See also:
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 10.01.2014 - Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år
» 04.12.2013 - Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie
» 26.11.2013 - Miljøpartiets budsjett: 4800 kr ekstra for familietur til Syden
» 11.11.2013 - Rød løper for Norwegian i Madrid
» 30.10.2013 - Rjukan frem fra tåken, også internasjonalt
» 30.10.2013 - Stor debatt rundt "NRKs boikott" av NorwegianChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos i Barcelona i går
© Norwegian/Kureren
Reise | Økonomi - Innenriks | Spania

Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona

Ny Norwegian-base: Flyplassen Barcelona-El Prat

© Erke/GNU/Kureren
Kureren, 29. november 2013
- Norwegian fortsetter sin etablering i Spania. Bare to uker etter at flyselskapet annonserte ny base i Madrid, bekreftes åpningen av ny base i Barcelona. Og satsingen er stor, da den nye basen vil bli knutepunkt for trafikken til Amerika, Afrika og Midtøsten.

Norwegians satsing i Spania tar ingen ende. Basen i Barcelona blir Norwegians sjette spanske base, i tillegg til de allerede etablerte eller annonserte i Madrid, Alicante, Malaga, Las Palmas og Tenerife.

Selskapet annonserte i går at det vil plassere tre nye fly av typen Boeing 737-800 på basen i Barcelona, rekruttere over 100 medarbeidere lokalt, samt lansere fire nye ruter fra april 2014 fra Barcelona til Sandefjord Torp, Hamburg, Berlin og Warszawa.

"Vi åpner ny base i Barcelona for å møte den store etterspørselen etter direktefly til og fra Spanias nest største by," sa Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding. "Vi har allerede i dag stor trafikk på Barcelona og ser et stort passasjerpotensial fremover. Samtidig er det strategisk viktig for Norwegian med base her, ettersom vi vurderer Barcelona som et aktuelt knutepunkt for langdistansetrafikk," la Kjos til.

Men direkte til den lokale pressen i Barcelona var Kjos litt mer direkte, og bekreftet i går at Norwegian ikke bare "vurderer", men allerede har bestemt seg for å bruke Barcelona som hovedbase for sin langdistansetrafikk fra 2016.

Ifølge den katalanske avisen La Vanguardia har Kjos sagt at Norwegian "fra 2016 skal operere forskjellige langdistanseruter fra Barcelona." Det dreide seg om selskapets flygninger til Midtøsten, Amerika og Afrika.

Og ifølge Barcelona-avisen El Periódico bekreftet Kjos i går at Norwegian vil "starte sine første interkontinentale ruter fra Barcelona sommeren 2016."

"Det er sikkert at vi vil starte med byer vi allerede flyr til, som New York, Los Angeles eller San Francisco," sa Norwegians direktør, ifølge avisen. Kjos hadde videre understreket at Norwegian også vurderer ruter til Sør-Amerika, Asia og Det sørlige Afrika fra Barcelona.

Lokale myndigheter i Barcelona ga et varmt velkommen til flyselskapet Norwegian.

"Vi er glad for at Norwegian fortsetter å ekspandere i Barcelona og ser på byen vår som en vik

Godt tatt i mot: Bjørn Kjos sammen men Madrids ordfører, Madrids regionalpresident og Norges ambassadør i Madrid den 11. november

© Comunidad de Madrid/Kureren
tig del av sin fremtidige strategi, ikke minst når det gjelder langdistanseflygninger," sa samferdselssekretæren i Catalonias autonome regjering, Ricard Font.

"Etableringen av en ny base vil ikke bare skape flere arbeidsplasser i den lokale flybransjen, men også i reiselivsnæringen generelt," la Font til.

Spekulasjoner om datterselskap i Spania
Entusiasmen var enda større for litt over to uker siden i Madrid. Da Norwegian markerte at selskapet skulle åpne ny base i Madrid sommeren 2014, sto spanske myndigheter i kø for å delta i en bemerkelsesverdig stor feiring. Madrids flyplass er i full krise, og i Spania håpte man derfor at det norske flyselskapet vil investere stort.

Til å begynne skal Norwegian ansette 100 arbeidere på sin nye base i Madrid, som offisielt blir én av fem - nå seks - i Spania. Men det går hardnakkede rykter i Spania om at Madrid-basen med tiden blir mer enn en vanlig "base": Den kan være begynnelsen på Norwegians annonserte datterselskap i EU.

Les mer om etableringen av Norwegian i Madrid i denne artikkelen: "Rød løper for Norwegian i Madrid".

Kilder i Madrid påpekte allerede i oktober at Norwegian hadde uttrykt stor interesse for "å åpne nye innenlandssruter" og samtidig å øke antall internasjonale ruter fra den nye basen i Madrid, sannsynligvis allerede innen sommeren 2014. Men de la også til at Norwegian kom til å etablere et datterselskap i Madrid.

Bare noen dager før hadde nemlig flyselskapet annonsert at det ville etablere et datterselskap i et ikke-navngitt EU-land. Og denne hovedbasen utenfor Norge kunne dermed se ut til å bli i Madrid, med spanske arbeids- og lønnsvilkår, ifølge spanske medier. Men med gårsdagens annonsering om satsningen i Barcelona, rettes nå også blikket mot Catalonias hovedstad.

Les mer om satsningen i Spania i denne artikkelen: "«Norwegian etablerer nytt selskap i Spania»".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no