See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 09.04.2014 - Ufred på Sveriges fredsinstitutt SIPRI
» 12.11.2013 - Sverige sender norske kommunikasjonsdata utenlands
» 23.09.2013 - Svensk politi beklager etnisk database over romfolk
» 21.08.2013 - FN bekymret over rasediskriminering i Sverige
» 26.02.2013 - Piratbukta flytter fra Sverige til NorgeChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


DAB-radio fra Phillips
© Philips/Kureren
Samfunn - Sverige

Sverige stenger FM-nettet innen 2022

Sveriges kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth

© Kulturdepartementet/Kureren
Kureren, 19. juni 2013
- Også svenskene går nå for fullt inn for et digitalt radionett, og kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth annonserte i dag at overgangen skal være fullført innen 2022. Dermed kan også den fortsatt usikre overgangen til digitalradio få en ny giv i Norge.

Den svenske regjeringen la i dag frem rammevilkårene for allmennkringkastningen i landet for de neste seks årene. I mediemeldingen la minister Liljeroth vekt på hvordan "medielandskapet raskt endres av teknologien," og hvordan de statseide kringkasterne må legge om teknologien for å fortsette å nå et svært bredt publikum.

Et kjernebudskap i meldingen var regjeringsvedtaket om å fase ut FM-nettet og for fullt satse på innføringen av et digitalt bakkenett for radio i Sverige. Liljeroth annonserte at overgangen skulle være fullført innen 2022, noe som betyr at FM-nettet trolig vil skrus fullstendig av i Sverige innen ni år.

"Den gamle [FM-]teknikken, som visserligen fungerer, innebærer likevel hindre for utviklingen av radiobransjen," begrunnet kulturministeren avgjørelsen. "Med et digitalt bakkenett vil det gå an å sende nye radiokanaler til flere lyttere for en lavere kostnad på lengre sikt. Det blir muligheter for nye funksjoner som å spole og pause programmene. Konkurransen vil bedres når den kommersielle radioen kan sende over hele landet," forklarte Liljeroth.

Vedtaket innebærer at Sveriges Radio innen kort tid skal begynne med å kringkaste digitale sendinger parallelt med sendinger over FM-båndet over hele landet. Det skal brukes samme teknologi som i Norge, og dermed får DAB-radioene et bredere virkefelt.

Det svenske vedtaket vil trolig også få innvirkning på det norske markedet, der radiolyttere så langt har vært trege med å skifte fra FM- til den dyrere DAB-teknologien. Mange forbrukere har ikke hatt tillit til at DAB-teknologien vil være den endelige løsningen etter hvert som digiltalradio innføres, særlig med blikk på at det ikke skjer en parallell utvikling i utlandet.

Planene om å skru av FM-nettet i Norge, som opprinnelig skulle skje i 2015, har flere ganger blitt utsatt da altfor få forbrukere har anskaffet seg den nye teknologien. Mens regjeringen fastholder på planen om å fase ut FM-nettet innen få år, venter man nå på at antallet husholdninger med DAB-teknologi når en viss dekningsgrad.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no