See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk stormChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Den berømtberyktede fildelingstjenesten The Pirate Bay
© Kureren
Politikk | Samfunn - Innenriks | Sverige

Piratbukta flytter fra Sverige til Norge

Partileder Anna Troberg i det svenske Piratpartiet

© Michelle Dunbar/Kureren
Kureren, 26. februar 2013
- Berømtberyktede Pirate Bay flytter store deler av servervirksomheten sin fra Sverige til Norge etter at den rettslige situasjonen der ble brennhet. Samtidig gjør Norges nyopprettede Piratparti et pr-kupp som ny leverandør for Piratbukta.

Svenske Pirate Bay er et begrep internasjonalt. I årevis har den vært hovedkilden på nettet for å laste ned piratkopier av filmer, musikk, spill, dataprogrammer og andre digitale eksistenser. Like lenge har den vært en torn i øyet på film-, musikk-, spill- og dataindustriens rettighetshavere.

Piratskuta måtte foreta en rask flukt fra Sverige etter at Piratpartiet der så seg tvunget i opp i et hjørne av industriens advokater. Partiet hadde stilt Pirate Bay båndbredde til rådighet i de tre siste årene, og slik muliggjort fildelingstjenesten å operere fra svenske servere.

Men lederen for det svenske piratpartiet, Anna Troberg, måtte i dag annonsere at de kuttet båndene til Pirate Bay. Partiet reagerte på et ultimatum fra en allianse av rettighetshavere som løp ut i dag. Dersom partiet ikke stoppet å levere nettjenester til Pirate Bay, ville partiet som helhet og deres ledere bli stevnet for retten.

Ifølge Troberg, "har det vært noen hektiske dager" siden ultimatumet kom den 17. februar, særlig for dem i partiet som ble truet med rettssak. "Det har vært merkelig å observere at politisk engasjement kan ha en så høy pris i Sverige i 2013. Derfor er jeg veldig glad for at de anonyme heltene bak Pirate Bay tidlig bestemte seg for å hjelpe Piratpartiet ut av den nye situasjonen," forklarte partilederen.

Løsningen ble at Pirate Bay skaffet seg to nye internettoppkoblinger i regi av to søsterpartier, det helt nye norske Piratpartiet og det samme partiet i Catalonia i Spania. "Det kjennes godt å overlate stafettpinnen til to søsterpartier. Det demonstrerer piratbevegelsens modenhet og styrke," uttaler Troberg.

På andre siden av Kjølen kunne det helt nye norske Piratpartiet ikke ha ønsket seg en bedre markedsføring enn å "åpne postkontor for Pirate Bay," som det beskrives i en pressemelding. Partiet ble stiftet den 17. januar på Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo og endelig godkjent i partiregisteret i Brønnøysund den 24. januar i år.

I dag får det nye partiet presseoppslag verden over.

"I dag setter Piratpartiet opp et nettverkspunkt for The Pirate Bay," heter det i en pressemelding fra Oslo. "Dette innebærer at trafikken fra besøkende fra vår del av verden til Pirate Bay går via nettverksutstyr i Norge, noe som kan sammenlignes med et elektronisk postkontor. Fra Norge sendes trafikken videre til Pirate Bays servere som er fordelt over hele verden. Piratpartiet gjør med dette en symbolsk handling for å støtte Pirate Bay," forklarer det nye partiet.

Det norske Piratpartiet beskriver Pirate Bay som "en søkemotor for kulturinnhold." Partiet sier det mener at "ikke-kommersiell fildeling ikke utgjør noe samfunnsproblem, og markerer på denne måten motstand mot forslaget om sensur og overvåkning av internett som Kulturdepartementet nylig la fram."

"Vår symbolske støtte til Pirate Bay markerer retten til å ytre seg fritt, og retten til fri kommunikasjon," skriver Øystein Middelthun i Piratpartiet. "Posten håndterer i dag pakker og brev uten å måtte sjekke innholdet. Vi mener samme regler må gjelde på Internett: Elektroniske postkontor skal ikke måtte sjekke og sensurere innhold."    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no