Mer om Sverige i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Sverige, toppsaker
» Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» Mulig svorsk jernbanesamarbeid på strekningen Oslo-Göteborg
» Sverige sender norske kommunikasjonsdata utenlands
» Vill-vest-tilstander i gruveindustrien i Sverige
» Svensk politi beklager etnisk database over romfolk
» Norsk besøksboom ved svenskekysten
» Sverige får nye skattkutt på 15 milliarder
» FN bekymret over rasediskriminering i Sverige
» Saab kan starte opp igjen i høst
» Sverige stenger FM-nettet innen 2022
» Eurovision: Sverige halverte budsjettet ift Norge
» Russiske fly øvde på angrep mot Sverige


Samfunn
Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI

Kureren, 9. april 2014 - Det verdensberømte Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) trues med nedleggelse etter svært grove brudd på arbeidsmiljøloven. Ansatte ved SIPRI sier de lider av mobbing, angst og selvmordstanker, ifølge to svenske fagforeninger.
Økonomi
Mulig svorsk jernbanesamarbeid på strekningen Oslo-Göteborg

Kureren, 3. desember 2013 - Norge og Sverige ble i dag enige om å etablere et samarbeid på mellom landene som skal "vurdere" forbedring av jernbanestrekningen Oslo-Göteborg. Tilsvarende arbeid skal også vurderes for strekningene Oslo-Stockholm og Trondheim-Östersund.
- Snowden-avsløringene - Samfunn | Politikk
Sverige sender norske kommunikasjonsdata utenlands

Kureren, 12. november 2013 - Den svenske militære overvåkningstjenesten har innrømmet at den uten oppsyn sender ut store mengder innsamlede data fra det svenske kommunikasjonsnettet til utenlandske tjenester. Dette inkluderer også norske data, som ikke får samme personvern som data fra svensker.
Økonomi
Vill-vest-tilstander i gruveindustrien i Sverige

Kureren, 15. oktober 2013 - Hva hadde skjedd i Norge dersom vi ga bort oljen vår? Det er nesten det som skjer med gruvedriften i Sverige. Selv om lokalbefolkning, miljøaktivister og opposisjonen raser, åpner svenske myndigheter stadig flere gruver for utenlandske investorer mens statskassen ikke krever inn sin andel.
Samfunn
Svensk politi beklager etnisk database over romfolk

Kureren, 23. september 2013 - Siden 2012 har det svenske politiet hatt et register der de kartlegger 4.029 romfolk som bor i Sverige. Registeret inkluderer også ustraffede, blant dem omtrent tusen mindreårige. Politiovervåking på basis av etnisitet er ulovlig i Sverige, og politiet har nå beklaget.
Reise
Norsk besøksboom ved svenskekysten

Kureren, 20. september 2013 - Ferske tall viser at stadig flere nordmenn velger å reise over grensen til svenskekysten. Bohuslän langs Sveriges vestkyst har hatt en rekordvekst i antall hotellbesøk fra nordmenn på hele 28 prosent sammenliknet med i fjor. Tendensen ser ut til å fortsette utover høsten.
Økonomi
Sverige får nye skattkutt på 15 milliarder

Kureren, 19. september 2013 - Ett år før valget i Sverige har statsminister Fredrik Reinfeldt presentert budsjettet for 2014, som vil senke skattenivået med totalt 15 milliarder kroner. Dette er det fjerde store skattekuttet i Sverige siden Reinfeldt tilrådde i 2006, noe opposisjonen sier er lånefinansiert.
Samfunn
FN bekymret over rasediskriminering i Sverige

Kureren, 21. august 2013 - Bildene av rasistiske angrep i Sverige gikk verden rundt i mai og landets image som et egalitært samfunn ble satt på prøve. Den internasjonale bekymringen er nå så stor at FN skal studere rasediskriminering i Sverige, på linje med land som Jamaica, Burkina Faso og Hviterussland.
Økonomi
Saab kan starte opp igjen i høst

Kureren, 21. august 2013 - Gode nyheter for den svenske krisebygda Trollhättan: Saabs asiatiske eiere satser på å starte opp igjen produksjonen av Saab-modellen 9-3 i Sverige og ansetter flere arbeidere. Nå produseres det kun deler for andre bilmerker i fabrikken i Trollhättan.
Samfunn
Sverige stenger FM-nettet innen 2022

Kureren, 19. juni 2013 - Også svenskene går nå for fullt inn for et digitalt radionett, og kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth annonserte i dag at overgangen skal være fullført innen 2022. Dermed kan også den fortsatt usikre overgangen til digitalradio få en ny giv i Norge.
Kultur
Eurovision: Sverige halverte budsjettet ift Norge

Kureren, 13. mai 2013 - Budsjettallene for Eurovisjonsfesten i Malmö er blitt lagt frem i Sverige. Og SVT forbauser med et av de billigste arrangementene i nyere tid, faktisk rundt halvparten av det NRK brukte for tre år siden.
Politikk
Russiske fly øvde på angrep mot Sverige

Kureren, 22. april 2013 - Russiske bombefly tok det svenske forsvaret fullstendig på senga langfredag. Under en stor øvelse like utenfor svensk luftrom, der russerne simulerte et angrep på Stockholm, kom ikke et eneste svensk fly på vingene.
Kultur | Reise
Svenskene bygger om Vasamuseet etter rekordbesøk

Kureren, 9. april 2013 - I Sverige må Vasamuseet i Stockholm bygges om etter at det har doblet antall besøkende. Museet, som huser der nyrestaurerte Vasaskipet som sank i 1628, ble bygd for 20 år siden og dimensjonert for 600.000 besøkere per år. Alt for lite, viser det seg.
Reise | Økonomi
Momskutt ga boom for svensk restaurantbransje

Kureren, 4. april 2013 - Svenskenes momskutt på restaurantmat vekker allerede interesse i Danmark. Tiltaket, som ble innført for et år siden, har gitt en markant omsetningsøkning for svenske restauranter, noe som allerede har ført til økt sysselsetting.
Viten
Handelsveiene over Østersjøen kan være 3000 år gamle

Kureren, 15. mars 2013 - For 3000 år siden var det trolig allerede etablert maritime handelsveier over Østersjøen, særlig mellom Latvia og Sverige. Omkring 1000 fKr dukker det opp større mengder importerte metallgjenstander og graver formet som steinskip på begge sider av havet.

» 26.02.2013 - Piratbukta flytter fra Sverige til Norge

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no