See also:
» 27.03.2014 - Italias 109 provinser skal vingeklippes
» 21.03.2014 - Venezia: 89 prosent ønsker løsrivelse fra Italia
» 18.03.2014 - Venezia: Stor deltakelse i folkeavstemning om løsrivelse fra Italia
» 12.03.2014 - Renzis første suksess: Italia får ny valglov og skattelette
» 04.03.2014 - Italia: Opposisjonsleder Beppe Grillo dømt til fengsel
» 28.02.2014 - Roma kun fem timer fra konkurs
» 21.02.2014 - Folkeflertallet er mot Italias nye statsminister Renzi
» 17.02.2014 - Matteo Renzi "kupper" seg til statsminister i ItaliaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi
© Pasquale Borriello/GNU/Kureren
Politikk | Samfunn - Italia

Berlusconi dømt til fengselstraff

Kureren, 7. mars 2013 - Italias eksstatsminister Silvio Berlusconi er dømt til ubetinget fengsel i ett år i forbindelse med en avlytningsskandale. Mens det er lite trolig at han vil måtte sone dommen i denne saken, er det over ti andre pågående straffesaker mot Berlusconi.

En domstol i Milano dømte i dag den omstridte italienske politikeren til ett år i fengsel. Berlusconi var anklaget for å beordre en ulovlig avlytting av en politisk rival og videre lekke avskriften av telefonsamtalen, som omhandlet en bankskandale, til dagsavisen 'Il Giornale'.

Avisen eies av hans egen bror, Paolo Berlusconi. Også bror Paolo var anklaget i saken, og ble gitt en dom på to år og tre måneder ubetinget fengsel.

Den tidligere statsministeren har gjennom hele prosessen bedyret sin uskyld og kalt rettssaken mot ham en politisk sammensvergelse av venstreorienterte dommere.

I en skriftlig uttalelse til dommen i dag, gjentar Berlusconi anklagene mot domstolen. "En slik juridisk forfølgelse, som har vart i tjue år og som alltid kommer opp når det er en komplisert politisk situasjon i landet, er ikke til å holde ut," skriver Berlusconi.

Han hevder at han ikke har hatt noe å gjøre med avlyttingen og lekkasjen. Publiseringen hadde foregått "i en avis jeg ikke engang kontrollerer, og der jeg på det tidspunktet ikke engang hadde kontakt med direktøren." I følge Berlusconi hadde han blitt dømt kun for å ha lyttet til den opptegnede samtalen. "Jeg har ikke lyttet til den, og selv om jeg hadde lyttet, så er det enighet om at det ikke har vært jeg som har formidlet denne informasjonen," hevder eksstatsministeren.

Begge Berlusconibrødrene annonserer at de vil anke dommen.

I Italia vil en ankesak ta svært lang tid, så det kan ta årevis før denne saken eventuelt ender opp i en rettskraftig dom. Og selv om Berlusconi dømmes til fengselsstraff i siste instans, vil han neppe måtte sone en dom.

Rettspraksis i Italia tilsier at straffedømte som er over 75 år gamle og er dømt til straffer på høyden ett års fengsel, slipper å oppholde seg i en soningsanstalt. Typisk nok blir dommen i et slikt tilfelle gjort om til husarrest og benyttelse av fotlenker. Berlusconi er 1936-årgang og dermed 76 år gammel.

Likevel skal den elskede og forhatte politikeren ikke føle seg for trygg. Det går et utall straffesaker mot Berlusconi, og i flere av dem truer strengere straffer enn i avlyttingssaken. Blant de mer viderekomne sakene er en skattesvindelsak, der Berlusconi allerede er funnet skyldig og dømt til en fireårig fengselsstraff, men han har anket saken til en høyere rettsinstans.

Mest graverende for 76-åringen er likevel "Ruby-saken", der Berlusconi anklages for å ha hatt sex med en mindreårig prostituert, samt å ha beordret politiet til å løslate henne på feil premisser. Denne skandalen har kostet Berlusconi mange stemmer, men kan også være den som faktisk ender opp med å sende ham i fengsel.

Videre saker mot Berlusconi inkluderer anklager om bestikkelser, der en folkevalgt nylig har tilstått å motta 3 millioner euro fra politikeren for å skifte parti, noe som førte til at regjeringen til Romani Prodi mistet sitt knappe flertall i 2006.

Berlusconi selv bedyrer at den lange listen med anklager mot ham kun er politisk motiverte. "Bare en ekte og dyptpløyende juridisk reform kan sikre italienske borgere mot å ikke oppleve det som har hendt meg kontinuerlig i tjue år, og som vil fortsette å skje," sier eksstatsministeren i dag.

Nesten 28 prosent av italienske velgere deler Berlusconis syn på landets rettssystem, slik det kom frem i valget for litt over en uke siden.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no