See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2013 - Svenskene bygger om Vasamuseet etter rekordbesøk
» 04.04.2013 - Momskutt ga boom for svensk restaurantbransjeChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Småybyen Fjällbacka i Bohuslän
© Västsvenska Turisrådet/Kureren
Reise - Sverige

Norsk besøksboom ved svenskekysten

Skjærgårdskyst i Bohuslän, mellom norskegrensen og Göteborg

© VisitSweden/Kureren
Kureren, 20. september 2013
- Ferske tall viser at stadig flere nordmenn velger å reise over grensen til svenskekysten. Bohuslän langs Sveriges vestkyst har hatt en rekordvekst i antall hotellbesøk fra nordmenn på hele 28 prosent sammenliknet med i fjor. Tendensen ser ut til å fortsette utover høsten.

De nye statistikkene, som kommer fra svenske Statistiska Centralbyrån (SCB), viser at nordmenn sammenlagt tilbrakte 47.500 gjestenetter i Bohuslän i juli, en økning med 10.000 gjestenetter fra tilsvarende periode i fjor.

"Nordmenn har alltid vært glade i campingferie i Sverige, men nå ser vi også en tydelig trend i at man i større grad unner seg å bo litt mer luksuriøst på hotell," sier Thomas Johansson, Norges-sjef i VisitSweden, med referanse til de nye tallene fra SCB.

De 47.500 gjestenettene baserer seg nemlig kun på tall fra Bohusläns hoteller, hytter og vandrerhjem. Statistikken over norske campingturister kommer utenom denne økningen og vil antakeligvis bidra til å løfte rekorden ytterligere, spår turistsjefen.

"Bohuslän er en unik feriedestinasjon som passer nordmenn veldig bra," skryter Johansson. "Det ligger grensenært til, kun et par timers kjøretur for mange på Østlandet. Videre er et rikt tilbud av aktiviteter tilgjengelig, der mat og drikke, skalldyr, spa, kajakk og skjærgårdsopplevelser trekker norske besøkende over grensen," legger han ivrig til.

Økning på 66 prosent i påsken
Sommeren er den desidert viktigste sesongen for reiselivet i Sverige, og fremfor alt er juli avgjørende for turistnæringen. Men der er også stadig flere nordmenn som reiser til Bohuslän på våren og høsten. SCB-statistikken kan vise til en oppadstigende kurve hele våren. Under påskemåneden mars var økningen på hele 66 prosent. Bohuslän tiltrakk seg også mange besøkende i juni: Økningen da var på 36 prosent.

"Vi ser at flere koser seg i Bohuslän året rundt, og vi jobber aktivt med at området skal blomstre også utenom sommersesongen. Det finnes fantastiske opplevelser langs svenskekysten, noe stadig flere nordmenn nå ser ut til å ha oppdaget," mener Johansson.

Og skal vi tro turistsjefen rett, så er det ikke bare Systembolaget og harryhandelen som interesserer nordmenn på tur i grensenære strøk i Sverige.

Blant tilbudene reiselivet i Bohuslän har tenkt seg ut for høstsesongen er skalldyrssafari, der turistene inviteres til å bli med på krepsefiske med teiner, krabbefiske, plukke muslinger, østerssafari eller høydepunktet hummerpremieren. Turen avsluttes alltid med en skalldyrsmiddag.

Den første mandagen etter 20. september går det årlige startskuddet for hummerfiskesesongen i Bohuslän, noe mange svensker og nordmenn ser frem mot.

Dessuten vil turistsjef Johansson gjerne friste nordmenn til Bohuslän med nye spadestinasjoner i landsdelen denne høsten. De nye spahotellene tilbyr også egne skjærgårdsopplevelser med skalldyrssafari knyttet opp mot et helgebesøk, ifølge VisitSweden.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no