Mer om Hellas i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Hellas
» Krisen truer kulturarven i Hellas og Italia

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Hellas, toppsaker
» Hellas legger ned helsevesenet
» Nå gir Norge nødhjelp til Hellas
» Hellas innfører sparepolitikk i EU-presidentskapet
» Hellas: Ny rasismelov skal stoppe fascistpartiet
» Hellas avlyttet diplomater fra USA
» Greske fascister mister parlamentarisk immunitet
» Vil det lykkes å forby fascistpartiet i Hellas?
» Leder: Vi må støtte Hellas i kampen mot fascismen
» Opprørsalarm i Hellas etter fengsling av fascistlederne
» Fascistene "truer" med å forlate parlamentet i Hellas
» Hellas renser politiet for fascister
» Hellas forventer å overvinne krisen innen 6 år


- Eurokrisen - Økonomi | Samfunn
Hellas legger ned helsevesenet

Kureren, 25. februar 2014 - Tre millioner grekere, eller 28 prosent av befolkningen, har allerede blitt kastet ut av den nasjonale folketrygden og må dermed betale alle helsekostnadene sine selv. I tillegg er helsevesenet i Hellas i ferd med å slankes radikalt, og så å si alle kontrakter er sagt opp.
- Eurokrisen - Økonomi | Samfunn
Nå gir Norge nødhjelp til Hellas

Kureren, 7. januar 2014 - Nøden er nå såpass stor i deler av Hellas at deler av de norske EØS-midlene er blitt kanalisert til klassisk humanitær bistand i hovedstaden Aten. I år skal 40 millioner kroner gå fra Norge til strakstiltak for fattige og hjemløse i Hellas.
Politikk | Økonomi
Hellas innfører sparepolitikk i EU-presidentskapet

Kureren, 2. januar 2014 - Hellas overtok ved nyttår det roterende presidentskapet i EU, og ikke uten en viss grad av skadefryd annonserer greske diplomater at EU-ledelsen vil være sparsommelig og nøktern det neste halve året. Men samtidig håper man å rette opp landets dårlige omdømme.
Politikk
Hellas: Ny rasismelov skal stoppe fascistpartiet

Kureren, 1. november 2013 - Den greske regjeringen presenterte i dag et lovforslag som vil gjøre det lettere å straffeforfølge rasisme og diskriminering, også av homofile og funksjonshemmede. Et sentralt punkt i loven er forbud mot å fremme nazistisk ideologi og benekte folkemord.
Politikk
Hellas avlyttet diplomater fra USA

Kureren, 29. oktober 2013 - Også amerikanerne er blitt avlyttet av sine allierte. "Jeg har hatt det veldig morsomt," sier den tidligere utenriksministeren i Hellas, Teodoros Pangalo, med henvisning til opptak den greske etterretningen gjorde av samtalene til USAs ambassadør i Aten.
Politikk
Greske fascister mister parlamentarisk immunitet

Kureren, 16. oktober 2013 - Straffesaken som kan ende i et forbud av det greske fascistpartiet Gyllent daggry gjør fremskritt. Parlamentet i Hellas har i dag med stort flertall opphevet immuniteten til seks representanter fra partiet, slik at de kan straffeforfølges i rettsvesenet.
Politikk
Vil det lykkes å forby fascistpartiet i Hellas?

