See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk storm











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Bekymret? SVs leder Audun Lysbakken
© Stig Weston/SV/Kureren
Politikk - Innenriks

3,3 % på meningsmåling: Mot katastrofevalg for SV?

Kristin Halvorsen, da hun talte til SV-landsmøtet i mars 2013

© Ingvar Kolbjørnsen/SV/Kureren
Kureren, 8. juli 2013
- Bare tre måneder før høstens stortingsvalg har Sosialistisk Venstreparti (SV) sin laveste oppslutning hittil i år, med kun 3,3 prosent på en ny meningsmåling. Dermed er SV klart under sperregrensen på 4 prosent. Men SV-leder Audun Lysbakken hevder han er optimistisk.

I følge VGs partibarometer for juli, som ble publisert i dag, faller SV med ytterligere 0,9 prosentpoeng i forhold til det forrige partibarometeret, som ble publisert i juni. For en måned siden hadde SV en oppslutning på 4,2 prosent.

Men ifølge partileder Lysbakken er dette ikke et problem. "Det var jo dårlige tall, men heldigvis langt under det vi har på andre målinger. Vi er optimister før innspurten," sier Lysbakken til 'VG' i dag. Lysbakken er på ferie med barna og ser ikke veldig bekymret ut.

Samtidig går det nå litt bedre for de andre regjeringspartiene enn det gikk i juni. Arbeiderpartiet får nå en oppslutning på 29,7 prosent, og går fram med 1,2 prosentpoeng. Og Senterpartiet får nå en oppslutning på 5,2 prosent, og går fram med 0,5 prosentpoeng. Til sammen går de rødgrønne dermed frem med 0,8 prosentpoeng.

Men de borgerlige partiene har fremdeles et klart flertall, ifølge målingen, selv om de går litt tilbake siden juni. Høyre er fortsatt landets største parti med 31,2 prosent, og går tilbake med 1,7 prosentpoeng. Fremskrittspartiet (FrP) får i dag en oppslutning på 13,6 prosent, og går dermed tilbake med 0,4 prosentpoeng.

Venstre ligger på 5,2 prosent, ned 0,2 prosentpoeng. Kristelig Folkeparti (KrF) går fram med 0,3 prosentpoeng til en oppslutning på 5,5 prosent, mens Rødt går fram med 0,7 prosentpoeng til en oppslutning på 2,0 prosent.

SV sliter i lang motbakke
Det minste regjeringspartiet har slitt på meningsmålingene i lengre tid, med trusselen om å havne under sperregrensen hengende over seg helt siden Lysbakken overtok som leder. Da SV samlet seg til landsmøte i mars for å presentere sitt valgprogram før høstens stortingsvalg, var det allerede klart at meningsmålingene var mot partiet. Men partiledelsen gjorde sitt beste for å dekke over problemene og spre optimisme.

Utdanningsminister og tidligere SV-leder Kristin Halvorsen viste i sin landsmøtetale til erfaringer fra tidligere valgkamper, og mente det var all grunn til å tro på ny rødgrønn seier.

"Erik Solheim gikk fra fem til ti prosent i løpet av noen få uker i en valgkamp i 1989. Også i 2001 nærmest dobla vi oppslutningen i løpet av valgkampen. Dette viser at det kan bli ny valgseier for SV hvis vi gjør jobben vår de neste månedene," sa en munter Halvorsen til stor applaus i mars.

Men deretter har det fortsatt å gå nedover på meningsmålingene for regjeringspartiet.

Les mer om SV-valgkamp i denne artikkelen: "Nervøst SV-landsmøte sier seg kampklart".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no