See also:
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 01.04.2014 - Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela
» 20.03.2014 - Krisen i Venezuela: 31 drept, 461 såret, 1854 arrestert
» 28.02.2014 - Venezuela: Karneval mens demonstranter drepes i gatene?
» 20.02.2014 - Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene
» 18.02.2014 - Opposisjonsledere arrestert i Venezuela etter protester
» 09.12.2013 - Chavistene vinner lokalvalget i Venezuela
» 07.12.2013 - Chavistene og opposisjonen satser alt ved lokalvalget i VenezuelaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Nekter å gi seg: Studentbevegelsen protesterte også den 2. mars i Caracas
© Manuel Malaver/GNU/Kureren
Politikk - Venezuela

Venezuelas president forbyr nye protester i Caracas

Det var store protester mot regjeringen i Caracas den 27. februar

© R.D.Branker/GNU/Kureren
Kureren / Agência Brasil, 12. mars 2014
- Etter en måned med voldsomme sammenstøt mellom regjeringstilhengere og opposisjonen i Venezuela, har minst 22 mennesker blitt drept. Opposisjonen nekter å forhandle og president Nicolás Maduro varsler nå at han vil forby protestene i hovedstaden Caracas.

Venezuelas president Maduro sa på tirsdag kveld at, mens det gjøres hærverk i hele landet og opposisjonsalliansen Mesa de Unidad Democrática (MUD) ikke aksepterer å gå i dialog, vil han stoppe demonstranter fra resten av landet fra å komme inn til Caracas.

"Så lenge de driver med hærverk, så lenge de prøver å organisere et kupp, så lenge MUD nekter å gå i dialog, kommer ikke demonstrantene til å slippe inn i Caracas," annonserte presidenten ordrett.

Maduro kom med denne uttalelsen under premieren til det nye radioprogrammet hans, "En contato con Maduro", som nå blir kringkastet hver tirsdag i alle de statlige medier. "Jeg vil ikke slippe demonstrantene inn i Caracas, fordi jeg ikke vil at de gjør det samme i Caracas sentrum som de gjorde i Chacao [øst i hovedstaden]. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å beskytte områdene som lever i fred," forklarte Maduro.

Omfattende ødeleggelser
President Maduro hevder at opposisjonen har "infiltrert" folk i demonstrasjonstogene som kun har som mål å skape forstyrrelser og skade på offentlig eiendom.

"Kall meg hva dere vil, jeg bryr meg ikke. Jeg har plikt til å beskytte freden i hovedstaden, og sist gang de marsjerte i byen for en måned siden, ble halvparten av Caracas sentrum ødelagt," hevdet Venezuelas president.

Maduro påpekte at venezuelanske myndigheter nå jobber med å restaurere offentlige bygninger som ble ødelagt under de forrige protestene, og han beklaget at pressen ikke skriver om dette. Presidenten understreket at i det per dag kun er gitt tillatelse til en demonstrasjon i Caracas, og at de "som ønsker vold, må forbli i Chacao."

Chacao er en overklassebydel nordøst i Caracas, og har siden februar vært scene for de mest voldsomme sammenstøtene i Venezuela. Et stort flertall av befolkningen i bydelen er sterkt imot den "sosialistiske" regjeringen til president Maduro, og dette er et av de få stedene der demonstranter relativt fritt kan gå på gaten uten å b

Forbyr opposisjonens protester i Caracas: Venezuelas president Nicolás Maduro

© MINCI/Kureren
li møtt av motstand fra organiserte Maduro-tilhengere.

I en hel måned har det blitt holdt daglige protester mot regjeringen i flere byer rundt hele Venezuela, både fredelige demonstrasjonstog og voldelige protester. Minst 22 mennesker er blitt drept, hundrevis skadet og mer enn 1.000 er blitt arrestert.

Minnemarkering planlagt
Opposisjonen har ropt opp til enda en stor massemønstring i Caracas i dag. Der håper de å samle tusenvis av mennesker fra ulike deler av landet, for å markere at de første ofrene ble drept for nøyaktig en måned siden. Dette var tre studenter, som ble drept da en protestmarsj plutselig endte i vold.

I motsetning til president Maduro hevder opposisjonen i Venezuela at protestene er legitime og at det først og fremst er regjeringspartiets militser, de "sosialistiske kollektivene", som står bak volden. Dagens protester i Caracas skal først og fremst minnes ofrene for regjeringens maktbruk. "Vi krever rettferd for alle ofrene for undertrykkingen. Slutt med straffefriheten for kollektivene og start avvæpningen av dem," er dagens krav fra opposisjonsalliansen MUD.

Presidenten prøver derimot å bruke både gulrot og pisk for å få en slutt på protestene. Allerede for to uker siden oppmuntret Maduro befolkningen til å slutte med protestene og benytte seg av karnevalsfeiringen for å ta langfri og reise på ferie. Maduro skrev til og med under på et dekret som innebar en utvidet ferie i hele landet, med ekstra fridager i hel uke.

Men samtidig gikk studentbevegelsen og opposisjonstilhengere ut mot regjeringens tiltak og ba demonstrantene om å fortsette med protestene mot regjeringen over hele landet. Heller ikke trusler om militær maktbruk mot demonstrantene har klart å få en slutt på protestbevegelsen, selv om protestene har avtatt noe de siste ukene.

Les mer om protestene i Venezuela i denne artikkelen: "Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no