See also:
» 02.01.2014 - Hellas innfører sparepolitikk i EU-presidentskapet
» 01.11.2013 - Hellas: Ny rasismelov skal stoppe fascistpartiet
» 29.10.2013 - Hellas avlyttet diplomater fra USA
» 03.10.2013 - Vil det lykkes å forby fascistpartiet i Hellas?
» 03.10.2013 - Leder: Vi må støtte Hellas i kampen mot fascismen
» 28.09.2013 - Opprørsalarm i Hellas etter fengsling av fascistlederne
» 27.09.2013 - Fascistene "truer" med å forlate parlamentet i Hellas
» 23.09.2013 - Hellas renser politiet for fascisterChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Ilias Kasidiaris, talsmann for Gyllent daggry, protesterte mot vedtaket i dag i parlamentet i Aten
© Chrysí Avgí/Kureren
Politikk - Hellas

Greske fascister mister parlamentarisk immunitet

I varetekt: Nikolaos Michaloliakos, lederen for det greske fascistpartiet Gyllent daggry

© Chrysí Avgí/Kureren
Kureren, 16. oktober 2013
- Straffesaken som kan ende i et forbud av det greske fascistpartiet Gyllent daggry gjør fremskritt. Parlamentet i Hellas har i dag med stort flertall opphevet immuniteten til seks representanter fra partiet, slik at de kan straffeforfølges i rettsvesenet.

Dermed er nå mulig for den greske statsadvokaten å ta ut tiltale mot seks av partiets parlamentsmedlemmer. De seks anklages for å være delaktige i en kriminell organisasjon og medansvarlige for drapet på den venstreorienterte sangeren Pavlos Fyssas i september.

Statsadvokaten undersøker allerede store deler av partiledelsen i Gyllent daggry for organisert kriminalitet, derunder medansvar for drapet på Fyssas og voldsbruk mot både innvandrere og venstreorienterte grekere. Dersom det lykkes rettsvesenet å føre nok bevis for anklagene, vil også fascistpartiet i seg selv kunne defineres som en "kriminell organisasjon" og dermed forbys.

Les mer om anklagene mot Gyllent daggry i denne artikkelen: "Vil det lykkes å forby fascistpartiet i Hellas?".

Dagens avstemning i parlamentet i Aten var ikke uten dramatikk, da det hører til unntakene at greske parlamentsmedlemmer mister immuniteten mot straffeforfølgning. Representantene fra Gyllent daggry nektet å delta i avstemningen, som partiet kalte for "illegitim" og en del av "den politiske forfølgelsen" av partiet.

Likevel ble det et stort flertall for å oppheve immuniteten for de seks representantene. Av de totalt 300 delegatene var det 246 som stemte for hvert enkelt av de seks vedtakene.

Ilias Kasidiaris, en av de 18 parlamentsmedlemmene for Gyllent daggry og partiets talsmann, beskyldte statsminister Antonis Samaras for en "illegal forfølgelse" av partiet og brudd på den greske grunnloven. Ifølge Kasidiaris handlet regjeringen "etter ordre fra utenlandske krefter i EU og USA."

Men appellen fra partitalsmannen viste liten effekt. Tvert imot kom det senere på ettermiddagen en ny forespørsel fra gresk høyesterett til parlamentet om å oppheve immuniteten til ytterligere tre parlamentsmedlemmer fra Gyllent daggry. Blant de tre på den nye listen var talsmann Kasidiaris selv, ifølge den greske avisen Ta Nea.

Partilederen fortsatt i varetekt
Nikolaos Michaloliakos, lederen for det greske fascistpartiet, ble satt i varetekt den 3. oktober, beskyldt for å "lede en kriminell organisasjon". Michaloliakos og to andre fengslede toppledere i Gyllent daggry hadde søkt retten om å få frigang i dag for å kunne delta i avstemningen om partikollegaenes immunitet, men søknadene ble avslått av retten.

Ifølge den greske avisen Kathimerini har politiet også hatt videre fremskritt i granskningen av fascistpartiets antatte kriminelle aktiviteter. Politiet har meldt at det har beslaglagt enda mer illegale våpen som Gyllent daggry skal ha plassert i hemmelige lagerhus.

Også saken mot drapsmannen Giorgos Roupakias har gjort fremskritt i dag. Partimedlemmet Roupakias har innrømmet å ha knivstukket sangeren Fyssas og at han ble oppfordret til ugjerningen av en gruppe venner. Han innrømte videre at han hadde hatt telefonkontakt med flere ledende Gyllent daggry-medlemmer like før og like etter at drapet ble begått.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no