Flere saker om Mali:
Nyhetsside, Mali 
Arkiv, alle saker om Mali 
Mali
Politikk
Malis forsoningsminister møtes av tuaregopptøyer

Kureren - En fredsdelegasjon med tre ministere fra Malis nye regjering var i går i tuareghøyborgen Kidal for å starte fredssamtaler med separatistene. Men delegasjonen ble overrasket av voldelige reaksjoner fra lokalbefolkningen. FN-styrken, der norske soldater deltar, måtte tre støttende inn.
Innenriks | Mali
Politikk
Norske soldater nå likevel på plass i Mali

Kureren - Forsvaret melder nå at fire norske offiserer allerede har reist til Bamako i Mali for å delta i FNs fredsbevarende styrker. Det var lenge tvil om Norge ville bistå i FN-operasjonen, særlig etter at det ikke ble noen norsk deltakelse i EUs store operasjon i Mali.
Mali
Politikk
Keita gratuleres med valgseieren i Mali

Kureren - Ibrahim Boubacar Kéïta ("IBK") blir Malis nye president. Motkandidaten Soumaïla Cissé har anerkjent nederlaget i søndagens valg og gratulert "IBK" med seieren selv før alle stemmene er talt opp. Kéïta får nå en tøff jobb med å lede Mali ut av krise og konflikt.
Mali

Gjennombrudd i fredsprosessen i Mali

Kureren - De stridene partene i Mali har skrevet under en midlertidig fredsavtale i Ouagadougou. Avtalen sikrer en våpenhvile og at det kan holdes valg under fredelige forutsetninger i Mali i juli, også i områdene som fortsatt kontrolleres av tuaregopprørerne.
Mali
Politikk
"Mali kan bli et nytt Afghanistan"

Kureren - Norske samfunnsforskere advarer mot at konflikten i Mali kan utarte til et nytt Afghanistan "dersom den internasjonale responsen er for hardhendt." Og selv om de har sine tvil til demokratiseringsprosessen i Mali, gjenopptok Norge i dag bistanden til Mali.

» 70.000 maliske flyktninger strandet i Mauritanias ørken
» Frankrike starter tilbaketrekkingen fra Mali
» Nå blir EU-troppene i Mali operative
» Tsjadiske styrker dreper islamistledere i Mali
» USA har sendt soldater til Niger


Kurerens magasin
Reportasjer om Mali
Mali
Kultur | Viten
Skattekammeret Timbuktu: Afrikas arkiv

Kureren - Den eldgamle byen Timbuktu i Mali er på UNESCOs verdensarvliste av flere grunner. Kjernen i kulturskatten er de rundt 700.000 historiske Timbuktudokumentene, som siden 2009 har hatt et nytt og trygt hjem. Også Universitetet i Oslo har bidratt til å redde Afrikas viktigste dokumentsamling.

Les mer


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no