Mer om Mali i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Mali
» Skattekammeret Timbuktu: Afrikas arkiv

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Mali, toppsaker
» Malis forsoningsminister møtes av tuaregopptøyer
» Norske soldater nå likevel på plass i Mali
» Keita gratuleres med valgseieren i Mali
» Gjennombrudd i fredsprosessen i Mali
» "Mali kan bli et nytt Afghanistan"
» 70.000 maliske flyktninger strandet i Mauritanias ørken
» Frankrike starter tilbaketrekkingen fra Mali
» Nå blir EU-troppene i Mali operative
» Tsjadiske styrker dreper islamistledere i Mali
» USA har sendt soldater til Niger
» Mali: Nølende retur til Timbuktu
» Krig og kupp har ødelagt Malis økonomi


Politikk
Malis forsoningsminister møtes av tuaregopptøyer

Kureren, 16. september 2013 - En fredsdelegasjon med tre ministere fra Malis nye regjering var i går i tuareghøyborgen Kidal for å starte fredssamtaler med separatistene. Men delegasjonen ble overrasket av voldelige reaksjoner fra lokalbefolkningen. FN-styrken, der norske soldater deltar, måtte tre støttende inn.
Politikk
Norske soldater nå likevel på plass i Mali

Kureren, 11. september 2013 - Forsvaret melder nå at fire norske offiserer allerede har reist til Bamako i Mali for å delta i FNs fredsbevarende styrker. Det var lenge tvil om Norge ville bistå i FN-operasjonen, særlig etter at det ikke ble noen norsk deltakelse i EUs store operasjon i Mali.
Politikk
Keita gratuleres med valgseieren i Mali

Kureren, 13. august 2013 - Ibrahim Boubacar Kéïta ("IBK") blir Malis nye president. Motkandidaten Soumaïla Cissé har anerkjent nederlaget i søndagens valg og gratulert "IBK" med seieren selv før alle stemmene er talt opp. Kéïta får nå en tøff jobb med å lede Mali ut av krise og konflikt.

Gjennombrudd i fredsprosessen i Mali

Kureren, 19. juni 2013 - De stridene partene i Mali har skrevet under en midlertidig fredsavtale i Ouagadougou. Avtalen sikrer en våpenhvile og at det kan holdes valg under fredelige forutsetninger i Mali i juli, også i områdene som fortsatt kontrolleres av tuaregopprørerne.
Politikk
"Mali kan bli et nytt Afghanistan"

Kureren, 14. mai 2013 - Norske samfunnsforskere advarer mot at konflikten i Mali kan utarte til et nytt Afghanistan "dersom den internasjonale responsen er for hardhendt." Og selv om de har sine tvil til demokratiseringsprosessen i Mali, gjenopptok Norge i dag bistanden til Mali.
Samfunn
70.000 maliske flyktninger strandet i Mauritanias ørken

Kureren, 12. april 2013 - Rundt 70.000 flyktninger fra Mali har søkt tilflukt midt i ørkenen i nabolandet Mauritania, og på grunn av fortsatte krigshandlinger i Nord-Mali, kommer det stadig flere. Isolert fra verden, får de knapt nødvendige forsyninger.
Politikk
Frankrike starter tilbaketrekkingen fra Mali

Kureren, 9. april 2013 - Den franske hæren har begynt å trekke seg ut fra Mali. Forsvarsdepartementet i Paris bekreftet i dag at 100 av de 4.000 franske soldatene, som siden januar har hjulpet Mali å bekjempe islamistisk terrorisme, allerede har forlatt landet.
Politikk
Nå blir EU-troppene i Mali operative

Kureren, 2. april 2013 - De har flydd inn i små grupper, soldater fra 22 forskjellige europeiske land som skal trene opp Malis hær til å forsvare seg mot terrorister. Blant de siste til å ankomme var 12 svensker og 10 finner. Norge bidrar ikke.

Tsjadiske styrker dreper islamistledere i Mali

Kureren, 1. mars 2013 - Presidenten i Tsjad, Idriss Deby, kunngjorde i dag at to av de viktigste islamistlederne som har terrorisert Nord-Mali er blitt skutt og drept av styrkene hans. Samtidig beklager han 26 falne tsjadiske soldater.

USA har sendt soldater til Niger

Kureren, 22. februar 2013 - President Barack Obama opplyste i dag Senatet om at USA har stasjonert omlag 100 soldater i Niger for å støtte den franske militæroperasjonen i nabolandet Mali. Regjeringen i Niger var inneforstått med utplasseringen, sa Obama.
Samfunn
Mali: Nølende retur til Timbuktu

Kureren, 13. februar 2013 - Over 400.000 maliere flyktet fra hjemmene sine etter islamistene fremmarsj i fjor. Nå som det meste av landet er frigjort, nøler de fleste likevel med å vende hjem. Men de første har begynt å ankomme Timbuktu, for å sjekke om det er trygt.
Økonomi
Krig og kupp har ødelagt Malis økonomi

Kureren, 8. februar 2013 - Mali har fått innvilget kriselån fra Pengefondet for å klare å betjene utenlandsgjelden. Konflikten i Nord-Mali har snudd en rask økonomisk vekst i landet til en nedgang, og regjeringen er pålagt en streng sparepolitikk.

Hollande besøker jublende Mali

Kureren, 1. februar 2013 - Frankrikes president François Hollande besøker Mali denne helgen. Selv om "politisk dialog" mellom sentralregjeringen og tuaregene står på agendaen, vil Hollande benytte sjansen til å bli hyllet av en begeistret malisk befolkning.
Kultur | Politikk
Timbuktu: Mange historiske dokumenter kan være reddet

Kureren / afrol News, 29. januar 2013 - Det kommer forskjellige meldinger fra den historiske byen Timbuktu etter den franskmaliske gjenerobringen. Noen kilder hevder det meste av byens unike historiske manuskripter kan ha gått tapt, mens andre sier det meste er reddet.

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no