See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 03.12.2013 - Mulig svorsk jernbanesamarbeid på strekningen Oslo-Göteborg
» 15.10.2013 - Vill-vest-tilstander i gruveindustrien i Sverige
» 21.08.2013 - Saab kan starte opp igjen i høst
» 04.04.2013 - Momskutt ga boom for svensk restaurantbransjeChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Sveriges finansminister Anders Borg presenterer budsjettsforlaget for 2014
© Regeringskansliet/Kureren
Økonomi - Sverige

Sverige får nye skattkutt på 15 milliarder

Sosialdemokratenes finanspolitiske talskvinne Magdalena Andersson

© Socialdemokraterna/Kureren
Kureren, 19. september 2013
- Ett år før valget i Sverige har statsminister Fredrik Reinfeldt presentert budsjettet for 2014, som vil senke skattenivået med totalt 15 milliarder kroner. Dette er det fjerde store skattekuttet i Sverige siden Reinfeldt tilrådde i 2006, noe opposisjonen sier er lånefinansiert.

"Den svenske regjeringen ønsker å styrke arbeidsmarkedet ved å gi lavtlønnede mer insentiver for å beholde mer av lønnen. En sterk arbeidslinje, en redusering av utstøtningen fra arbeidslivet og ryddighet i økonomien har bidratt til at Sverige klarte seg bedre enn mange andre land under den globale finans- og gjeldskrisen," oppsummerer den svenske regjeringen den økonomiske politikken i en pressemelding.

Og i budsjettet for 2014 vil Reinfeldts borgerlige regjering fortsette den samme kursen. Samlingsregjeringen har derfor foreslått nye skritt for at arbeidere med lav og middels inntekt får et lavere skattenivå. Skattefradraget for lønnsinntekter økes med 12 milliarder svenske kroner i budsjettet.

Det økte skattefradraget skal, ifølge regjeringen, gi en vanlig arbeidstaker 200-300 kroner mer i lommen hver måned. Gevinsten skal være størst, på 337 kroner per måned, for den som har et inntektsnivå på linje med en gjennomsnittlig svensk lærer på videregående skole.

Med en total skattelette på 15 milliarder kroner forventer regjeringen at dette vil skape 13.000 nye arbeidsplasser i landet. Regjeringen Reinfeldt hevder at skatteletter har vist seg å fungere for å skape flere arbeidsplasser tidligere.

Den svenske regjeringen minner om at "den globale finanskrisen og gjeldskrisen i høst har vart i fem år". I uttalelsen hevdes det at, "til tross for krisen, har Sverige likevel klart seg relativt godt. En forsvarlig makroøkonomisk politikk har ført til at vi har blant de sterkeste offentlige finanser i EU. Siden regjeringen tiltrådte i 2006, har sysselsettingen økt med over 200.000 mennesker og utstøtingen er sterkt redusert."

Men de opposisjonelle sosialdemokratene er verken enige i regjeringens budsjettforlag eller tolkningen av de økonomiske virkemidlene.

Socialdemokraternas finanspolitiske talskvinne, Magdalena Andersson, påpeker at "i dag er cirka 400.000 mennesker uten jobb i Sverige. Arbeidsledigheten er høyere enn i de fleste sammenlignbare land. Arbeidsledighet blant ungdom er blitt liggende på et høyt nivå. Antallet arbeidsledige har nesten tredoblet seg under regjeringens tid ved makten. Kunnskapsresultatene i skolen har falt i syv år på rad."

Andersson minner om at dette er den femte gangen regjeringen Reinfeldt øker skattefradragene for lønnsmottakerne mens den svenske utenlandsgjelden øker.

Dermed velger regjeringen "å sette hele det svenske folket i gjeld bare for å senke skatten til dem som tjener mest. Regjeringen vil låne ytterligere 15 milliarder kroner for å finansiere disse to skattesenkningene allerede neste år," hevder Andersson.

Ifølge EUs statistikkontor Eurostat, er skattenivået i Sverige fortsatt høyere enn i Norge, både på lønnsinntekter og på konsum. På kapital er skattenivået imidlertid vesentlig lavere i Sverige enn i Norge. Det totale skattepresset er, ifølge Eurostat, høyest i Sverige.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no