See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 02.01.2014 - Hellas innfører sparepolitikk i EU-presidentskapet
» 19.08.2013 - Hellas senker momsen for å lokke turister
» 14.05.2013 - Streik mot streikeforbud i Hellas
» 29.04.2013 - Hellas skal avskjedige 15.000 offentlig ansatte
» 23.04.2013 - Hellas: 5-års oppholdstillatelse for huskjøpere
» 12.04.2013 - Hellas forbereder stort krigserstatningskrav mot Tyskland
» 15.03.2013 - Norske reisende svikter ikke Hellas











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Fira på Santorini, Hellas
© Mstyslav Chernov/GNU/Kureren
Reise | Økonomi - Hellas

Gode nyheter for Hellas: turistene er tilbake

Cruiseskip ved innseilingen til øya Santorini i Hellas

© Lindsey Maurice/GNU/Kureren
Kureren, 2. september 2013
- Endelig gode nyheter for den greske økonomien. Det vil si, i hvert fall reiselivsnæringen i Hellas kan nå rapportere at den har kommet tilbake til kreftene etter tunge kriseår. Antall utenlandske turister har økt, og Hellas ligger an til å slå rekorden fra 2008.

Ifølge en analyse gjennomført av en av de store kredittinstitusjoner i Hellas, Alpha Bank, økte antall utenlandske turistankomster til Hellas med 8,6 prosent i juli, sammenliknet med samme tid i fjor. I årets viktige andre kvartal registrerte Hellas en økning på hele 12,6 prosent, mens det i første kvartal var en nedgang på 6,2 prosent.

Totalt, i løpet av de første sju månedene av 2013, økte utenlandske ankomster på greske flyplasser med 9,3 prosent - med nesten 600.000 mennesker - sammenliknet med samme periode i 2012. Økningen var på 6,6 prosent sammenliknet med månedene fra januar til juli 2011.

Tallene for den viktigste måneden, august, foreligger ikke enda. Men for reiselivsspesialistene er utviklingen i perioden mellom mai og juli svært viktig. Dette er fordi talene for denne perioden pleier å være retningsgivende for august måned, når Hellas normalt mottar flest turister.

Ifølge tidligere års tall utgjør måneden august hele 20 prosent av alle internasjonale ankomster i Hellas i løpet av et år, og perioden fra juli og ut september utgjør 45 prosent av ankomstene.

Prisfallet stopper
Et annet viktig punkt i analysen fra Alpha Bank er at, for første gang siden 2011, stopper prisfallet på de greske hotellene. Ifølge en undersøkelse blant 160 nettsteder som selger hotellovernattinger, har den gjennomsnittlige prisen per overnatting i august så langt ligget på 131 euro, sammenlignet med 119 euro i samme måned i 2012 og 121 euro i august 2011.

"Dette tallet er en viktig endring i utviklingen mot lavere priser på hoteller i Hellas i løpet av de foregående månedene, og det forsterker forventningene til vekst og utvikling av utenlandsk turisme i 2013," skriver banken i sin rapport.

Dette året håper Hellas å slå rekorden i antall utenlandske reisende og overstige de 17 millionene som kom til landet i 2008. Men selv om dette målet skulle nås, er det er fortsatt uklart om inntektene i reiselivssektoren vil klare å nå nivået de hadde før krisen. Marginene er nemlig blitt lavere.

Lokale suksessmeldinger
I august meldte også myndighetene på øya Santorini om svært gode tall. Den berømte greske øya vil dette året motta mer enn 2 millioner turister, noe som er en ny rekord.

Også andre destinasjoner melder om rekordtall, både hva gjelder registrerte ankomster, hotellreserveringer og prognoser for resten av sesongen. Det er særlig de greske øyene som nå ligger an til å slå rekordene fra 2008.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no