See also:
» 31.03.2014 - Frankrike får ny regjering etter sosialistenes valgtap
» 24.03.2014 - Historisk fremskritt for høyreekstreme i Frankrike
» 21.03.2014 - Lokalvalg: Paris vil få sin første kvinnelige ordfører
» 12.02.2014 - Frankrike: 1 av 3 støtter Nasjonal Front
» 16.01.2014 - Hollandes økonomiske reformer tas godt imot
» 18.11.2013 - Frankrike i revolusjonær modus
» 11.10.2013 - Frankrikes forbud mot fracking bekreftes
» 09.10.2013 - Nasjonal Front er nå Frankrikes største partiChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


De første franske soldatene fra Mali kom i går til Abidjan, Elfenbenskysten
© Ministère de la Défense/Kureren
Politikk - Frankrike | Mali

Frankrike starter tilbaketrekkingen fra Mali

Finske og svenske EU-instruktører ankom Mali tidligere i april i et svensk militært transportfly

© EUTM/Kureren
Kureren, 9. april 2013
- Den franske hæren har begynt å trekke seg ut fra Mali. Forsvarsdepartementet i Paris bekreftet i dag at 100 av de 4.000 franske soldatene, som siden januar har hjulpet Mali å bekjempe islamistisk terrorisme, allerede har forlatt landet.

Det franske forsvarsdepartementet bekreftet i dag at de første enhetene av den franske hæren som forlot Mali, hundre mann, i går var ankommet Pafos på Kypros, via Abidjan i Elfenbenskysten. Der skal de gis et tredagers debriefingopphold før de returneres til Frankrike.

Frankrike har totalt sendt rundt 4.000 soldater til kriserammede Mali for å slå tilbake en islamistisk storoffensiv sammen med tropper fra flere vestafrikanske land. Fem franske soldater er blitt drept i kamphandlinger. Samtidig har den maliske hæren bekreftet at minst 63 av dens egne soldater falt siden konflikten begynte i landet, mot rundt 600 islamister.

De første franske soldatene som nå forlater landet var fallskjermjegere, som hadde blitt utplassert i ørkenregionen Tessalit, nordøst i Mali. Regionen var åsted for harde kamper mot væpnede islamistiske grupper i slutten av februar og begynnelsen av mars.

Mens tilbaketrekkingen av franske tropper så smått har begynt, er samtidig EU godt i gang med å etablere sin militære misjon (EUTM) i treningsleiren Koulikoro, rundt 60 kilometer nord for Malis hovedstad Bamako. Her skal soldater og offiserer fra de fleste EU-landene gi bitende nødvendig opplæring til minst 3.000 maliske soldater, rundt halvparten av landets væpnede styrker, slik at landet selv kan forsvare seg mot terrornettverkene som har etablert seg i Sahara.

Les mer om EU-troppenes treningsprogram i Mali i denne artikkelen: "Nå blir EU-troppene i Mali operative".

Samtidig foreslo FNs generalsekretær i forrige uke å etablere en internasjonal militær styrke for å koordinere "kampen mot terrorisme i Mali".

I en rapport til Sikkerhetsrådet, forklarte Ban Ki-moon at en slik styrke ville operere parallelt med en FN-misjon for å stabilisere det vestafrikanske landet. Generalsekretæren foreslo at disse nye enhetene skulle komme i tillegg til og som støtte for den afrikanske styrken i Mali, som ble opprettet i et møte i Den afrikanske union i desember.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no