See also:
» 02.01.2014 - Hellas innfører sparepolitikk i EU-presidentskapet
» 01.11.2013 - Hellas: Ny rasismelov skal stoppe fascistpartiet
» 29.10.2013 - Hellas avlyttet diplomater fra USA
» 16.10.2013 - Greske fascister mister parlamentarisk immunitet
» 03.10.2013 - Vil det lykkes å forby fascistpartiet i Hellas?
» 03.10.2013 - Leder: Vi må støtte Hellas i kampen mot fascismen
» 28.09.2013 - Opprørsalarm i Hellas etter fengsling av fascistlederne
» 27.09.2013 - Fascistene "truer" med å forlate parlamentet i HellasChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Protest organisert av Gyllent daggry i Aten i 2012
© Alba Christiansen/GNU/Kureren
Politikk - Hellas

Hellas vurderer å forby fascistpartiet

Den greske innenriksministeren, Nikos Dendias

© Nikos Dendias/Kureren
Kureren, 18. september 2013
- Etter knivstikkingen av en venstreorientert musiker og en ny bølge av høyreekstrem vold i Hellas, vurderer den greske regjeringen nå å forby det fascistiske partiet "Gyllent daggry", som er representert i parlamentet.

Onsdag arresterte politiet en mistenkt (45), en "velkjent" høyreekstremist, som skal ha stått bak det politisk motiverte drapet på en venstreorientert musiker, ifølge den greske innenriksministeren Nikos Dendias.

Offeret var den greske musikeren Pavlos Fyssas (34). Politiet sa at han ble knivstukket rundt midtnatt i havnebyen Pireus, nær hovedstaden Aten. Den mistenkte skal ha tilstått forbrytelsen og er aktivt medlem av fascistpartiet Gyllent daggry.

Ifølge partiet Antarsya, som ikke er representert i parlamentet i Aten, ble den venstreorienterte aktivisten angrepet av flere medlemmer av Gyllent daggry etter en krangel på en kafé. Partiet Gyllent daggry har imidlertid benektet at noen av dens medlemmer var involvert i hendelsen.

"Jeg kaller på alle demokratiske krefter for sammen å ta en beslutning om at staten og samfunnet ikke aksepterer flere handlinger som undergraver demokratiet," sa innenriksminister Dendias i dag til den greske dagsavisen Eleftherotypia. Den greske ministeren har avlyst et planlagt besøk til Italia på grunn av spenningen i landet.

Ifølge minister Dendias vil den greske regjeringen, sammen med landets demokratiske partier, nå søke måter for å forby Gyllent daggry.

Det greske fascistpartiet har gjort seg bemerket gjennom fornektelser av Holocaust og ved at medlemmene hilser hverandre i naziinspirert stil. Voldsberedte bander med partimedlemmer patruljerer også gatene i de største greske byene hver natt og angriper blant annet asylsøkere og antifascister.

I mellomtiden har den greske statsministeren Antonis Samaras i en tale i Aten på mandag sagt at han betrakter Gyllent daggry som en nynazistisk bevege

Studenter protesterte i dag i Aten og mintes den drepte musikeren Pavlos Fyssas

© E. Libera/GNU/Kureren
lse. Samaras minte om at partiets medlemmer ved mange anledninger har utøvet vold mot blant andre innvandrere.

Også andre greske partier har reagert med avsky på den nye voldsspiralen. "Gyllent daggry er en kriminell organisasjon," uttalte det sosialdemokratiske partiet PASOK i dag. PASOK sitter i regjeringskoalisjonen ledet av de konservative.

Ifølge ferske meningsmålinger har Gyllent daggry en støtte blant greske velgere på hele 13 prosent. Til sammenlikning fikk partiet 7 prosent av stemmene ved valget i 2012. Partiet er representert med 18 medlemmer i det greske parlamentet.

I parlamentet i Aten har regjeringskoalisjonen mellom statsministerens konservative parti, Nea Dimokratia, og sosialistiske PASOK et syltynt men overraskende stabilt flertall. Nea Dimokratia har 125 representanter i parlamentet, mens PASOK har 28. Til sammen holder de altså 153 av de totalt 300 parlamentssetene.

Dette tynne flertallet har statsminister Samaras tenkt å fortsette å bruke til å regjere i de tre årene frem til neste valg. Og mot formodning kan det nå se ut til at han klarer dette.

Både Nea Dimokratia og PASOK frykter nemlig tidlige nyvalg, da begge ligger an til massive tap. Både det sosialistiske Syriza og det fascistiske partiet Gyllent daggry har gjort store sprang på meningsmålingene i Hellas siden valget i mai 2012. Derfor står den nåværende koalisjonen mellom Nea Dimokratia og PASOK, som for få år siden hadde vært utenkelig, sterkt sammenspleiset i dag.

I mellomtiden har venstreorienterte organisasjoner annonsert protestaksjoner mot de høyreradikale i dag. Protestene kommer i tillegg til større streikeaksjoner i kriserammede Hellas.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no