Mer om Tyskland i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Tyskland
» Comeback for kullkraftverk i Tyskland
» Urbanisme: Villdyrene slår tilbake
» Anonyme fødsler og babybokser redder liv
» Studerer "irriterende oppførsel blant innvandrerelever"

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Tyskland, toppsaker
» Merkel mener alvor: Russland vil straffes hardt
» Tysk presse: Norsk "hvalskandale" på Grüne Woche i Berlin
» Stort flertall for aktiv dødshjelp i Tyskland
» Nobelprisvinner Günter Grass gir seg
» Homovennlig læreplan møter motstand i Tyskland
» Syrias kjemivåpen uskadeliggjøres i Tyskland
» Dette er planene til Tysklands nye regjering
» Tyske NPD: "Andre raser er fremmedlegemer"
» Ny utstilling om Willy Brandt i Oslo
» Ny regjering: Tyskland får minstelønn og høyere pensjon
» Tyskland: Når hvite barnehagebarn ikke vil leke med brune
» Tyskland er det raskest voksende reisemålet i Europa


- Konflikten på Krim - Politikk | Økonomi
Merkel mener alvor: Russland vil straffes hardt

Kureren, 13. mars 2014 - Tysklands forbundskansler har hittil vært tilbakeholden med å fremme konkrete trusler mot Russland, selv om hun har pratet alvor med president Vladimir Putin ved flere anledninger. Nå synes begeret å ha rent over for Merkel, som åpenbart vil sette hardt mot hardt i Krimkrisen.
Samfunn
Tysk presse: Norsk "hvalskandale" på Grüne Woche i Berlin

Kureren, 23. januar 2014 - Den norske delegasjonen på Grüne Woche, verdens største matmesse, har fått uventet oppmerksomhet. Tysk toll beslagla hvalkjøtt som en norsk stand solgte mens delegasjon ikke visste at det er ulovig å eksportere hvalkjøtt. "Hvalskandalen" gjør sin seiersgang i tysk presse.
Samfunn
Stort flertall for aktiv dødshjelp i Tyskland

Kureren, 17. januar 2014 - I tysk politikk har aktiv dødshjelp nærmest vært et ikke-tema, selv om dette er lov i flere av nabolandene. I befolkningen er det derimot et stort ønske om at dette blir tatt opp i den politiske debatten. Og hele 70 prosent ønsker seg retten til å be om aktiv dødshjelp.
Kultur
Nobelprisvinner Günter Grass gir seg

Kureren, 14. januar 2014 - Alderen begynner å påvirke arbeidet til nobelprisvinner Günter Grass. Den tyske forfatteren har bekreftet at helsen hindrer ham i å være i stand til å fungere som før, og derfor antar at han ikke kommer til å være i stand til å publisere flere romaner.
Samfunn
Homovennlig læreplan møter motstand i Tyskland

Kureren, 10. januar 2014 - Liberale tyskere sier seg overrasket over støyen i den katolske delstaten Baden-Württemberg, der det er blitt et voldsomt folkelig engasjement mot den nye, planlagte læreplanen. Ifølge planen skal seksuelle minoriteter fremstilles som likeverdige i undervisningen.
- Slaget om Syria - Politikk
Syrias kjemivåpen uskadeliggjøres i Tyskland

Kureren, 9. januar 2014 - Tyskland tar på seg det oppdraget Norge opprinnelig var blitt bedt om å utføre. Utenriksminister Frank-Walter Steinmeier annonserer at kjemikaliene vil behandles i Munster i Nord-Tyskland, da dette var en plikt "ingen kan nekte å utføre."
Politikk
Dette er planene til Tysklands nye regjering

Kureren, 17. desember 2013 - Angela Merkel er tatt i ed som forbundskansler for tredje gang, denne gang i storkoalisjon med sosialdemokratiske SPD. Med til sammen 504 av Forbundsdagens 631 mandater, har regjeringen et stort spillerom selv om erfaringene viser at en tysk storkoalisjon gjerne blir handlingslammet.
Politikk | Samfunn
Tyske NPD: "Andre raser er fremmedlegemer"

Kureren, 4. desember 2013 - De tyske delstatene har nå presentert en offisiell klage til grunnlovsdomstolen, der de ber om at det høyreekstreme partiet NPD må forbys. Klagen inneholder ekstreme uttalelser fra NPD som, ifølge saksøkerne, beviser at det har samme antidemokratiske ideologi som Hitlers NSDAP.
Kultur
Ny utstilling om Willy Brandt i Oslo

