til Egypt, ifølge Bibelen. Men arkeologer kan nå påvise at det også var noen som badet i luksus i gamle Kanaan. I Tel Kabri, nord i Israel, avdekker de en 3700 år gammel vinkjeller.

» 08.11.2013 - "Hver femte sol-like stjerne har beboelige planeter"
» 29.10.2013 - Ny delfinart funnet utenfor Australia
» 17.10.2013 - Krypskyting av neshorn "blir umulig" i Kenya
» 11.10.2013 - "Både bonde- og jegerkulturene er forfedre til dagens europeere"
» 08.10.2013 - Ernas forskningssatsning tas godt imot
» 07.10.2013 - Ti år med vekst i Afrika "merkes ikke av folket"
» 03.10.2013 - Menneskeskapte jordskjelv ryster spanskekysten
» 03.10.2013 - Verden mot nok en rekordstor kornproduksjon
» 27.09.2013 - Ny forskning: "LSD gir ikke psykiske problemer"
» 17.09.2013 - Turkmenistan skal anlegge enorm kunstig sjø i ørkenen
» 17.09.2013 - Katastrofealarm fra USA om resistente bakterier
» 16.09.2013 - Ny forskning: Tiden går ulikt fort for ulike dyr
» 11.09.2013 - Første funn av liv i sjøene under isen i Antarktis
» 09.09.2013 - Verdens største vulkan oppdaget øst for Japan
» 04.09.2013 - Rapport: Hev pensjonsalderen eller øk innvandringen
» 04.09.2013 - Kronikk: Historiefagets misbruk på ferieparadiset Kypros
» 02.09.2013 - Mot godår i tørkeutsatte Sahel (Vest-Afrika)
» 23.08.2013 - Krydder har vært brukt i Europa i 8000 år
» 22.08.2013 - Tuberkulosen slår tilbake i Europa
» 22.08.2013 - Fukushima har lekket radioaktivt vann i havet i to år

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no