Mer om Storbritannia i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Storbritannia
» EØS: "Vokt Dem for britene"
» Urbanisme: Villdyrene slår tilbake

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Storbritannia, toppsaker
» Ulikhetene i Storbritannia eksploderer
» England (!): 800.000 gamle fotspor funnet
» Parlamentet i Skottland har godkjent homoekteskapet
» London advarer skottene mot uavhengighet
» Storbritannia varsler flere kutt i velferdsstaten
» Planen for Skottlands uavhengighet er klar
» Nytt britisk atomkraftverk får store statssubsidier
» Britisk Breivik-alliert trekker seg
» El Dorado er nå i London
» Syria-avstemning: Cameron svekket etter nederlag
» Syria-aksjon "har ikke regimeskifte som mål"
» Cameron var orientert om aksjoner mot 'The Guardian'


Samfunn | Økonomi
Ulikhetene i Storbritannia eksploderer

Kureren, 17. mars 2014 - De fem rikeste familiene i Storbritannia eier mer enn hele den fattigste femtedelen av den britiske befolkningen, avslører en ny rapport i dag. Rapporten viser hvordan ulikhetene i Storbritannia har eksplodert i de siste 20 årene.
Viten
England (!): 800.000 gamle fotspor funnet

Kureren, 7. februar 2014 - For rundt åtte istider siden vandret en menneskelig familie på fem langs det som nå er stranden i Happisburgh i Norfolk i England. Fotspor i stranden dokumenterer det som er det eldste tegnet til menneskelig aktivitet som noensinne er registrert i hele Europa.
Samfunn
Parlamentet i Skottland har godkjent homoekteskapet

Kureren, 5. februar 2014 - I Edinburgh har det skotske parlamentet, med stort flertall, godkjent en reform som gir likekjønnene samme rett til å inngå ekteskap som andre par. Dermed kommer lovgivningen i Skottland nå på linje med situasjonen i England og Wales.
Politikk
London advarer skottene mot uavhengighet

Kureren, 17. januar 2014 - Regjeringen i London fortsetter å kaste seg inn i ordkrigen om Skottlands mulige uavhengighet. Utenriksminister William Hague presenterte i dag en studie som skal vise at skottene vil få mye større utgifter enn nå, særlig i forhold til EU, mens de får mindre innflytelse.
- Eurokrisen - Økonomi
Storbritannia varsler flere kutt i velferdsstaten

Kureren, 7. januar 2014 - På tross av nylige positive nyheter om utviklingen av den britiske økonomien, varslet Storbritannias finansminister George Osborne på mandag ytterligere kutt i den britiske velferdsstaten. Dette skal sikre en bærekraftig vekst og mindre låneavhengighet, heter det.
Politikk
Planen for Skottlands uavhengighet er klar

Kureren, 26. november 2013 - 10 måneder før folkeavstemningen om Skottlands uavhengighet presenterte førsteminister Alex Salmond i dag detaljene rundt planen for løsrivelsen, som skal overbevise skottene om gjennomførbarheten av og fordelene ved uavhengighet fra resten av Storbritannia.
Politikk | Økonomi
Nytt britisk atomkraftverk får store statssubsidier

Kureren, 22. oktober 2013 - Det er liten miljøvernmotstand mot planene om å bygge det første nye britiske atomkraftverket på 20 år. Men det begynner nå å bli klart at den britiske staten skal betale enorme subsidier, på opp mot 50 prosent, av strømmen som leveres i 35 år.
Politikk | Samfunn
Britisk Breivik-alliert trekker seg

Kureren, 8. oktober 2013 - Lederen for den anti-islamske ekstremistgruppen English Defence League (EDL), Tommy Robinson, meldte i dag overraskende at han trekker seg fra gruppen. Robinson tar avstand fra "høyreekstremismen" som har bredt seg i gruppen. EDL har en avlegger i Norge.
Kultur | Reise
El Dorado er nå i London

Kureren, 23. september 2013 - I flere hundre år har europeerne vært opptatt av legenden om El Dorado. Og denne høsten satser British Museum alt på El Dorado i en stor utstilling som skal utforske de rike og flerfoldige kulturene i Colombia før spanjolene erobret området på 1500-tallet.
- Slaget om Syria - Politikk
Syria-avstemning: Cameron svekket etter nederlag

Kureren, 30. august 2013 - Storbritannias statsminister David Cameron ble i natt ydmyket av parlamentet da et flertall stemte mot regjeringens høyt annonserte deltakelse i et militærslag mot Assad-regimet. Cameron omtales som i uttakt med folket og med britenes rolle i verden.
- Slaget om Syria - Politikk
Syria-aksjon "har ikke regimeskifte som mål"

Kureren, 28. august 2013 - Mens en militæraksjon mot Assad-regimet i Syria nærmer seg, spriker de alliertes mål for aksjonen. Det hvite hus gjør det klart at et regimeskifte ikke er målet. Britene har som mål å stoppe Assad fra å bruke kjemiske våpen mens Tyrkia mener målet for aksjonen må være et regimeskifte.
- Snowden-avsløringene - Politikk | Samfunn
Cameron var orientert om aksjoner mot 'The Guardian'

Kureren, 20. august 2013 - Det advares om at pressefriheten er under massivt trykk i Storbritannia etter at det i dag ble klart at statsminister David Cameron var orientert om flere aksjoner mot avisen 'The Guardian'. Cameron var orientert om varetekten av David Miranda og ordren om å destruere Snowden-dokumenter.
- Snowden-avsløringene - Samfunn | Politikk
Britene bruker terrorlov mot Snowden-journalist

Kureren, 19. august 2013 - Britisk politi brukte en omstridt terrorlov for å anholde David Miranda på flyplassen i London og konfiskere pc-en hans. Miranda er kjæresten til journalisten som er sentral i formidlingen av Snowden-dokumentene. Nå protesterer Amnesty, den britiske opposisjonen og regjeringen i Brasil.
Politikk
"Spania bruker Gibraltar som innenrikspolitisk lynavleder"

Kureren, 12. august 2013 - London vurderer "enestående" rettslige tiltak mot Spania på grunn av forsterkede spanske grensekontroller som forårsaker lange køer inn og ut av Gibraltar. Imens styrkes inntrykket av at Spanias regjering bruker Gibraltar til å avlede oppmerksomheten fra arbeidsledigheten og korrupsjonsskandaler.
Politikk
EU-motstanden går dypt inn i den britiske regjeringen

Kureren, 14. mai 2013 - Statsminister David Cameron ga i dag sin støtte til et lovforslag om å holde en folkeavstemning om Storbritannias EU-medlemskap. Dette kommer etter at flere regjeringsmedlemmer har gått ut mot medlemskapet og det EU-kritiske partiet UKIP er i raskt vekst.

» 03.05.2013 - Høyrepopulister vinner engelsk lokalvalg
» 17.04.2013 - Arbeidsledigheten stiger i Storbritannia
» 08.04.2013 - Leder: Pinlig hyllest av Thatcher
» 15.03.2013 - London og Paris utfordrer EUs våpenembargo mot Syria
» 12.03.2013 - Britene feirer ja-flertall på Falklandsøyene
» 11.03.2013 - Historisk avstemning på Falklandsøyene "løser ingenting"
» 22.02.2013 - Storbritannia mister AAA-ratingen
» 12.02.2013 - Bulgarsk-britisk ordkrig om innvandring

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no