Kureren, 2. desember 2013 - 18. desember er det 100 år siden Willy Brandt ble født, og i 2013 er det 80 år siden Brandt kom til Norge første gang. Tirsdag 3. desember åpner Nobels Fredssenter i Oslo en utstilling med dokumentarfotografier og karikaturer for å feire fredsprisvinneren fra 1971.
Politikk
Ny regjering: Tyskland får minstelønn og høyere pensjon

Kureren, 27. november 2013 - Det har tatt to måneder å fremforhandle en regjeringsplattform i Tyskland, og det vil gå to uker til før plattformen legges frem for medlemmene i sosialdemokratiske SPD i en uravstemning. SPD har fått gjennomslag for de fleste av kravene sine i forhandlingene.
Samfunn | Viten
Tyskland: Når hvite barnehagebarn ikke vil leke med brune

Kureren, 26. november 2013 - Hva skjer når høyreekstreme får barn og sender avkommet i barnehagen med ordre om ikke å leke med innvandrerbarn? I noen tyske landsdeler er problemet så utbredt at det arrangeres kurs for førskolelærere om hvordan de skal omgås barn av høyreekstreme.
Reise | Økonomi
Tyskland er det raskest voksende reisemålet i Europa

Kureren, 19. november 2013 - Nye tall viser at Tyskland forsetter å være det landet i Europa som har sterkest vekst i reiselivet. Det er ikke bare fra nabolandene man reiser til Tyskland, men også briter, russere, arabere og kinesere har oppdaget reisemålet.
- Snowden-avsløringene - Politikk
Forbundsdagen skal stemme over Snowden-asyl

Kureren, 4. november 2013 - Kravet om at varsleren Edward Snowden skal få politisk asyl i Tyskland blir stadig sterkere. Nå annonserer venstrepartiet Die Linke at de vil fremlegge asylbegjæringen for parlamentet i Berlin, og at det er flertall for dette i Forbundsdagen.
- Snowden-avsløringene - Politikk
Tysk minister utelukker ikke Snowden-besøk

Kureren, 1. november 2013 - Tysklands innenriksminister Hans-Peter Friedrich sier seg nå interessert i å samarbeide med varsleren Edward Snowden om å avdekke USAs spionasje i landet. Selv om det fortsatt er uklart hvordan dette samarbeidet skal skje, utelukkes ikke lenger et Snowden-besøk i Tyskland.
- Snowden-avsløringene - Politikk
Merkel trolig avlyttet av USA; tyskerne godter seg

Kureren, 23. oktober 2013 - "Endelig våkner hun," er den samstemte kommentaren fra tyskerne etter at forbundskansler Angela Merkel i dag klaget over den mulige avlyttingen av mobiltelefonen hennes. For første gang tar Merkel opp den massive avlyttingen av tyskere direkte med Obama.

» 17.10.2013 - Tyskland: "Timelønn på 68 kr er altfor mye"
» 14.10.2013 - Tyskland sjokkert over innflytelsesrik pedofililobby
» 11.10.2013 - Tyskland forbereder forbud mot høyreekstreme NPD
» 04.10.2013 - Regjeringssonderingene starter i Tyskland
» 28.09.2013 - Minelagt sti på vei mot storkoalisjon i Tyskland
» 25.09.2013 - Tysklands liberale FDP: "Hvorfor hater de oss?"
» 23.09.2013 - Ny Merkel-koalisjon vil myke opp Tysklands Europa-politikk
» 22.09.2013 - Nesten rent flertall for Merkels CDU
» 21.09.2013 - Alternativløse Angela Merkel: Tysklands Gro
» 18.09.2013 - Tysklands fremste samfunnsrefser er død
» 16.09.2013 - Høyresiden gjør rent bord i Bayern-valg
» 13.09.2013 - Tyskland: Steinbrück viser finger'n til kritikerne
» 12.09.2013 - Tyskland henter syriske flyktninger i charterfly
» 11.09.2013 - Mot avgjørelse om tunnel mellom Danmark og Tyskland
» 05.09.2013 - Tysk oppgjør med historien: Tårer i kommentarfeltet

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no