See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 22.01.2014 - Retten til abort utvides i Frankrike
» 16.12.2013 - Frankrike nærmere å legalisere aktiv dødshjelp
» 08.11.2013 - Jødehatet øker raskest i Frankrike og Ungarn
» 08.07.2013 - Snowden-avsløringene innhenter Frankrike, Tyskland
» 23.04.2013 - Fransk homoekteskap vedtas under sterke protester
» 18.04.2013 - IMF-lederen må svare for seg i fransk rett
» 15.04.2013 - Syv euromillionærer i fransk sosialistregjeringChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Mini-miss France 2011 gratuleres av Mathilde Florin, miss France 2011
© Missfrancophonie/Kureren
Samfunn - Frankrike

Frankrike forbyr missekonkurranser for barn

Vinneren av Mini-miss France 2003

© Missfrancophonie/Kureren
Kureren, 19. september 2013
- Seksualiserte bilder av jentebarn helt ned i seksårsalderen på misseshow har provosert det franske samfunnet i flere år. Nå har senatet i Paris vedtatt endringer i likestillingsloven som gjør det straffbart å melde mindreårige på i skjønnhetskonkurranser og foreskriver høye bøter.

Bildene har sjokkert hele nasjonen. Små jentunger i seksuelt utfordrende poseringer, seksåringer i tanga, pikebarn stylet opp som Barbie-dokker og ungjenter som poserer som femme fatale ved siden av stolte foreldre.

Chantal Jouanno er senator og representerer det lille sentrumhøyrepartiet UDI. Opposisjonspolitikeren har kjempet en tøff kamp mot den sosialistiske regjeringen i Frankrike for å sette i verk strenge tiltak mot det hun kaller "hyperseksualiseringen av barn".

Denne uken endte kampen hennes med seier da et solid senatsflertall godkjente Jouannos lovforslag som inkluderer strenge straffer for å medvirke til at barn under 16 år deltar i missekonkurranser. Senatet stemte ned den sosialistiske likestillingsministerens forslag, som ville åpnet for at arrangørene kunne søke myndighetene om å avholde misseshow med mindreårige.

De vedtatte endringene i likestillingsloven, som også må godkjennes av parlamentet i Paris før de blir gyldige, forutser straffer på opp til to års fengsel og bøter på 30.000 euro (237.000 kroner) for den som arrangerer missekonkurranser for barn under 16 år. Også barnas foreldre vil kunne straffes for å tillate at deres mindreårige døtre deltar i slike arrangementer.

For senator Jouanno dreide det seg først og fremst om en kamp mot seksualiseringen av samfunnet, som i økende grad rammer barn. "Likestillingen blir truet av banalise

Chantal Jouanno på talerstolen i det franske senatet

© Chantal Jouanno/Kureren
ringen av denne seksualiseringen, banaliseringen av koder som kommer fra pornoindustrien inn i vanlig kommunikasjon, tegneserier, barneleker, musikk, videospill, og så videre," sier Jouanno i en pressemelding utstedt fra partiet UDI.

"Det er selve fundamentet for likestillingen som blir truet av denne hyperseksualiseringen av barna, som er i en alder der man heller burde fokusere på å tilegne seg lærdom," advarer Jouanno. "Nå blir derimot fokus satt på den fysiske fremtoningen og utseendet gjennom barnemissekonkurranser og andre måter å fremstille barn."

Ifølge den franske senatoren, er det nye lovforslaget også i tråd med internasjonalt lovverk som krever at man setter barnas behov i sentrum av alle vurderinger. "Men arrangeringen av missekonkurranser for barn er i strid med dette prinsippet," mener Jouanno.

"Ikke la pikebarnene våre tro, allerede fra barnsben av, at alt dreier seg om utseendet. Ikke la de kommersielle interessene gå foran de sosiale interessene. Verdiene som teller defineres ikke av kjønn men av talent," understreker senatoren.

Endringene i likestillingsloven skal tre i kraft fra 1. januar 2014, dersom parlamentet godkjenner lovforslaget som senatet nå har forhandlet frem. Lovforslaget utvider også foreldrepermisjonen dersom begge foreldrene tar ut hver sin del av den, og den styrker kampen mot seksuell trakassering, også eksplisitt på Internett.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no