See also:
» 02.01.2014 - Hellas innfører sparepolitikk i EU-presidentskapet
» 29.10.2013 - Hellas avlyttet diplomater fra USA
» 16.10.2013 - Greske fascister mister parlamentarisk immunitet
» 03.10.2013 - Vil det lykkes å forby fascistpartiet i Hellas?
» 03.10.2013 - Leder: Vi må støtte Hellas i kampen mot fascismen
» 28.09.2013 - Opprørsalarm i Hellas etter fengsling av fascistlederne
» 27.09.2013 - Fascistene "truer" med å forlate parlamentet i Hellas
» 23.09.2013 - Hellas renser politiet for fascisterChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Antirasister har i lang tid demonstrert mot Gyllent daggry i Hellas og krevd et bedre lovvern mot rasisme
© Chrysí Avgí/Kureren
Politikk - Hellas

Hellas: Ny rasismelov skal stoppe fascistpartiet

Kureren, 1. november 2013 - Den greske regjeringen presenterte i dag et lovforslag som vil gjøre det lettere å straffeforfølge rasisme og diskriminering, også av homofile og funksjonshemmede. Et sentralt punkt i loven er forbud mot å fremme nazistisk ideologi og benekte folkemord.

Den greske justisministeren, Haralambos Atanassio, presenterte i dag sitt forslag til å reformere den vage anti-diskrimineringsloven i Hellas. Og mens lovforslaget er godt nytt for de fleste minoritetene i Hellas, er det klart at den er særlig rettet mot fascistpartiet Gyllent daggry.

Lovforslaget forutsetter straffeforfølgelse og høye bøter og fengselsstraff for personer eller grupper som sprer hat, oppfordrer til vold eller kommer med trusler og fornærmelser mot minoritetsgrupper. Loven gir særskilt beskyttelse for "grupper av samme rase, hudfarge, religion, opphav, nasjonalitet, seksuell orientering og funksjonsfriskhet."

For de groveste bruddene på den foreslåtte loven forutsettes en høyestestraff på opp til tre års fengsel. Bøtene varierer fra minst 5000 euro (40.000 kroner) til maksimalt 20.000 euro (160.000 kroner). Dersom lovbruddet er gjort på en organisert måte, for eksempel gjennom et politisk parti, kan boten komme opp mot hele 100.000 euro (800.000 kroner).

Loven rettes mot Gyllent daggry
De strengeste straffene er forutsett for organiserte grupper som oppfordrer til vold mot minoriteter, slik partiet Gyllent daggry gjentatte ganger er blitt anklaget for.

Dersom en gruppe eller et parti dømmes for å ha oppfordret til slik vold, eller på annen måte fremmet rasisme og diskriminering, vil all statsstøtte strykes i opptil seks måneder. Ifølge den greske avisen To Ethnos er denne paragrafen skreddersydd for å sette en stopper for åpent fremmedfiendtlige partier.

Lovforslaget ser videre for seg at nynazistisk tankegods og estetikk kriminaliseres. Det vil for eksempel bli straffbart å benekte holocaust og andre folkemord og forbrytelser mot menneskeheten. Det forbys å hylle nazismen offentlig eller å bruke symboler som settes i sammenheng med denne ideologien. Gyllent daggry har i fortiden forbrutt seg mot alle disse lovforslagene.

En annen lovparagraf som, ifølge den greske avisen I Kathimerini, retter seg direkte mot praksisen til Gyllent daggry, er det foreslåtte forbudet mot at veldedig arbeid, som for eksempel utdeling av mat, kan foretas på en diskriminerende måte. Fascistpartiet har i årevis delt ut matvarer til trengende greske borgere, med betingelsen "kun til grekere".

Den nye loven, som nå er lagt frem for parlamentet for avstemming i løpet av november, vil med andre ord kriminalisere mye av kjernevirksomheten til partiet Gyllent daggry. Og forslaget kommer i en periode der samlingsregjeringen i Aten går inn for å kriminalisere partiet.

"Angrep på ytringsfriheten"
Fascistpartiet selv har i dag utstedt en pressemelding der de karakteriserer lovforslaget som "grunnlovsstridig" fordi det er "mot grekerne og mot ytringsfriheten." Lovforslaget var skreddersydd "for å danne grunnlaget for å forby Gyllent daggry," hevder partiet i dag.

Imens sitter partiets leder, Nikolaos Michaloliakos, fortsatt i varetekt, anklaget for å ha drevet en kriminell organisasjon. Gyllents daggry skal, ifølge anklagen, har stått bak drap, vold, utpressinger, brudd på våpenloven og hvitevasking av penger. Dersom anklagen resulterer i en dom, vil fascistpartiet ikke lenger anses som et politisk parti men som en kriminell organisasjon, og dermed automatisk være forbudt.

Gyllent daggry fikk 6,9 prosent av stemmene ved parlamentsvalget i Hellas i 2012. Dermed fikk det i alt 18 av det greske parlamentets 300 mandater. Flere av disse sitter nå fengslet og de fleste har mistet sin parlamentariske immunitet i forbindelse med flere straffesaker mot partiet.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no