Kureren, 3. oktober 2013 - Greske domstoler har allerede måttet slippe fri tre av parlamentsrepresentantene til fascistpartiet Gyllent daggry som ble arrestert denne uken. Og siden den greske grunnloven ikke tillater å forby politiske partier, frykter mange nå at rettsstaten vil ligge under for fascistene.
Debatt | Politikk
Leder: Vi må støtte Hellas i kampen mot fascismen

Leder, Kureren, 3. oktober 2013 - Hellas er den første slagmarken for fascismens mulige gjenfødelse i det 21. århundret. Klarer fascistene å bite seg fast der, vi de kunne spre seg over hele Europa når nye kriser dukker opp. Nå gjelder det at EU og også Norge støtter grekerne i denne viktige kampen, også med penger.
Politikk
Opprørsalarm i Hellas etter fengsling av fascistlederne

Kureren, 28. september 2013 - Det greske partiet Gyllent daggry er "en forbrytersk organisasjon" melder politiet i Hellas etter at anti-terrorenheter har gransket partiet. I dag ble blant annet partileder Nikolaos Michaloliakos arrestert, anklaget for vold, utpressing og medskyld i mord. Store protester ventes.
Politikk
Fascistene "truer" med å forlate parlamentet i Hellas

Kureren, 27. september 2013 - Greske politikere har endelig begynt å ta tak i fascistpartiet Gyllent daggry. Partiet vurderes forbudt og politiet undersøkes for ulovlig samarbeid med fascistene. Nå truer de 18 fascistiske parlamentsmedlemmene med å gå, noe regjeringen i Aten applauderer.
Politikk
Hellas renser politiet for fascister

Kureren, 23. september 2013 - I Hellas har nasjonale myndigheter for første gang gått til verks mot fascister og nynazister i det nasjonale politiet. Flere polititopper har i dag fått sparken eller blitt omplassert, og det er igangsatt en granskning om hvorfor politiet er uvirksomt overfor fascistpartiets vold.
- Eurokrisen - Økonomi
Hellas forventer å overvinne krisen innen 6 år

Kureren, 20. september 2013 - Mens grekerne protesterer mot kuttpolitikken nesten hver dag, ser regjeringen i Aten optimistisk på fremtiden. Ifølge statsminister Antonis Samaras trenger landet "bare" seks år for å overvinne krisen. Men andre analytikere snakker om flere tiår.
Politikk
Hellas vurderer å forby fascistpartiet

Kureren, 18. september 2013 - Etter knivstikkingen av en venstreorientert musiker og en ny bølge av høyreekstrem vold i Hellas, vurderer den greske regjeringen nå å forby det fascistiske partiet "Gyllent daggry", som er representert i parlamentet.
- Eurokrisen - Økonomi
EU bekrefter at Hellas trenger en tredje redningspakke

Kureren, 6. september 2013 - Eurogrupens formann Jeroen Dijsselbloem bekrefter at Hellas vil trenge en tredje redningspakke fordi landet ikke vil klare å legge den økonomiske krisen bak seg i løpet av 2014. Da løper den nåværende bistandsprogrammet ut. Hellas vil trolig få en ny krisepakke etter valget i Tyskland.
Reise | Økonomi
Gode nyheter for Hellas: turistene er tilbake

Kureren, 2. september 2013 - Endelig gode nyheter for den greske økonomien. Det vil si, i hvert fall reiselivsnæringen i Hellas kan nå rapportere at den har kommet tilbake til kreftene etter tunge kriseår. Antall utenlandske turister har økt, og Hellas ligger an til å slå rekorden fra 2008.

» 29.08.2013 - Merkel: "Hellas burde aldri vært i eurosonen"
» 19.08.2013 - Hellas senker momsen for å lokke turister
» 21.06.2013 - Ny regjeringskrise i Hellas
» 14.05.2013 - Streik mot streikeforbud i Hellas
» 29.04.2013 - Hellas skal avskjedige 15.000 offentlig ansatte
» 23.04.2013 - Hellas: 5-års oppholdstillatelse for huskjøpere
» 12.04.2013 - Hellas forbereder stort krigserstatningskrav mot Tyskland
» 15.03.2013 - Norske reisende svikter ikke Hellas
» 28.02.2013 - "Homers Iliade ble skrevet i 762 fKr"
» 15.02.2013 - Sjokkvekst i gresk arbeidsledighet
» 30.01.2013 - Millioner europeere rammes av nyfattigdom

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no