See also:
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 10.01.2014 - Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år
» 04.12.2013 - Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 26.11.2013 - Miljøpartiets budsjett: 4800 kr ekstra for familietur til Syden
» 11.11.2013 - Rød løper for Norwegian i Madrid
» 30.10.2013 - Rjukan frem fra tåken, også internasjonaltChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos satser på Spania
© Norwegian/Kureren
Reise | Økonomi - Innenriks | Spania

Norwegian etablerer nytt selskap i Spania

Spanias samferdselsminister Ana Pastor: "Bienvenido Norwegian!"

© Ministerio de Fomento/Kureren
Kureren, 17. oktober 2013
- Norwegian skal satse på det spanske markedet. Ifølge offisielle spanske kilder planlegger det norske flyselskapet en ny hovedbase i Madrid. Derfra skal Norwegian operere nye innenlandsruter og prøve å bli det største lavprisflyselskapet i Spania.

Selv om det reiser stadig flere turister til Spania, har den spanske hovedstaden mistet millioner av turister, og trafikken til Barajas-flyplassen er redusert med over 20 prosent på to år. Myndighetene i Madrid er dermed under sterkt press for å øke aktiviteten på Barajas.

Og i dag kom en god nyhet. Det var Ana Pastor, Spanias samferdselsminister, som i et intervju med den spanske radiokanalen Cadena Ser i dag tidlig annonserte at den spanske regjeringen "snart vil konkretisere en avtale med et lavprisflyselskap som vil åpne en base i Madrid og operere derfra."

Og bare et par timer etter Pastors uttalelser ble navnet på flyselskapet kjent: Norwegian. Dette ifølge en rekke spanske medier, som refererer seg til offisielle kilder i Madrid.

Kildene påpeker at Norwegian har uttrykt stor interesse for "å åpne nye innenlandsruter" og samtidig øke antall internasjonale ruter fra den nye basen i Madrid, sannsynligvis allerede innen sommeren 2014.

Norwegian flyr allerede til svært mange spanske destinasjoner: Alicante, Barcelona, Bilbao, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza, Lanzarote, Madrid, Málaga, Menorca, Murcia og Tenerife.

Men når Norwegian først etablerer et datterselskap i Madrid, vil dette konkurrere internt på det spanske markedet. Og der er det allerede to lavprisselskaper som opererer, begge med base i Madrid: EasyJet og Ryanair. Ingen av dem har bemerkelsesverdig stor suksess blant spanske kunder.

Det spanske flymarkedet er både omfattende og, sammenliknet med Norge, til dels overpriset. Men det er på ingen måte enkelt. Tidligere hadde også SAS prøvd seg med et datterselskap på det spanske markedet, lavprisselskapet Spanair, men dette gikk konkurs i januar 2012. Videre har også skatte- og avgiftsnivået økt svært raskt i Spania, og flyplassen Barajas i Madrid går nå for å være overpriset.

Norwegian endrer konsernstruktur
Den spanske nyheten om at Norwegian skal etablere et datterselskap med base i Madrid kan trolig knyttes til en pressemelding som Norwegian selv sendte ut for noen dager siden. Der annonserte flyselskapet at det vil etablere et datterselskap i et ikke-navngitt EU-land.

Norwegians styre besluttet den 14. oktober at det vil etablere en ny struktur som "skal sikre selskapets internasjonale vekst og nødvendige trafikkrettigheter" ifølge pressemeldingen.

"Norwegian Air Shuttle ASA vil fortsatt være morselskap på toppen. Men under morselskapet skal opprettes to nye heleide datterselskaper med egne driftstillatelser (AOC), ett i Norge og ett i EU. Selskapet legger også opp til faste pilotansettelser ved basene utenfor Skandinavia," sto det videre.

Og denne basen utenfor Norge ser dermed ut til å bli i Madrid, med spanske arbeids- og lønnsvilkår.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no