See also:China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Mali | Niger | USA

USA har sendt soldater til Niger

Amerikanske soldater uplassert i Niger under en øvelse

© Sean Worrell/USAF/Kureren
Kureren, 22. februar 2013
- President Barack Obama opplyste i dag Senatet om at USA har stasjonert omlag 100 soldater i Niger for å støtte den franske militæroperasjonen i nabolandet Mali. Regjeringen i Niger var inneforstått med utplasseringen, sa Obama.

Det hvite hus sendte i dag ut en kort melding om president Obamas beslutning om å utplassere amerikanske styrker i Niger. Styrkene hadde blitt sendt til det vestafrikanske landet på presidentens egen ordre for "å fremme USAs nasjonale sikkerhetsinteresser," ifølge brevet til Senatet.

Ifølge presidenten ble "omlag 40 ekstra amerikanske tropper" sendt til Niger allerede på onsdag. Dermed var det totale antallet amerikanske styrker i Niger på "omlag 100", bekreftet Obama i vage ordelag. De nyutplasserte styrkene hadde blitt bevæpnet for å kunne forsvare egen sikkerhet tilstrekkelig.

President Obama understreket at utplasseringen av amerikanske styrker i Niger hadde skjedd i full overensstemmelse med regjeringen i Niamey. Niger, et lutfattig land i den sørlige delen av Saharaørkenen, har fått et økt sikkerhetsproblem etter at radikale islamister har bitt seg fast i nabolandet Mali, og etter at fransk-maliske tropper har drevet islamiststyrke på flukt, delvis også inn i Niger.

Niger er i tillegg en av verdens største produsenter av uran. Uranproduksjonen er stort sett kontrollert av franske firmaer og går i stor grad til å forsyne franske atomkraftverk. Frankrike har fryktet for sikkerheten i de avsidesliggende urangruvene nord i Niger, som kan være svært utsatt for liknende angrep som på Statoils gassprosjekt i In Amenas, Algerie.

Frankrike har derfor sendt ekstra tropper til urangruvene i Niger, noe som gir en ekstrabelastning for den franskledede militæroperasjonen i Mali. Det er usikkert om de nye amerikanske troppene i Niger vil avløse eller hjelpe franskmennene med sikkerheten ved urangruvene eller om de vil bli utstasjonert ved den lange og uovervåkede grensen mellom Niger og Mali.

Ifølge president Obama skal de nye amerikanske styrkene i Niger assistere den franske opperajonen i Mali: "Denne utplasseringen vil gi støtte for etterretningsinnsamling og også gjøre det enklere å dele etterretningsinformasjon med de franske styrkene som opererer i Mali og med andre samarbeidspartnere i regionen," skrev presidenten.

Troppeforflytningen ble trolig muliggjort av den nye strategiske militæravtalen mellom USA og Niger fra sent i januar i år. Pentagontalsmannen George Little uttalte den gang at avtalen var "svært viktig" og ville åpne opp for en større amerikansk militær tilstedeværelse i Niger.

USA støtter den franskledede militæroperasjonen i Mali på flere måter, men president Obama har utelukket å bidra med kamptropper i Mali.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no