See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 17.03.2014 - Ulikhetene i Storbritannia eksploderer
» 07.01.2014 - Storbritannia varsler flere kutt i velferdsstaten
» 22.10.2013 - Nytt britisk atomkraftverk får store statssubsidier
» 22.02.2013 - Storbritannia mister AAA-ratingenChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Arbeidsledige på det statlige britiske Jobcentre-Plus
© JJ Ellison/GNU/Kureren
Økonomi - Storbritannia

Arbeidsledigheten stiger i Storbritannia

Den britiske finansministeren George Osborne

© Rådet for Den Europeiske Union/Kureren
Kureren, 17. april 2013
- Nå har trenden også snudd i Storbritannia, og arbeidsledighetstallene har begynt å øke. De nyeste tallene viser en ledighet på 7,9 prosent, noe som er en økning på 0,2 prosentpoeng siden siste kvartalstall.

Ifølge tallene fra det statlige britiske Kontoret for nasjonal statistikk, som ble lagt frem i dag, har ledigheten økt til 7,9 prosent i februar, opp fra 7,7 prosent i november 2012. Dermed er 70,000 flere briter registrert arbeidsledige nå enn for tre måneder siden, og totalt er det 2,56 millioner uten jobb.

Det er særlig blant ungdommen at ledigheten øker raskt. Statistikkontoret melder at det nå er 20.000 flere ungdommer uten jobb enn i november, totalt 979.000 briter i alderen 16-24 år. Dermed beveger ungdomsledigheten seg oppover retning 25 prosent igjen.

Statistikkontoret biter seg merke i flere tendenser som viser at det britiske arbeidsmarkedet er kommet under stort press. Totale lønnsutbetalinger stiger saktere enn noen gang siden målingene begynte i 2001. Samtidig er det en stor gruppe eldrende kvinner som har gått inn i sysselsetting igjen etter at pensjonsvilkårene i Storbritannia har blitt dårligere, og disse sies å stenge for at yngre krefter slipper inn på arbeidsmarkedet.

De overraskende negative tallene kommer etter at arbeidsledigheten hadde begynt å gå noe ned siden midten av 2011, noe som regjeringen til statsminister David Cameron har tatt til inntekt for sin økonomiske politikk og som tegn på at denne hadde fått Storbritannia på vei ut av krisen.

Mellom 2000 og 2009 var de britiske ledighetstallene relativt stabile og lå på rundt 5 prosent. Fra 2009 til 2010 skjøt de imidlertid opp fra 5 til 8 prosent, med en topp på 8,5 prosent midt i 2011.

For statsminister Cameron og finansminister George Osborne kommer den dårlige nyheten samtidig med flere andre advarsler om at den økonomiske kursen i landet kan trenge korreksjoner. Både Det internasjonale pengefondet (IMF) og sentralbanken i London har nylig advart Osborne om at han burde justere kursen.

IMF nedjusterte i går vekstprognosene for den britiske økonomien med 0,3 prosentpoeng for både resten av 2013 og 2014. I sin halvårige 'World Economic Outlook' kritiserte Fondet også direkte den britiske finanspolitikken: "I Storbritannia, der økonomien kommer seg svært sakte på grunn av en laber etterspørsel, burde man overveie å være mer fleksibel i forhold til budsjettbalansen på kort sikt."

IMF-rapporten gir dermed den sosialdemokratiske opposisjonen vann på mølla. Labour mener, i likhet med IMF, at den overdrevne sparepolitikken kveler økonomien på kort sikt og dermed hindrer eventuelle veksttendenser fra å slå rot

Dette ble også delvis bekreftet av sentralbanken, Bank of England, som har besluttet å slutte å sprøyte mer friske penger inn i økonomien for holde konjunkturen ved like. Dette er blitt tolket som et press på finansminister Osborne om at han heller bør bruke budsjettmidler for å sikre konjunkturen.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no