See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 03.12.2013 - Mulig svorsk jernbanesamarbeid på strekningen Oslo-Göteborg
» 15.10.2013 - Vill-vest-tilstander i gruveindustrien i Sverige
» 19.09.2013 - Sverige får nye skattkutt på 15 milliarder
» 04.04.2013 - Momskutt ga boom for svensk restaurantbransjeChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Saab-fabrikken i Trollhättan eies nå av investorer fra Hongkong og Japan
© Saabsunited/Kureren
Økonomi - Sverige

Saab kan starte opp igjen i høst

Produksjonen gjenopptas: Saab 9-3 SportSedan fra 2005

© Mangan2002/GNU/Kureren
Kureren, 21. august 2013
- Gode nyheter for den svenske krisebygda Trollhättan: Saabs asiatiske eiere satser på å starte opp igjen produksjonen av Saab-modellen 9-3 i Sverige og ansetter flere arbeidere. Nå produseres det kun deler for andre bilmerker i fabrikken i Trollhättan.

Etter Saab-konkursen i fjor ble det renommerte svenske bilmerket kjøpt opp av National Modern Energy Holdings fra Hongkong og Sun Investment fra Japan. Det nye eierselskapet National Electric Vehicle Sweden (NEVS) har til nå ikke villet sette i gang ny produksjon av Saab-biler.

Men i dag annonserte NEVS-talsmann Johan Andersson at Saab kan gjøre et uventet raskt comeback. Eierne planlegger allerede i høst å gjenoppta produksjonen av én Saab-modell på fabrikken i Trollhättan, en kriserammet småby midtveis mellom norskegrensen og Göteborg.

"Vi har tro på at vi i løpet av høsten kan starte opp igjen med produksjonen av Saab 9-3," annonserte Andersson. Saab 9-3 er en modell som ble utviklet for 11 år siden, i 2002, og produksjonen av modellen ble innstilt for to år siden. Ifølge NEVS-talsmannen vil det ikke være vesentlige endringer i konstruksjonen i forhold til hvordan den ble laget i 2011.

Den nye Saab 9-3 vil komme i produksjon med en vanlig forbrenningsmotor, ifølge Andersson. Men med teknologi fra eieren i Hongkong, som utvikler grønne energikilder, skal den 11 år gamle modellen videreutvikles til en elbil i løpet av 2014, annonserer Saab-eierne. Videre fremover er det først og fremst elbiler Saab skal satse på, med flere nye modeller på tegnebordet.

Det har ved tidligere anledninger vært spekulert i at Saab ville gjenoppta produksjonen, men dette har flere ganger blitt utsatt av eierne.

Nå synes imidlertid annonseringen å være mer troverdig. Saab-fabrikken i Trollhättan har nemlig allerede begynt å ansette nye arbeidere. Ifølge Andersson har fabrikken allerede rekruttert 332 nye medarbeidere som skal forberede en ny Saab-produksjon.

Det som fortsatt er svært usikkert, er hvor den gjenfødte Saab-modellen vil distribueres og selges. NEVS-talsmannen ville ikke fastlegge seg i forhold til hvilke land som vil se nye Saab-modeller hos forhandlerne. Nå forhandler NEVS med 500 gamle distributører og forhandlere og prøver å overtale dem til å gjenoppta samarbeidet med Saab.

Ifølge Andersson kan det derfor fortsatt være flere skjær i sjøen som kan forsinke nylanseringen av Saab. Dette dreier seg i første rekke om mulige distribusjonsproblemer, og ny produksjon kommer ikke i gang i Trollhättan før alle kontraktene med Saab-forhandlerne er i boks.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no