See also:
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 10.01.2014 - Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år
» 04.12.2013 - Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 26.11.2013 - Miljøpartiets budsjett: 4800 kr ekstra for familietur til Syden
» 30.10.2013 - Rjukan frem fra tåken, også internasjonalt
» 30.10.2013 - Stor debatt rundt "NRKs boikott" av NorwegianChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Norwegian-leder Bjørn Kjos og presidenten for regionalregjeringen i Madrid, Ignacio González, i Madrid i dag
© Comunidad de Madrid/Kureren
Reise | Økonomi - Innenriks | Spania

Rød løper for Norwegian i Madrid

Gode venner: Regionalpresident Ignacio González og Norges ambassadør i Madrid, Johan Christopher Vibe i Madrid i dag

© Comunidad de Madrid/Kureren
Kureren, 11. november 2013
- Da Norwegian i dag markerte at selskapet skal åpne ny base i Madrid sommeren 2014, sto spanske myndigheter i kø for å delta i den bemerkelsesverdig store feiringen. Madrids flyplass er i full krise, og i Spania håper man at det norske flyselskapet vil investere stort.

Til å begynne skal Norwegian kun ansette 100 arbeidere på sin nye base i Madrid, som offisielt blir én av fem i Spania. Men det går hardnakkede rykter i Spania om at dette med tiden blir mer enn en vanlig "base": Det kan være begynnelsen på Norwegians annonserte datterselskap i EU.

Når et flyselskap åpner en base blir det vanligvis ikke lansert som en stor begivenhet. Men den enorme medieoppmerksomheten de siste månedene i Spania rundt krisen i reiselivet i Madrid og flyplassen Barajas medførte at regionale toppolitikere i dag sto i kø i Teatro Real i Madrid for å feire presentasjonen av Norwegians nye satsning på Madrid.

Selv presidenten for den autonome Madrid-regionen, Ignacio González, og Madrids ordfører Ana Botella var på plass. Begge hadde med seg et stort følge. Blant dem var tre av de viktigste ministrene i Madrid-regionens regjering: finansminister Enrique Ossorio, samferdselsminister Pablo Cavero og kultur- og turismeminister Ana Isabel Mariño.

Fra Norge kom Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos, og også Norges ambassadør i Madrid, Johan Christopher Vibe, var med i den store begivenheten. Da Norwegian åpnet sin fjerde base i Spania, på Tenerife, for to uker siden, var verken Kjos, ambassadøren eller kanariske politikere til stede.

Men det er kanskje ikke så rart at myndighetene i Madrid er ekstra glad for at Norwegian satser på byen, siden de er under sterkt press for å øke aktiviteten på flyplassen Barajas. Selv om det reiser stadig flere turister til Spania, har den spanske hovedstaden mistet mill

Fornøyd med Norwegian: Madrids regionale president, Ignacio González

© Comunidad de Madrid/Kureren
ioner av turister, og trafikken til Barajas-flyplassen er redusert med over 20 prosent på to år.

Les mer om saken i denne artikkelen: "Dramatisk fall: Turistene svikter Madrid".

Spekulasjoner om datterselskap
Allerede den 17. oktober annonserte Spanias samferdselsminister Ana Pastor at den spanske regjeringen snart ville "konkretisere en avtale med et lavprisflyselskap som vil åpne en base i Madrid og operere derfra." Og bare et par timer etter Pastors uttalelser, ble navnet på flyselskapet kjent: Norwegian, ifølge en rekke spanske medier, som refererte til offisielle kilder i Madrid.

Kildene påpekte at Norwegian hadde uttrykt stor interesse for "å åpne nye innenlandsruter" og samtidig øke antall internasjonale ruter fra den nye basen i Madrid, sannsynligvis allerede innen sommeren 2014. Men de la også til at Norwegian kom til å etablere et datterselskap i Madrid.

Bare noen dager før hadde nemlig flyselskapet annonsert at det ville etablere et datterselskap i et ikke-navngitt EU-land. Og denne basen utenfor Norge så dermed ut til å bli i Madrid, med spanske arbeids- og lønnsvilkår, ifølge spanske medier.

Les mer om saken i denne artikkelen: "«Norwegian etablerer nytt selskap i Spania»".

Kureren har i dag spurt Norwegian om den nye basen i Madrid er begynnelsen på selskapets nye, planlagte datterselskap, og om hvorfor det har vært en slik ekstraordinær festivitas rundt kunngjøringen av de offisielt beskjedne baseplanene i Madrid i dag. Det har

God tatt i mot: Bjørn Kjos sammen men Madrids ordfører, Madrids regionalpresident og Norges ambassadør i Madrid

© Comunidad de Madrid/Kureren
hittil ikke lyktes oss å få svar fra selskapet.

Kjos: Vi satser på Spania
Administrerende direktør Bjørn Kjos understrekker i en pressemelding i dag at Spania er den største satsingen til Norwegian.

"Vi ser et stort passasjerpotensial ut fra hovedflyplassen i Madrid. Samtidig er det strategisk viktig for Norwegian med base i den spanske hovedstaden i lys av vår tilstedeværelse i det spanske markedet og ikke minst med tanke på våre framtidsplaner," sa Kjos i Madrid i dag.

Presidenten for regionalregjeringen i Madrid, Ignacio González, var også veldig fornøyd i dag.

"Norwegians baseetablering på Barajas-flyplassen i Madrid er gode nyheter for alle byens innbyggere. Selskapet vokser raskt gjennom å tilby et godt, mer miljøvennlig produkt til en lav pris. Den regionale regjeringen i Madrid er stolt over at Norwegian har valgt den spanske hovedstaden som en del av sine ekspansjonsplaner. Madrid har et unikt tilbud til turister og bedrifter over hele verden og takket være Norwegian vil vi kunne tiltrekke enda flere til vår region," sa González.

Fra sommeren 2014 lanserer flyselskapet seks nye ruter fra Madrid, henholdsvis til Oslo, Stockholm, Helsinki, Hamburg, Warszawa og London.

Norwegian vil i første omgang plassere to nye fly av typen Boeing 737-800 på basen i Madrid, rekruttere om lag 100 medarbeidere lokalt, samt lansere seks nye ruter fra juni 2014. Antall basefly vil øke til 3 i løpet av høsten, hvilket bidrar til et økt antall lokalt ansatte, så vel som nye ruter, ifølge en pressemelding fra selskapet.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no