See also:
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 10.01.2014 - Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 26.11.2013 - Miljøpartiets budsjett: 4800 kr ekstra for familietur til Syden
» 11.11.2013 - Rød løper for Norwegian i Madrid
» 30.10.2013 - Rjukan frem fra tåken, også internasjonalt
» 30.10.2013 - Stor debatt rundt "NRKs boikott" av NorwegianChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Velger firestjerners: Og nå vil nordmenn reise til New York i stedet for Italia eller Egypt
© Finn/Kureren
Reise - Innenriks

Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie

Terje Berge, kommersiell direktør i Finn reise

© Finn/Kureren
Kureren, 4. desember 2013
- Mange nordmenn har god råd og dette gjenspeiler seg i reisetrendene. Ifølge en ny undersøkelse er det blitt vanlig for nordmenn å bestille firestjerners hoteller og være mest opptatt av komfort. Men samtidig kuttes det i feriebudsjettet.

Neste år skal 28 prosent av nordmenn på tre eller flere utenlandsferier, viser en ny undersøkelse om nordmenns reisevaner. Undersøkelsen er gjennomført av Norstat på vegne av Finn reise blant 1000 respondenter på landsbasis.

Planlegging av neste års ferieturer starter for alvor i romjula for mange nordmenn, og 32 prosent av oss bestiller sommerferien i løpet av årets tre første måneder.

"Vi reiser stadig mer og er blitt litt «fine på det» når vi bestiller hotell," sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn reise.

Tre eller flere utenlandsferier neste år
Ifølge undersøkelsen er én til to utenlandsferier per år nok for folk flest, men 3 av 10 nordmenn er langt mer reiselystne enn som så.

Videre kommer det frem at 46 prosent av oss har fått nye reisevaner de siste årene, og at disse først og fremst er knyttet til at vi er mer opptatte av standard og ferierer hyppigere. Prosentandelen som sier de er nøye på kvaliteten på bosted har økt betraktelig sammenlignet med tilsvarende undersøkelse i fjor.

Vanlig å bestille firestjerners
"Det tyder på at mange nordmenn har god råd. Vi er dessuten vant til en god standard her hjemme, og ønsker ikke å fire på kravene når vi drar på ferie. Funnene viser at det er vanlig å bestille firestjerners," sier Berge.

"Med god standard menes ikke nødvendigvis pump og prakt. Vi er mest opptatte av at det er frokost inkludert, gratis internett og tv på rommet. Det er komfort for Ola og Kari," sier han, og legger til at det fortsatt er de tradisjonelle reisemålene som topper popularitetsstatistikken.

Nordmenn vil til New York i stedet for Italia
Undersøkelsen viser at, i tillegg til å tilbringe tid på hytta eller i feriebolig i Norge, Sverige og Danmark, er storby- og sydenferie de mest aktuelle ferieformene for nordmenn. New York og London er storbyfavorittene, mens Hellas og Spania er sydenfavorittene, med reisemål som Kreta, Mallorca og Kanariøyene i spissen.

Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at det er flere som har planer om å dra til USA enn til Italia. Egypt og Bulgaria er det "ingen" som vil til, ifølge undersøkelsen.

"Det er imidlertid forskjell på hvor vi helst vil og hva vi søker mest etter. Vår søkestatistikk viser for eksempel at det er stor interesse for Tyrkia, noe som henger sammen med at utvalg av reiser og pris er viktige faktorer når ferien skal bestilles," sier Berge. Videre er trolig ikke Finn det første stedet noen vil søke dersom de ønsker å reise til for eksempel Etiopia.

Vil ha komfort, men kutter i feriebudsjettet
Samtidig viser undersøkelsen at det er færre som øker feriebudsjettet i 2014, sammenlignet med i 2013. I fjorårets undersøkelse svarte 29 prosent av respondentene at de ville øke feriebudsjettet, mot 19 prosent nå.

"Vi ser en begynnende pessimisme på flere samfunnsområder, men i hvilken grad dette gjelder reiselivet er litt tidlig å si. Erfaringsmessig er sommerferien noe av det siste vi dropper. Hovedferien er hellig for nordmenn. Da er det større grunn til å tro at vi strammer inn på småferiene," sier Rolf Forsdahl, direktør for reiseliv i Virke.

Han mener videre at trenden med høy hotellstandard henger sammen med et generasjonsskifte innen reiseliv. "Unge i dag er i større grad vant til at foreldrene tar dem med på fine ferier enn det som var tilfelle for noen tiår siden. Det påvirker kvalitetskravene til bosted," sier Forsdahl, som legger til at de unge også i større grad vil leve på samme måte som hjemme også mens de bor på hotell.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no