See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 16.01.2014 - Hollandes økonomiske reformer tas godt imot
» 18.11.2013 - Frankrike i revolusjonær modus
» 11.10.2013 - Frankrikes forbud mot fracking bekreftes
» 27.02.2013 - Frankrike trues av sparespiralen
» 07.02.2013 - En fransk atomulykke vil bli ekstremt dyrChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Demonstrasjon mot arbeidsmarkedsreformen i Paris, den 6. mars 2013
© CGT/Kureren
Økonomi - Frankrike

Ledigheten i Frankrike kryper over 10 prosent

Frankrikes statsminister Jean-Marc Ayrault

© EC/Kureren
Kureren, 7. mars 2013
- Krisen fordyper seg i Frankrike, og landet begynner å følge i sporene til naboene i sør. For første gang i løpet av de siste 14 årene steg arbeidsledigheten i Frankrike til over 10 prosent i løpet av fjerde kvartal 2012.

Ifølge data publisert i dag av L'Institut national de la statistique (INSEE), steg arbeidsledigheten i Frankrike til over 10 prosent i fjerde kvartal 2012. Nedgangen i sysselsettingen kommer etter at den franske økonomien opplevde en tilbakegang på 0,3 prosent. Vest-Europas nest største økonomi har dermed registrert seks påfølgende kvartaler med nedgang i sysselsettingen, ifølge INSEE.

De siste tallene fra det statlige franske statistikkbyrået viser at ledigheten økte med 0,3 prosentpoeng i løpet av de siste tre månedene av 2012, og med 0,8 prosentpoeng sammenlignet med samme periode i 2011. Sent i fjor hadde Frankrike totalt 2,9 millioner arbeidsledige, ifølge INSEE.

Den sterkeste økningen i ledigheten skjedde blant ungdom under 24 år. Ungdomsledigheten har økt med hele 3,4 prosentpoeng på ett år, og har nå nådd bekymringsverdige 25,7 prosent. Med mer enn en fjerdedel av fransk ungdom registrert som arbeidsløs, noe som er rekord i Frankrike, begynner krisen å føles i landet.

Situasjonen i Frankrike er imidlertid langt fra så prekær som i flere søreuropeiske land. I Hellas, Spania og Portugal har ungdomsarbeidsledigheten allerede etablert seg på mellom 50 og 60 prosent.

For aldersgruppen mellom 25 og 49 år er arbeidsledigheten nå på 9,1 prosent, 0,5 prosentpoeng mer enn i 2011. Gruppen over 50 år fremviser ledighetstall på 7,2 prosent, opp 0,8 prosentpoeng. Etter kjønn, er ledigheten jevnt fordelt, med 10,2 prosent for menn (opp 1%) og 10,3 prosent blant kvinner (opp 0,7%).

Arbeidsmarkedsreformer
De nye ledighetstallene i Frankrike ble offentliggjort kun en dag etter at regjeringen godkjente utkastet til en arbeidsmarkedsreform. Reformen fokuserer på økt fleksibilitet i arbeidslivet og gir næringslivet anledning til å sette ned lønnen dersom dette er nødvendig for å opprettholde sysselsettingen.

Det nye rammeverket for arbeidsmarkedet er blitt til i samarbeid med arbeidsgivere og fagforeninger. Arbeidsmarkedsreformen har likevel møtt motstand. I går ble reformen møtt med store demonstrasjoner i Paris, der titusener samlet seg ifølge myndighetene, mens arrangørene hevder det var 200.000 deltakere.

Den franske statsministeren, Jean-Marc Ayrault, prøvde i går å forsvare arbeidsmarkedsreformen. "Landet vårt kan ikke lykkes hvis det ikke løser underskuddene og gjelden, men heller ikke dersom det ikke fremmer omfattende reformer: Reformer som fremmer sysselsettingen, som igjen fremmer veksten, som fremmer den sosiale likheten," hevdet statsministeren.

Les mer om reformtvangen i Frankrike i denne artikkelen: "Frankrike trues av sparespiralen".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no