See also:
» 31.03.2014 - Frankrike får ny regjering etter sosialistenes valgtap
» 24.03.2014 - Historisk fremskritt for høyreekstreme i Frankrike
» 21.03.2014 - Lokalvalg: Paris vil få sin første kvinnelige ordfører
» 12.02.2014 - Frankrike: 1 av 3 støtter Nasjonal Front
» 16.01.2014 - Hollandes økonomiske reformer tas godt imot
» 18.11.2013 - Frankrike i revolusjonær modus
» 11.10.2013 - Frankrikes forbud mot fracking bekreftes
» 09.10.2013 - Nasjonal Front er nå Frankrikes største partiChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius har en svært stor formue
© Rådet for Den Europeiske Union/Kureren
Politikk | Samfunn - Frankrike

Syv euromillionærer i fransk sosialistregjering

Kureren, 15. april 2013 - Utenriksminister Laurent Fabius er den rikeste ministeren i den franske regjeringen, med en formue på 50 millioner kroner, kommer det frem i dag, når ministrene i den sosialdemokratiske regjeringen må legge frem sine verdier.

Den franske utenriksministeren skiller seg ut blant likemenn. Med en leilighet i Paris verdt 20 millioner kroner og feriehus i både Pyreneene og ved Normandikysten, verdt totalt 8,6 millioner, samt verdipapirer verdt 10 millioner, har Fabius en totalformue på 6,55 millioner euro, nesten 50 millioner kroner.

Fabius måtte i dag, som alle de andre statsrådene i den franske regjeringen, offentliggjøre en detaljert totalliste over hele sin formue. Utenriksministeren har tidligere blitt beskyldt for å ha gjemt unna deler av sin formue på hemmelige kontoer i utlandet av franske aviser, noe han har tilbakevist på det sterkeste.

Blottleggingen av formuen til de franske ministrene kommer etter flere skandaler som har rystet sosialistpartiet til president François Hollande og statsminister Jean-Marc Ayrault. Den alvorligste var avsløringen om at den tidligere budsjettministeren hadde gjemt unna store beløp på hemmelige kontoer i Sveits. Ministeren skal ha vært en personlig fortrolig av president Hollande.

Skandalen gjorde nærmest hele regjeringen til fritt vilt for den franske pressen. Dermed bestemte statsminister Ayrault i forrige uke at ministrene måtte offentliggjøre sin formue som et strakstiltak, i tillegg til at regjeringen begynte forberedelsene av et nytt lovverk som skal sikre full åpenhet rundt privatøkonomien til alle franske politikere. Loven ventes vedtatt før sommeren.

Les mer om krisetiltakene for mer åpenhet i denne artikkelen: "Franske ministere må blottlegge formuen".

Når tallene fra sosialistpartiets ministere i dag legges frem, viste det seg raskt at det var en formuende regjering som styrer landet. Hele syv ministere har formuer på mer en 1 million euro (7,5 millioner kroner), og 35 av de 37 statsrådene har formuer på mer en 1 million kroner.

Nest etter utenriksminister Fabius, er det eldreminister Michèle Delauney som har størst formue, på totalt 40 millioner kroner. Dette inkluderer totalt fire større eiendommer, alle i eller i nærheten av Bordeaux. Videre eier hun verdipapirer pålydende rundt 8 millioner kroner.

Arbeidsminister Michel Sapin følger på med en totalformue på 16 millioner kroner. Den er nesten utelukkende investert i luksuseiendommer i flere deler av landet, inkludert en 700 kvadratmeter stor, landlig bolig i Argenton-sur-Creuse midt i landet, samt en mer beskjeden leilighet på 55 kvadratmeter i Paris.

Statsminister Ayrault selv kommer på en fjerdeplass på listen, med en totalformue på 9 millioner kroner. Statsministeren oppgir å eie to boliger, en i Nantes og en i Sarzeau, samt en garasje. Ha skal ikke eie noen verdipapirer.

Listen over ministrenes formue som ble publisert av statsministerens kontor i dag har blitt reprodusert av en samlet presse i Frankrike, der man ikke er vant til like mye åpenhet om privatøkonomien som i Norge.

Men regjeringstiltaket, som snart vil gjelde alle franske politikere, er blitt tatt godt imot blant franskmenn flest. Ifølge en spørreundersøkelse som ble offentliggjort i går, er mer enn 60 prosent av franskmennene enige i at politikere bør forpliktes til å offentliggjøre privatøkonomien sin. Og 70 prosent av de spurte sier det er uviktig om en minister eller et parlamentsmedlem er formuende eller fattig.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no