Mer om Frankrike i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Frankrike
» Qatarstrofe: "Petrodollar og Sarkozy skaffet Qatar fotball-VM"

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Frankrike, toppsaker
» Frankrike får ny regjering etter sosialistenes valgtap
» Historisk fremskritt for høyreekstreme i Frankrike
» Lokalvalg: Paris vil få sin første kvinnelige ordfører
» Frankrike: 1 av 3 støtter Nasjonal Front
» Retten til abort utvides i Frankrike
» Hollandes økonomiske reformer tas godt imot
» Frankrike nærmere å legalisere aktiv dødshjelp
» Frankrike i revolusjonær modus
» Jødehatet øker raskest i Frankrike og Ungarn
» USAs spionasje i Frankrike større enn antatt
» Frankrikes forbud mot fracking bekreftes
» Nasjonal Front er nå Frankrikes største parti


Politikk
Frankrike får ny regjering etter sosialistenes valgtap

Kureren, 31. mars 2014 - Frankrikes president François Hollande brukte under 24 timer på å reagere på Sosialistpartiets stornederlag under søndagens lokalvalg. Presidenten utnevnte i dag Manuel Valls, regjeringens mest populistiske og autoritære minister, til landets nye statsminister.
Politikk
Historisk fremskritt for høyreekstreme i Frankrike

Kureren, 24. mars 2014 - Det innvandringsfiendtlige partiet Front National (FN) oppnådde et historisk gjennombrudd i den første runden av lokalvalget i Frankrike. Velgerne straffet sosialistene mens den konservative opposisjonen gjorde det overraskende bra. Men valgdeltakelsen var historisk lav.
Politikk
Lokalvalg: Paris vil få sin første kvinnelige ordfører

Kureren, 21. mars 2014 - På søndag avholdes første runde av lokalvalget i Frankrike. Og mens mange spår et dårlig valg for det franske sosialistpartiet (PS) til president Hollande, er det én ting som synes klar. Sosialisten Anne Hidalgo er storfavoritt til å bli Paris første kvinnelige ordfører.
Politikk
Frankrike: 1 av 3 støtter Nasjonal Front

Kureren, 12. februar 2014 - Marine Le Pens parti Front National (FN) har nådd sitt høyeste popularitetsnivå i Frankrike like før kommune- og EU-valget: 34 prosent sier de vil stemme på det høyreradikale partiet, viser en ny måling. Og Le Pen har seilt opp som en av Frankrikes mest populære politikere.
Samfunn
Retten til abort utvides i Frankrike

Kureren, 22. januar 2014 - Mens Norge og Spania planlegger å stramme inn på kvinners adgang til abort, har Frankrike nå gjort det motsatte. Frankrikes nasjonalforsamling vedtok i går å endre lovverket slik at kvinners rett til selvbestemt abort utvides. Også deler av høyresiden var med på vedtaket.
Politikk | Økonomi
Hollandes økonomiske reformer tas godt imot

Kureren, 16. januar 2014 - Frankrikes president François Hollande har varslet store økonomiske reformer i et forsøk på å gjenopplive tilliten til landets stillestående økonomi. Reformene blir tatt godt imot av sosialistene, opposisjonen og arbeidsgivere i Frankrike, men også utenfor landet.
Samfunn
Frankrike nærmere å legalisere aktiv dødshjelp

Kureren, 16. desember 2013 - Et ekspertpanel opprettet av Frankrikes president François Hollande anbefalte i dag å legalisere assistert selvmord i Frankrike. Der har debatten om aktiv dødshjelp intensivert seg etter at et eldre ektepar nylig begikk selvmord på et hotellrom i Paris.
Politikk | Økonomi
Frankrike i revolusjonær modus

Kureren, 18. november 2013 - President François Hollande har den laveste støtten noen sittende fransk statsleder noensinne har hatt. Protestene og streikene brer seg i landet, og Hollandes regjering har allerede måttet legge den nye miljøskatten på is for å stagge de mest radikale protestbevegelsene.
Samfunn
Jødehatet øker raskest i Frankrike og Ungarn

