See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 02.09.2013 - Gode nyheter for Hellas: turistene er tilbake
» 19.08.2013 - Hellas senker momsen for å lokke turisterChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Stalis, nord på Kreta, er et populært turistmål
© Rico van Leeuwen/Flickr/Kureren
Reise - Hellas

Norske reisende svikter ikke Hellas

Kreta ser ut til å bli nordmenns reisemål nummer én sommeren 2013

© Ticket/Kureren
Kureren, 15. mars 2013
- Den økonomiske krisen i Hellas skremte vekk de norske turistene i 2012, men nå vil nordmenn tilbake. Den greske øya Kreta har i år gjenerobret sin posisjon som førstevalg blant nordmenn og vil avløse Mallorca som toppdestinasjon sommeren 2013.

Sammenlagt har bestillinger sommerreiser utenlands økt med 20 prosent sammenliknet med fjoråret, og det er storbyene som øker aller mest (56 prosent). Dette går frem av reisebyrået Tickets bookingstatistikker for sommeren 2013, som ble presentert i dag.

Tallene ble lagt frem sammen med en fersk undersøkelse om nordmenns reisevaner som er gjennomført av Response Analyse. Undersøkelsen avslører at hele 65 prosent av oss planlegger utenlandsferie til sommeren, og 77 prosent planlegger å reise like mye eller mer, sammenliknet med foregående år.

Av dem som skal reise utenlands i sommer, skal 46 prosent være borte to uker eller mer, og hver femte (19 prosent) kommer til å være borte opptil en uke.

Vi hadde en regnfull og grå sommer i 2012, og dette kan til en viss grad være en årsak til at bestillingene øker. Undersøkelsen viser at den våte sommeren i 2012 har påvirket bestillingsmønsteret foran sommeren 2013 for hver femte nordmann (19 prosent). Blant disse oppgir 10 prosent at de bestemte seg for å reise utenlands for å være sikker på å få sol og varme sommeren 2013, og 4 prosent har bestilt sommerreisen tidligere i år enn i fjor på grunn av det dårlige været i fjor.

Favoritten Kreta
Hellas med Kreta i spissen ser ut til å bli sommerens favorittreisemål, avslører de ferske bookingtallene. Kreta øker med 55 prosent sammenliknet med i fjor, og klatrer dermed fra en tredje til en førsteplass på topplisten over de mest populære reisemålene. Mallorca er dermed dyttet ned fra tronen, men innehar andreplassen. Deretter kommer Antalya i Tyrkia, etterfulgt av den greske øya Rodos på fjerdeplassen, som i fjor.

"Veldig bra å se at vi igjen ønsker å reise til Hellas, og fremfor alt Kreta. Øyas klare blå vann, vakre natur og deilige strender gjør det vanskelig for oss å stå i mot," sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

Selv om Mallorca i fjor sommer var den mest populære enkeltdestinasjonen for nordmenn, var det på landsbasis likevel Hellas som fikk flest norske besøkende også sommeren 2012. Ifølge turoperatørene, har nordmenn aldri sviktet sitt favorittsommerferieland, selv da protestene i Hellas var på det verste.

På årsbasis er det imidlertid Spania som topper - dette på grunn av at spanjolene også kan by på vinterdestinasjonen Kanariøyene.

Flere enn noen gang vil reise til en storby
Men det er ikke bare sol og bad nordmenn ønsker seg, viser tallene som ble lagt frem i dag. Stadig flere velger å tilbringe sommerferien i en storby. I år slår bestillingene til storbyer alle rekorder med en økning på hele 56 prosent sammenliknet med sommeren i fjor.

Bangkok topper listen over de mest bestilte storbyene denne sommeren, men herfra reiser nok de fleste videre til typiske sol- og badeferier.

London blir stadig mer populær, og byen klatrer fra en sjette- til en andreplass på topplisten over de storbyer som nordmenn helst vil besøke denne sommeren. Barcelona går ned en plass sammenliknet med 2012, og ligger nå på tredjeplass, mens New York beholder sin fjerdeplass.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no