See also:
» 23.01.2014 - Tysk presse: Norsk "hvalskandale" på Grüne Woche i Berlin
» 17.01.2014 - Stort flertall for aktiv dødshjelp i Tyskland
» 10.01.2014 - Homovennlig læreplan møter motstand i Tyskland
» 04.12.2013 - Tyske NPD: "Andre raser er fremmedlegemer"
» 26.11.2013 - Tyskland: Når hvite barnehagebarn ikke vil leke med brune
» 11.10.2013 - Tyskland forbereder forbud mot høyreekstreme NPD
» 02.09.2013 - Stor debatt om medienes overlevelsesevne i Tyskland
» 08.07.2013 - Snowden-avsløringene innhenter Frankrike, TysklandChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


De grønne-politiker Daniel Cohn-Bendit svermet på 1970-tallet om sex med svært unge barn
© Heinrich-Böll-Stiftung/Kureren
Samfunn - Tyskland

Tyskland sjokkert over innflytelsesrik pedofililobby

Beklager: Dagens leder i Tysklands barnevernsforbund, Heinz Hilgers

© Villa Lessing /Kureren
Kureren, 14. oktober 2013
- Flere politikere i partiet De grønne har allerede takket for seg etter at det er blitt avslørt at de jobbet for å legalisere pedofili på 1980-tallet. Og omfanget av skandalen vokser for hver dag, med flere barnevernsorganisasjoner og faglærte som har forsvart pedofili.

Den mangeårige lederen for Tysklands barnevernsforbund, Walter Bärsch, var også med å etablere Arbeidsgruppen human seksualitet, en gruppe som jobbet for å legalisere pedofili, viser det seg nå.

Medlemsbladet til barnevernsforbundet utviklet seg på 1980-tallet til dels til et debattforum for pedofile. Der kunne man lese krav om at lovverket måtte "skille mellom voldelig seksualitet og den voldsfrie pedofile seksualiteten" og om den "kjærlighetsfulle omsorgen pedofile menn kan føle overfor sine barnlige partnere."

Forbundet hjalp i flere år anklagede overgripere med faglige vurderinger i retten. Videre erklærte det at de ikke ville fungere som "lyttepost" for myndighetene der det var snakk om seksuelle forhold mellom voksne og barn.

Den nye lederen i det tyske barnevernsforbundet, Heinz Hilgers, har nå bedt en ekstern ekspertgruppe gå gjennom forbundets tvilsomme omgang med pedofile grupper og finne ut i hvilken grad dette påvirket forbundets arbeid. En debatt om liberaliseringen av pedofili "burde ikke ha forekommet i forbundets historie. Vi beklager dette på det dypeste," sier Hilgers i en nylig pressemelding.

Samtidig kommer det frem at den anerkjente familierådgivningstjenesten Pro Familia, med 180 kontorer rundt om i Tyskland, beveget seg i de samme kretsene på 1980-tallet og senere. Avisen Tagesspiegel avdekket i forrige uke at den interne publikasjonen til Pro Familia gjentatte ganger slapp til skribenter som rettferdiggjorde eller bagatelliserte seksuelt misbruk av barn.

Her var det oppfordringer fra psykologer og sosiologer om å "slutte korstoget mot pedofilien" eller å ta et "fordomsfritt" blikk på pedofiles lyster. Helt til midt på 1990-tallet kunne medlemsbladet opplyse om at det var "svært lite trolig" at barn ville ta skade av "kontakt med ekte pedofile" i motsetning til barnemisbrukere, der fagpersonen gjør forskjell på "frivillig" og "ufrivillig" seksuell kontakt mellom barn og voksne.

I en artikkel fra 1987 beklager en psykolog at barn og voksne måtte "skjule sitt kjærlighetsforhold for andre mennesker," også egen familie. Dersom et barn fortalte sine foreldre om en "opphissende opplevelse med en voksen," sto det i fare for at "foreldrene går rett til politiet," beklagde psykologen.

"Datidens debattkultur var annerledes"
Pro Familia har nå gått ut med en pressemelding der det heter at organisasjonen "tar anklagene svært alvorlig" og lover å granske i hvilken grad den lot seg misbruke som talerør for pedofile på 1980- og 90-tallet. Leder Daphne Hahn legger til at Pro Familia i dag har et klart og utvetydig standpunkt i saken: "Pedoseksualitet er maktmisbruk og vold mot barn," sier hun, og tar avstand fra "bagatellisering og relativ

Trakk seg: Parlamentarisk leder for De grønne, Jürgen Trittin, hadde forsvart legaliseringen av pedofili i 1981

© Die Grünen/Kureren
isering" omkring barnemisbruk.

Ifølge Hahn ble innleggene som forsvarte pedofili alltid fulgt opp av motytringer. "Dette var uttrykk for samfunnsdiskusjonene som var fremherskende den gangen rundt den såkalte 'seksuelle frigjøringen', og enkelte fagpersoner hadde utvilsomt holdninger som ut fra dagens innsikt er fullstendig uholdbare, bagatelliserende og ignorerer skadene som ofrene blir påført," forklarer hun.

I hvert fall i Tyskland synes det som om at argumentet om stadig nye grenser for "seksuell frigjøring" vant gehør i større grupper på 1980-tallet, noe som i ytterste konsekvens også skulle bety et frislipp for seksuelle forhold mellom voksne og barn. Enkelte grupper så på pedofile som nok en undertrykt seksuell minoritet det gjaldt å frigjøre, uten tanke på barnas interesser.

Partiet De grønnne fremmet legalisering
Den avsløringen som har sjokkert mest i Tyskland var det ikke helt ukjente faktum at partiet De grønne på denne tid til dels hadde tatt opp legalisering av pedofili i sitt partiprogram. Partiet ble dannet i nettopp disse alternative miljøene, der "seksuell frigjøring" var en viktig kampsak.

Nyhetsmagasinet Der Spiegel startet avdekkingen rundt De grønne allerede i mai i år, der det viste seg at Europas fremste grønne politiker, Daniel Cohn-Bendit, i flere bøker og aviser på 1970- og 80-tallet inkluderte svermerier og fantasier om sex med svært unge barn. Tekstutsnittene har vakt stor avsky i Tyskland.

Men avsløringene rundt De grønne gikk videre. Kort tid før valget i september ble det klart at parlamentarisk leder Jürgen Trittin var ansvarlig for et lokalt valgprogram i byen Göttingen i 1981, der det ble tatt til orde for at "frivillig" sex mellom voksne og barn skulle legaliseres. Også et annet grønt parlamentsmedlem, Volker Beck, skrev i 1988 en bok der han krevde at pedofili måtte avkriminaliseres.

Og som om ikke dette var nok, ble kontorsjefen til en av De grønnes toppolitikere i forrige uke arrestert, mistenkt for langvarig seksuelt misbruk av flere barn.

Trittin og Beck har beklaget sine tidligere standpunkt og trakk seg fra partiledelsen etter valget. Cohn-Bendit nekter å kommentere. Samtidig har De grønne bedt en ekspertgruppe granske partiets tidligere forbindelser til pedofile lobbygrupper og i hvilken grad dette tankegodset hadde infiltrert partiet.

Avdekkingen av den gamle debatten om pedofilispørsmålet sjokkerer dagens tyskere, men synspunktene skal også ha vært sjokkerende og støtende på 1980-tallet. Debatten i dagens Tyskland går om hvorvidt dette var gjengs holdninger blant de såkalte 68-erne, om synspunktene heftet spesielt ved De grønne, og om man kan stole på at disse holdningene ikke lenger er aksepterte.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no