See also:
» 17.01.2014 - London advarer skottene mot uavhengighet
» 26.11.2013 - Planen for Skottlands uavhengighet er klar
» 22.10.2013 - Nytt britisk atomkraftverk får store statssubsidier
» 20.08.2013 - Cameron var orientert om aksjoner mot 'The Guardian'
» 12.08.2013 - "Spania bruker Gibraltar som innenrikspolitisk lynavleder"
» 14.05.2013 - EU-motstanden går dypt inn i den britiske regjeringen
» 03.05.2013 - Høyrepopulister vinner engelsk lokalvalg
» 15.03.2013 - London og Paris utfordrer EUs våpenembargo mot SyriaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Tommy Robinson ledet den anti-islamske ekstremistgruppen English Defence League (EDL)
© EDL/Kureren
Politikk | Samfunn - Storbritannia

Britisk Breivik-alliert trekker seg

Kureren, 8. oktober 2013 - Lederen for den anti-islamske ekstremistgruppen English Defence League (EDL), Tommy Robinson, meldte i dag overraskende at han trekker seg fra gruppen. Robinson tar avstand fra "høyreekstremismen" som har bredt seg i gruppen. EDL har en avlegger i Norge.

EDL er blitt berømtberyktet for sine store og høylydte demonstrasjoner med anti-islamske slagord. Gruppen har vært betegnet som islamhatere og høyreekstrem og den hadde utstrakt kontakt med massemorderen Anders Behring Breivik.

Nå trekker lederen Robinson seg fra gruppen fordi han mener at den er blitt for ekstrem. "Jeg har overveid dette trekket i lang tid fordi jeg anerkjenner at, selv om gatedemonstrasjonene har gjort oss til det vi er i dag, så er de ikke lenger produktive," sier Robinson i en kort pressemelding i dag.

"Jeg anerkjenner farene ved høyreekstremismen og det fortsatte behovet for å bekjempe den islamistiske ideologien, men ikke med vold, men med bedre, demokratiske ideer," legger Robinson til.

Den karismatiske EDL-lederen meldte seg til orde gjennom den anti-islamistiske tankesmia Quilliam, som anses som noe mer moderat og åpen for dialog enn EDL. Robinson skal nå åpenbart samarbeide med Quilliam, der han vil slutte seg til kampen mot både islamistisk og høyreekstrem ideologi. Også EDLs nestleder Kevin Carroll hadde trukket seg, ifølge Quilliam, som bekreftet at bakgrunnen for avgjørelsen var en "ekstremistisk innflytelse" på bevegelsen han hadde grunnlagt.

"Jeg håper folk hører på grunnene jeg nevner," skrev Robinson i en Twitter-melding i dag, der han henviste sitt store publikum til pressemeldingen på nettstedet til Quilliam. Der var det også et opprop til andre EDL-medlemmer og "islamistiske ekstremistledere" om å følge Robinsons eksempel.

Robinson og Carroll etablerte English Defence League i 2009, og de gjorde seg raskt bemerket i den anti-islamske bevegelsen og i internasjonale medier. Gruppen selv hevder at den kun kjemper mot radikal islamisme og dets angivelige økte utbredelse i England, men EDL settes også i sammenheng med konspirasjonsteorier mot Storbritannias relativt store muslimske befolkning.

Gruppen gjorde oppmerksom på seg med store og høylydte demonstrasjoner mot "islamiseringen" av Storbritannia. Det kom i økende grad til voldelige episoder under disse demonstrasjonene, som også jevnlig utløste motdemonstrasjoner fra antifascistiske grupper. Der var det åpenbart at EDL tiltrakk seg mange høyreekstreme sympatisører.

Her i Norge ble man for alvor oppmerksom på EDL etter at mediene og politiet undersøkte forhistorien til gjerningsmannen bak 22. juli, og ikke minst hvordan Breivik hadde blitt radikalisert. Breivik delte mye av sitt tankegods med EDL, og han også hadde deltatt i protestmarsjer i EDLs regi. Robinson og Breivik skal også ha møttes.

Robinson tok i etterkant avstand fra selve terrorhandlingen til Breivik, men han roste også terroristens såkalte "manifest" og innrømte at EDL delte flere av Breiviks holdninger og politiske standpunkt.

EDL har også en avlegger i Norge, den lille gruppen Norwegian Defence League, som sier den er "mot islamiseringen av Norge". Gruppen, som organisatorisk er sterkt knyttet til EDL, har ikke kommet med en uttalelse om hvordan den stiller seg til at Robinson og Carroll nå har takket for seg og fordømmer høyreekstremismen.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no