See also:
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 01.04.2014 - Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela
» 20.03.2014 - Krisen i Venezuela: 31 drept, 461 såret, 1854 arrestert
» 12.03.2014 - Venezuelas president forbyr nye protester i Caracas
» 28.02.2014 - Venezuela: Karneval mens demonstranter drepes i gatene?
» 20.02.2014 - Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene
» 18.02.2014 - Opposisjonsledere arrestert i Venezuela etter protester
» 09.12.2013 - Chavistene vinner lokalvalget i Venezuela











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Venezuelas president Nicolás Maduro
© MPPRE/Kureren
Politikk - Venezuela

"USA saboterer strømnettet i Venezuela"

Kureren / Agência Brasil, 1. oktober 2013 - Venezuelas president Nicolás Maduro kunngjorde i dag utvisningen av tre amerikanske diplomater fra landet. Maduro hevdet at diplomatene sto i forbindelse med det store strømbruddet i Venezuela i september, som var "sabotasje" utført sammen med opposisjonen.

Ifølge president Maduro deltok tre tjenestemenn fra den amerikanske ambassaden i Caracas i møter med opposisjonen i landet for å legge "planer for sabotasje av energinettet og av økonomien."

"Yankees, go home!" la Maduro til.

Nicolás Maduro sa at beslutningen var resultat av en detaljert granskning. "Vi har undersøkt i flere måneder, og vi har funnet ut at en gruppe ansatte i den amerikanske ambassaden hadde møter med det ekstreme høyre for å finansiere og støtte sabotasje mot strømnettet og økonomien i landet vårt. Jeg har bevis for dette i mine hender," hevdet presidenten.

Venezuelas nyvalgte president sa videre at han har beordret utenriksdepartementet i landet om å varsle de tre amerikanske diplomatene om at de har 48 timer på seg for å forlate Venezuela og returnere til USA. "Og det spiller ingen rolle hvilke handlinger den amerikanske regjeringen vil svare med," sa Maduro.

Regjeringen i Caracas har kommet i et pinlig lys etter at det nasjonale strømnettet synes å stå nær en kollaps. I begynnelsen av september ble Venezuela utsatt for et massivt strømbrudd som mørkela 60 prosent av landets overflate. Noen dager etter kunngjorde regjeringen at den hadde bevis for at systemet hadde blitt sabotert.

Ifølge Maduro var det den politiske høyresiden i landet som sto bak, som presidenten konsekvent omtaler som "det ekstreme høyre".

Venezuelas lider samtidig av en svært høy inflasjon og en forsyningskrise i forhold til matvarer og hygieneartikler. Maduro er derfor under økende press for å forklare hva som går galt i økonomien i det oljerike landet. Hittil skylder han utelukkende på opposisjonen og amerikanerne.

Forholdet til USA på frysepunktet
Siden Maduro overtok presidentembetet etter dødsfallet til Hugo Chávez, har Venezuelas forhold til USA blitt om mulig enda verre. Maduro deltok for eksempel ikke på FNs generalforsamling i New York forrige uke i protest mot USA. Den venezuelanske presidenten anklaget Washington for at FN-delegasjonen hans ikke fikk visum til USA.

En annen grunn til at Venezuelas president ikke var på FN-møtet, var at amerikanske myndigheter nektet det venezuelanske presidentflyet tilgang til luftrommet over Puerto Rico, bare noen dager før Venezuelas president Nicolás Maduro skulle på statsbesøk til Kina i september.

Les mer om saken i denne artikkelen: "USA nekter Venezuelas president å fly over sitt luftrom".

Maduro gjentok at Venezuela var utsatt for en "nasjonal og internasjonal konspirasjon for å destabilisere landet. Vi er i en økonomisk og psykologisk krig om makten som har som mål å bryte den bolivarianske revolusjonen," la han til.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no