See also:
» 17.01.2014 - London advarer skottene mot uavhengighet
» 26.11.2013 - Planen for Skottlands uavhengighet er klar
» 22.10.2013 - Nytt britisk atomkraftverk får store statssubsidier
» 08.10.2013 - Britisk Breivik-alliert trekker seg
» 20.08.2013 - Cameron var orientert om aksjoner mot 'The Guardian'
» 12.08.2013 - "Spania bruker Gibraltar som innenrikspolitisk lynavleder"
» 14.05.2013 - EU-motstanden går dypt inn i den britiske regjeringen
» 15.03.2013 - London og Paris utfordrer EUs våpenembargo mot SyriaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Labour prøver å kapre nye velgere ved lokalvalget 3. mai 2013
© Labour/Kureren
Politikk - Storbritannia

Høyrepopulister vinner engelsk lokalvalg

UKIPs leder, Nigel Farage, støtter kandidaten i Staffordshire før dagens lokalvalg

© UKIP/Kureren
Kureren, 3. mai 2013
- Det høyrepopulistiske partiet UKIP gjorde størst fremskritt under dagens lokalvalg i store deler av det konservative, landlige England. Også Labour ser ut til å kunne doble sin representasjon, mens regjeringspartiene straffes hardt.

Den store seierherren i dagens lokalvalg er Nigel Farage, leder av det populistiske Uavhengighetspartiet UKIP. Ifølge en melding fra partiet, gjorde UKIP det bedre enn noen av meningsmålingene hadde turt å spå. Det ser ut til at partiet fikk rundt 26 prosent av stemmene i distriktene som holdt valg i dag, mer enn en dobling fra forrige valg i 2009.

UKIP er partiet som insisterer på å melde Storbritannia ut av EU, og dermed har klart å drive statsminister David Cameron fremfor seg i denne saken. Farage, som argumenterer ut fra det han kaller "sunn fornuft", har også gjort utfall mot miljøbevegelsen, homoseksuelle, utlendinger og de etablerte, "politisk korrekte" partiene Storbritannia, som ifølge ham knapt er forskjellige.

Dagens valg kan i svært liten grad sammenliknes med nasjonale valg i Storbritannia. Det har blitt holdt i store deler av det landlige England, samt Anglesey i Wales, uten at noen av de urbane områdene er berørt. Dette er i en stor grad de mest tradisjonsrike konservative områdene i England, men med relativt lav befolkning.

Selv om valget altså ikke er representativt for Storbritannia, sier det desto mer om trusselen UKIP nå utgjør for det konservative partiet. I store deler av det konservative kjernelandet er de EU-skeptiske populistene nå blitt den andre eller tredje politiske kraften. Ved nasjonale valg vil dermed UKIP fragmentere stemmene på høyresiden.

For det synes klart at UKIP først og fremst stjeler velgere fra de konservative. Også Labour kunne i dag feire fremskritt i disse tradisjonelt konservative områdene. Ifølge aktuelle tall, før alle stemmene er talt opp, kommer Labour til å få rundt 29 prosent av stemmene og dermed om lag doble antallet rådsmedlemmer i disse valgdistriktene.

Labours leder, Ed Miliband, feiret i dag seieren som et viktig steg på veien til å vinne de nasjonale valgene i 2

"Vinn en iPad:" De konservative driver valgkamp i Portsmouth South

© Conservative Party/Kureren
015. Riktignok hadde fremgangen for Labour vært mindre enn mange hadde spådd, trolig på grunn av UKIPs store fremskritt, men, det dreide seg om "steder som oftest ikke er Labours områder, fra Cornwall til Hertfordshire," understreket Miliband i dag.

Miliband innså likevel at det fortsatt var mye å gjøre for å sikre en valgseier i 2015. "Jeg vet at det er mange folk som spør seg om det overhodet er noen som kan klare å snu ting i Storbritannia. Dette gjenspeiler seg i stemmene til UKIP og at to tredeler av folk ikke gikk og stemte," sa Miliband. Men han la til at "disse valgene viser at mange har mistet troen på evnene til David Cameron for å endre Storbritannia."

De store taperne i de engelske lokalvalgene er de to partiene i regjeringskoalisjonen. Liberaldemokratene ser ut til å fortsette sin raske reise nedover, som startet straks partiet skrev under koalisjonsavtalen med Camerons konservative parti.

De konservative selv, fortsetter å være det største partiet i nesten alle de landlige distriktene der det ble holdt valg. Likevel vil de nå måtte dele makten med en koalisjonspartner i rundt halvparten av distriktene. Det er de konservative som ser ut til å miste flest antall representanter i valgdistriktene, mens liberaldemokratene går mest tilbake prosentmessig.

Politiske kommentatorer i London tillegger ikke dagens valg altfor stor vekt. Men de merker seg likevel at UKIP klarte å karre til seg det meste av stemmene til de mange som er misfornøyde med koalisjonsregjeringen til Cameron, og ikke Labour, som hadde vært normalt ved tidligere valg.

Men den stadig større velgerlekkasjen ut mot ytterste høyre rand vil tvinge det konservative partiet ytterligere mot høyre, mener de samme kommentatorene. Og da vil det åpne seg nye rom for Labour i sentrum av britisk politikk, som partiet kan utnytte for fullt ved valget i 2015.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no