See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Partileder Audun Lysbakkens tale åpner årets landsmøte i SV
© Åsmund Holien Mo/SV/Kureren
Innenriks

Nervøst SV-landsmøte sier seg kampklart

Kristin Halvorsen talte til SV-landsmøtet i kveld

© Ingvar Kolbjørnsen/SV/Kureren
Kureren, 15. mars 2013
- Det er et nervøst SV som i dag samler seg til landsmøte i Lillestrøm. Men partileder Audun Lysbakken insisterte på at regjeringspartiet er både kampklart og har stor selvtillit. På talerstolen ga han velgerne valget mellom SV og FrP.

"Valget i høst handler om det er FrP eller SV sine verdier som skal få gjennomslag i norsk politikk," sa Audun Lysbakken i sin tale til SVs landsmøte i formiddag. Med et retorisk grep advarer dermed SV-lederen mot at Fremskrittspartiet vil ta over SVs nåværende rolle som juniorpartner i en høyrestyrt regjering etter valget.

"Verdikampen står mellom dem som arbeider for større likhet i levekår, og dem som dyrker ulikheten. Og den står mellom dem som vil sette klimapolitikken først i solidaritet med dem som kommer etter oss, og dem som heller vil prioritere hemningsløs forbruksfest i dag. I alle disse debattene står SV og Frp på hver sin fløy," sa Lysbakken videre i sin tale.

Allerede før talen hadde SV-lederen antydet at han var godt forberedt, med kamplyst og pågangsmot. "Det er et mer samlet SV med større selvtillit" som skulle vise seg frem på landsmøtet, annonserte Lysbakken i går.

Den partiinterne retorikken kunne imidlertid ikke dekke over nervøsiteten i regjeringspartiet, som helt siden Lysbakken tok over ledelsen har befunnet seg nært sperregrensen på meningsmålingene. Mange spurte seg dermed på forhånd hvordan Lysbakken nå ville gå offensivt ut for å fri til nye velgere eller vinne tilbake gamle velgere.

Men den som forventet seg nye programforslag og ideer fra lederen ble skuffet. Lysbakken fokuserte på den ideologiske motsetningen mellom SV og FrP i talen sin, ved siden av å ramse opp kjente kampsaker for partiet. Dette dreide seg blant annet om nei til oljeboring utenfor Lofoten og "en rausere politikk overfor asylbarna."

Da kom det frem flere visjoner på SVs pressekonferanse i går. Der lærte man at partiet skal vedta "et arbeidsprogram med tydelige prioriteringer" i løpet av landsmøtet. I programforslaget foreslås fire hovedreformer: "SV skal gjennomføre en grønn transportomlegging, ta tilbake styringen over boligmarkedet, innføre et løft for læring og lærere, og jobbe for et godt arbeidsliv for alle," heter det vagt formulert.

Heller ikke utdanningsminister og tidligere SV-leder Kristin Halvorsen hadde mange nye ideer å presentere i sin tale på landsmøtet i kveld. Hun fokuserte, med et naturlig fokus på utdanningspolitikken, som de fleste på hva partiet hadde fått til i regjering. Og mens Lysbaken angrep FrP, langet Halvorsen ut mot Høyre, som hun hevder ikke lytter til lærerstandens politiske ønsker.

Halvorsen prøvde, som Lysbakken før henne, å vekke begeistring og mot blant de nervøse SV-medlemmene. I talen sin viste hun til erfaringer fra tidligere valgkamper, og mente det var all grunn til å tro på ny rødgrønn seier.

"Erik Solheim gikk fra fem til ti prosent i løpet av noen få uker i en valgkamp i 1989. Også i 2001 nærmest dobla vi oppslutningen i løpet av valgkampen. Dette viser at det kan bli ny valgseier for SV hvis vi gjør jobben vår de neste månedene," sa en munter Halvorsen til stor applaus.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no