See also:
» 25.02.2014 - Hellas legger ned helsevesenet
» 07.01.2014 - Nå gir Norge nødhjelp til Hellas
» 06.09.2013 - EU bekrefter at Hellas trenger en tredje redningspakke
» 29.08.2013 - Merkel: "Hellas burde aldri vært i eurosonen"
» 21.06.2013 - Ny regjeringskrise i Hellas
» 14.05.2013 - Streik mot streikeforbud i Hellas
» 29.04.2013 - Hellas skal avskjedige 15.000 offentlig ansatte
» 23.04.2013 - Hellas: 5-års oppholdstillatelse for huskjøpere











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Protester foran parlamentet i Aten i februar i år
© Lin Mtheu/GNU/Kureren
Økonomi - Hellas

Hellas forventer å overvinne krisen innen 6 år

Hellas' statsminister Antonis Samaras

© PrimeMinisterGR/Kureren
Kureren, 20. september 2013
- Mens grekerne protesterer mot kuttpolitikken nesten hver dag, ser regjeringen i Aten optimistisk på fremtiden. Ifølge statsminister Antonis Samaras trenger landet "bare" seks år for å overvinne krisen. Men andre analytikere snakker om flere tiår.

"Hellas vil snart få veksten tilbake. Det trenger seks år for å komme seg på beina igjen og å nå tilbake til nivået landet hadde før krisen," sa den greske statsministeren denne uken under et seminar med tittelen "Demokratiet i fare", arrangert av avisen International Herald Tribune i Aten.

Selv om statsministeren innrømte at landet ennå ikke var "ute av faresonen", sa Samaras at store endringer har skjedd i løpet av de siste 14 månedene, og at situasjonen i Hellas er veldig annerledes nå. Han stoler også på at landet vil klare å få et budsjettoverskudd i år.

I sin tale, som den greske avisen Eleftherotypia har publisert, understreket Samaras at "i de siste fire årene har Hellas gått gjennom en enestående krise i fredstid."

"Vi er i det sjette året av en resesjon der vi har tapt 25 prosent av vårt BNP. Dette er virkelig enestående og har ikke hatt noe sidestykke siden den store depresjonen i 1930-årene. Foreløpig er arbeidsledigheten på nesten 28 prosent av den totale befolkningen og over 60 prosent av ungdommen vår under 25 år," la han til.

Men til tross for dette dystre faktagrunnlaget, er Samaras positiv.

"Med hjelp fra våre europeiske partnere har vi nådd en svært stor gjeldsreduksjon og en bred gjeldssanering. Innen ett år, har vi klart å oppfylle programmet vårt. Og vi har også klart å endre bildet av landet vårt i verden," hevdet statsministeren.

Ifølge Samaras var det "for et år siden mange i utlandet som snakket åpent om 'Grexit', om at Hellas skulle gå ut av eurosonen. Nå snakker alle om 'Grecovery'. Med andre or

Natalia Alonso, leder av Oxfams EU-kontor

© Intermón Oxfam/Kureren
d, alle forventer at gjenreisningen av Hellas begynner tidlig neste år."

"Vi trenger ikke flere tiår, vi trenger ikke flere generasjoner, men bare seks år for å nå tilbake til levestandardsnivået før krisen," konkluderte Samaras.

"Å overvinne krisen kan ta flere tiår"
Men ikke alle er enige i optimismen til Samaras. For en uke siden la organisasjonen Oxfam frem en rapport som advarer mot at 120 millioner europeere er fattige og ytterligere 25 millioner europeere risikerer å bli det. Dette tilsvarer én av tre europeere. Ifølge rapporten er veksten i fattigdommen et resultat av kuttpolitikken i land som nettopp Hellas og Spania.

Natalia Alonso, som leder Oxfams kontor i EU, advarte i en uttalelse at det i verste fall "kan ta 25 år å gjenopprette levestandarden som disse landene hadde før 2008."

Ifølge Alonso "bør europeiske ledere ta lærdom av de erfaringene en rekke land i Latin-Amerika, Sørøst-Asia og Afrika gjorde på 1980- og 90-tallet." Oxfam viser til at det for noen av disse landene tok 20 år å komme seg på fote igjen. "I Indonesia, tok det 10 år for fattigdommen å gå tilbake til 1997-nivå, mens det i enkelte latinamerikanske land tok 25 år å bringe fattigdomsnivået ned til der det var før krisen brøt ut i 1981."

"Europa er i ferd med å gå i denne retningen nå," sier Alono. "Men det fins alternativer til budsjettkutt," la hun til, og anbefalte å investere mer i landenes borgere.

Les mer om Oxfams rapport i denne artikkelen: "Middelklassen krymper i Europa: 1 av 3 kan bli fattig".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no