See also:China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Kister med soldater som har falt i krigen i Mali ankommer en militærflyplass i Tsjad
© Ministère de la Défense/Kureren
Mali | Tsjad

Tsjadiske styrker dreper islamistledere i Mali

Tsjads president Idriss Deby tar imot kister med falne tsjadiske soldater

© Présidence du Tchad/Kureren
Kureren, 1. mars 2013
- Presidenten i Tsjad, Idriss Deby, kunngjorde i dag at to av de viktigste islamistlederne som har terrorisert Nord-Mali er blitt skutt og drept av styrkene hans. Samtidig beklager han 26 falne tsjadiske soldater.

Tsjad er blant de vestafrikanske statene som støtter den franskmaliske militæroperasjonen mot islamistterroren i Nord-Mali. Tsjadiske styrker var blant de første som rykket inn i Mali, samtidig med franskmennene, og de regnes blant de mest erfarne i Vest- og Sentral-Afrika.

President Deby var i dag med på en minneseremoni over 26 tsjadiske soldater som skal ha falt i en større militæroperasjon i de utilgjengelige Ifoghasfjellene nordøst i Mali, nært den algeriske grensen, den 22. februar. Ifoghasfjellene er blant de siste basene til jihadistene som styrte deler av Mali til internasjonale styrker under Frankrikes ledelse drev dem tilbake i januar.

Under seremonien bekreftet presidenten også at "martyrene" hadde deltatt i et slag der "to sentrale jihadistledere" hadde blitt drept. Det var allerede rykter på malisk og algerisk tv om at terroristen Abdelhamid Abou Zeid hadde omkommet i et slag i Ifoghasfjellene, og dette ble i dag bekreftet av president Deby.

Abou Zeid var algerisk statsborger, omlag 40 år gammel, og har vært ettersøkt siden bortføringen av 32 europeiske turister i den algeriske delen av Sahara i 2003. Han ble tilskrevet en sentral rolle i islamistenes erobring av Nord-Mali og det etterfølgende terrorveldet der.

President Deby dekorerte de 26 falne soldatene posthumant og understreket at de ikke hadde dødd forgjeves. Tsjadiske styrker hadde, med fransk støtte, "befridd Kidal, Tessali og Ifoghasfjellene," understreket Deby, men "krigen er fortsatt ikke over."

Tsjad og andre naboland, særlig Niger, frykter at jihadistene kan vinne terreng også i de tynt befolkede ørkenområdene i egne land. Begge støttet derfor Malis regjering i å be om internasjonale styrker for å bekjempe ekstremistene, og begge var raske ute med å følge franske styrker inn i Mali i januar i år.

Over 2.000 tsjadiske styrker kjemper nå i Mali, og er dermed den største afrikanske troppekontingenten til landet.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no