Medier
 

Agência Brasil

Agência Brasil (ABr) er et statseid brasiliansk pressebyrå som ble etablert på begynnelsen av 1990-tallet som en ny statlig informasjonskanal tilpasset de nye demokratiske strukturene i Brasil. Pressebyrået har siden 2003 vært del av det statlige selskapet EBC, som har som mandat å stå for den uavhengige og upartiske driften av alle statsmediene, inkludert den nasjonale kringkastingen.

Det brasilianske pressebyrået har et av de beste korrespondentnettverkene i Latin-Amerika, og har i de siste årene utviklet seg til en av de mest troverdige nyhetskildene på det søramerikanske kontinentet. Agência Brasil leverer både vanlige nyhetssaker og lengre reportasjer og analyser fra hele verden, men særlig fra Brasil og Latin-Amerika.

Agência Brasil står frem som spesiell på flere måter i Latin-Amerika, særlig hva angår sin høye grad av politisk uavhengighet. Pressebyrået er altså på ingen måte så politisk farget i sin journalistikk som sine søsterorganisasjoner på resten av kontinentet og samarbeider heller ikke i utstrakt grad med disse.

Kureren har, siden etableringen i 2013, i økende grad benyttet seg av tekst- og bildematerial fra Agência Brasil, da særlig når det gjelder dekningen av Brasil og resten av Latin-Amerika. Vi har svært gode erfaringer med dette pressebyrået og det har overrasket oss med god kildebruk og en høy troverdighet.

Mer informasjon om Agência Brasil
Agência Brasil har også en nettutgave, der du finner mer informasjon om pressebyrået.
Nettsted: agenciabrasil.ebc.com.br (på portugisisk)
Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no