Kureren, 8. november 2013 - En fersk EU-rapport avdekker "voksende antisemittisme" i hele Europa. Men det er særlig to land der jøder føler seg ekstra truet og vurderer å flytte på grunn av jødehatet: Frankrike og Ungarn. Situasjonen er bedre for jøder som bor i Latvia, Storbritannia og Tyskland.
- Snowden-avsløringene - Politikk
USAs spionasje i Frankrike større enn antatt

Kureren, 22. oktober 2013 - Avsløringene om USAs spionasje i Frankrike vokser i omfang. I går ble det kjent at amerikanske NSA drev massiv overvåking av telefonsamtaler i Frankrike, og i dag avslører Le Monde at også franske ambassader er blitt avlyttet. Regjeringen i Paris krever en forklaring fra USA.
Politikk | Økonomi
Frankrikes forbud mot fracking bekreftes

Kureren, 11. oktober 2013 - Den potensielt store utvinningen av skifergass og skiferolje i Frankrike er avlyst, for godt. Landets høyeste domstol har bekreftet lovverket som forbyr fracking etter at en amerikansk lisenshaver hadde gått rettens vei. Også i EU som helhet strammes det inn.
Politikk
Nasjonal Front er nå Frankrikes største parti

Kureren, 9. oktober 2013 - En stor overraskelse i fransk politikk: Ifølge en ny måling har det høyreekstreme partiet Nasjonal Front, ledet av Marine Le Pen, nå den største oppslutningen blant franske velgere med 24 prosent. Dermed ligger Le Pen an til å vinne vårens Europa-valg.
Politikk
Frankrikes regjering: "Romfolket må utvises"

Kureren, 24. september 2013 - Den franske innenriksministeren understreker at det økende antallet ulovlige leire av rumenske og bulgarske romfolk i Frankrike må avvikles og beboerne må deporteres til sine hjemland. "Bosetningene er utgangspunkt for tigging og kriminalitet," hevder ministeren.
Samfunn
Frankrike forbyr missekonkurranser for barn

Kureren, 19. september 2013 - Seksualiserte bilder av jentebarn helt ned i seksårsalderen på misseshow har provosert det franske samfunnet i flere år. Nå har senatet i Paris vedtatt endringer i likestillingsloven som gjør det straffbart å melde mindreårige på i skjønnhetskonkurranser og foreskriver høye bøter.
Kultur
Louvre ber om crowdfunding for å redde verdensberømt skulptur

Kureren, 29. august 2013 - Ikke en gang Louvre i Paris, verdens mest besøkte museum, unngår å rammes av krisen. Nike fra Samothrake, en av verdens mest berømte skulpturer, må restaureres. Museet mangler 1 million euro og ber nå nettpublikum støtte opp om prosjektet gjennom "crowdfunding".

» 22.08.2013 - Krav om vestlig angrep etter giftgassbruk i Syria
» 08.07.2013 - Snowden-avsløringene innhenter Frankrike, Tyskland
» 02.07.2013 - Marine Le Pen mister sin immunitet
» 06.05.2013 - Etter ett år støtter kun 24 prosent Holande
» 23.04.2013 - Fransk homoekteskap vedtas under sterke protester
» 18.04.2013 - IMF-lederen må svare for seg i fransk rett
» 15.04.2013 - Syv euromillionærer i fransk sosialistregjering
» 09.04.2013 - Frankrike starter tilbaketrekkingen fra Mali
» 08.04.2013 - Franske ministere må blottlegge formuen
» 15.03.2013 - London og Paris utfordrer EUs våpenembargo mot Syria
» 07.03.2013 - Ledigheten i Frankrike kryper over 10 prosent
» 27.02.2013 - Frankrike trues av sparespiralen
» 07.02.2013 - En fransk atomulykke vil bli ekstremt dyr
» 01.02.2013 - Hollande besøker jublende Mali
» 08.03.2012 - Baskerne trolig Europas eldste folkeslag

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no